Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 22 листопада 2023, 14:06
7215
1

Де вони зараз? Вольфсбург, який ледь не зупинив гегемонію Реала в ЛЧ

Згадуємо ключових гравців «вовків», які в сезоні-2015/16 майже вибили мадридський суперклуб

| Оновлено 22 листопада 2023, 14:06
7215
1
Де вони зараз? Вольфсбург, який ледь не зупинив гегемонію Реала в ЛЧ
Твіттер Вольфсбурга

З 2016 по 2018 роки у Лізі чемпіонів був тільки один переможець - мадридський «Реал». Три перемоги «бланкос» поспіль в сучасних умовах конкуренції в такому турнірі є практично феноменальним досягненням, повторити яке, мабуть, будь-кому якщо і вдасться, то нескоро. Але сьогодні, напевно, мало хто згадає, що на самому початку цієї серії, в сезоні-2015/16, «Реал» в чвертьфіналі опинився «на волосині» від вильоту - все через те, що мадридці в першому матчі поступилися з рахунком 0:2 на виїзді «Вольфсбургу». Лише чудова гра і хет-трик Роналду в матчі-відповіді дозволили «бланкос» пробитися в півфінал...

Напередодні матчу-відповіді «Шахтаря» проти «Вольфсбурга» в 1/8 фіналу Ліги Європи-2019/20, Sport.ua пропонує згадати майже героїчну команду «вовків», яка успішно билася з європейськими грандами чотирма сезонами раніше на рівні Ліги чемпіонів.

Дієго БЕНАЛЬО

Швейцарський голкіпер виступав за «Вольфсбург» з 2008 по 2016 роки, будучи ключовим стражем воріт команди. Він відіграв в двох поєдинках проти «Реала» (стартовий склад «вовків» на обидві гри з мадридцями був однаковим), але якщо в рідних стінах йому вдалося піти з поля «сухим», то ось в Іспанії Бенальо не упорався з натиском атаки суперника і особисто Кріштіану Роналду.

Всього в рядах «Вольфсбурга» Бенальо провів 321 матч. Після від'їзду з табору «вовків» пограв протягом трьох років за «Монако». Сезон-2019/20 видався для 36-річного голкіпера не найбільш успішним - він виконував роль резервіста, не провівши жодного офіційного поєдинку. Нині Бенальо отримав статус вільного агента, і поки невідомо, чи буде він продовжувати грати в футбол, або ж піде на пенсію.

ВІЄЙРІНЬЯ

Цього фулбека свого часу сватали в «Дніпро», хоча керівництво клубу і спростовувало інтерес до Вієйріньї. Зрештою бразилець опинився в «Вольфсбурзі», де зробив непогану кар'єру. В ЛЧ-2015/16 проти «Реала» Вієйрінья провів обидва матчі, в кожному отримавши по жовтій картці.

Всього за «Вольфсбург» провів 163 матчі. Влітку 2017 року залишив Німеччину і повернувся в грецький ПАОК, звідки свого часу і переїжджав до табору «вовків». Нині Вієйріньї 34 роки, він продовжує активні виступи, будучи капітаном ПАОКа.

НАЛДО

Ім'я в європейському футболі Налдо зробив в рядах «Вердера», а в «Вольфсбург» перебрався в 2012 році. У складі бременців саме Налдо в 2009-му забивав «Шахтарю» в фіналі Кубка УЄФА, коли Пятов не впорався з ударом бразильця зі штрафного. В рядах «вовків» центрбек був одним з ключових футболістів, відігравши обидва матчі з «Реалом» без замін.

Всього на рахунку Налдо 163 матчі у футболці «Вольфсбурга». Нині йому 37 років, але про завершення кар'єри він все ще не оголошував, хоча з січня і перебуває без клубу, покинувши «Монако» вільним агентом.

ДАНТЕ

У «Вольфсбурзі» цей бразильський центрбек провів всього-на-всього один сезон. «Вовки» підписали його за 4,5 мільйони євро з «Баварії», а через рік продали в «Ніццу». У згадуваних дуелях з «Реалом» Данте провів все 180 хвилин, отримавши жовту картку в мадридській зустрічі, яка складалася далеко не за сценарієм німців.

За «Вольфсбург» Данте провів 33 офіційні матчі. Нині 36-річний бек продовжує виступати за «Ніццу», з якою у нього контракт до кінця наступного сезону.

Рікардо РОДРІГЕС

На початку 2012 року в пресі подейкували про інтерес «Динамо» до перспективного фулбека «Цюріха» Рікардо Родрігеса, але в підсумку той відбув не в Київ, а в Німеччину, де приєднався до «Вольфсбурга». У німецькому клубі він відразу ж став ключовим гравцем команди, і навіть відзначився голом з пенальті в ворота «Реала» в домашньому поєдинку.

Всього ж за «вовків» Родрігес провів 184 матчі, а покинув клуб влітку 2017-го, коли «Мілан» заплатив за нього 15 мільйонів євро. На даний момент Рікардо Родрігесу 27 років, і він продовжує бути футболістом «россонері», хоча другу частину сезону-2019/20 провів в оренді в ПСВ.

Жозуа ГІЛАВОГІ

Цього вихованця академії «Сент-Етьєна» «вовки» підписали з «Атлетіко». Спершу «Вольфсбург» взяв Жозуа Гілавогі в дворічну оренду, а потім викупив його контракт. Проти «Реала» Жозуа відіграв обидва матчі. У Німеччині Гілавогі зіграв всі 90 хвилин, а у виїзній зустрічі був замінений на 80-й хвилині, коли «вовки» намагалися змінити хід подій, що складалися вкрай невдало.

Жозуа Гілавогі залишається одним з двох футболістів, які виходили на поле за «Вольфсбург» в згадуваних нами матчах проти «Реала», який і до цього дня виступає за «вовків». Нині хавбеку 29 років, і він є капітаном команди.

Луїс ГУСТАВО

Влітку 2013 року «вовки» витратили 16 мільйонів євро на покупку у «Баварії» бразильського опорника Луїса Густаво. Чіпкий хавбек провів чотири сезони в футболці «Вольфсбурга», в тому числі взявши участь і в обох матчах проти «Реала», де в кожному отримав по жовтій картці.

Всього на рахунку Густаво 142 матчі за «Вольфсбург». Цю команду він покинув в липні 2017-го, перейшовши за 10 мільйонів євро в «Марсель». Нині бразильцеві 33 роки, і він виступає в Туреччині за «Фенербахче».

Бруно ЕНРІКЕ

Бразильський фулбек провів лише рік в європейському футболі. «Вольфсбург» підписав його в січні 2016 року з «Гояса» за 4,5 мільйони євро, встигнувши заявити для участі в Лізі чемпіонів. У підсумку Бруно Енріке провів обидва матчі проти «Реала», відзначившись результативною передачею в домашньому матчі.

Уже в січні 2017 року «Вольфсбург» продав Бруно Енріке «Сантосу» за 4 мільйони євро. Всього за німецьку команду бразилець провів лише 17 матчів. З початку 2019 року Енріке виступає за «Фламенго». На даний момент йому 29 років.

Максиміліан АРНОЛЬД

Вихованець академії «Вольфсбурга», який дебютував на професійному рівні в 2011 році, в сезоні-2015/16 був вже важливим гравцем першої команди «вовків». Проти «Реала» він провів обидва матчі без замін, причому в домашньому відзначився забитим м'ячем.

На даний момент Арнольду 26 років. До цього віку він уже зіграв за «вовків» 273 матчі, забивши в них 31 гол і віддавши 33 результативні передачі. Відзначимо, що Максиміліан провів повний перший матч проти «Шахтаря» в рамках 1/8 фіналу Ліги Європи-2019/20.

Юліан ДРАКСЛЕР

На придбання талановитого хавбека влітку 2015 року «Вольфсбург» витратив 43 мільйони євро, які перекочували в казну «Шальке». У першому матчі проти «Реала» Дракслер відіграв весь основний час, будучи заміненим уже в компенсований, а ось в матчі-відповіді він пішов з поля ще по ходу першого тайму через травму.

Всього за «Вольфсбург» провів 45 матчів, забивши 8 голів і виконавши 10 передач. У січні 2017 року був проданий в «Парі Сен-Жермен», де виступає і до цього дня. Нині Дракслеру 26 років.

Андре ШЮРРЛЕ

Кар'єра Шюррле починалася дуже яскраво. Уже в 22 роки його придбав «Челсі» за 22 мільйони євро, але побудувати кар'єру в лондонській команді у Андре не вийшло. На початку лютого 2015 року він за 32 мільйони євро повернувся до Німеччини, де такі гроші в нього інвестував «Вольфсбург». З «Реалом» Шюррле провів обидва матчі в стартовому складі, будучи заміненим в домашній грі і повністю провівши гостьову.

Влітку 2016 року «Вольфсбург» продав Шюррле в дортмундську «Боруссію» за 30 мільйонів євро. Всього за «вовків» Андре провів 63 матчі (13 голів і 10 асистів). Буквально пару тижнів тому стало відомо про рішення Шюррле завершити кар'єру у віці 29 років.

Виходили на заміну:

У домашньому матчі за «Вольфсбург» проти «Реала» на поле виходили Крістіан Треш (нині грає за «Аль-Васл» з ОАЕ), Марсель Шефер (завершив кар'єру влітку 2018 року) і Макс Крузе (в кінці сезону отримав статус вільного агента після закінчення контракту з «Фенербахче»). Останній виходив на заміну і в Мадриді, а разом з ним гру «вовків» з лави запасних в Іспанії спробували підсилити Даніель Каліджурі (зараз грає за «Аугсбург») і Бас Дост (нині - гравець франкфуртського «Айнтрахта»).

Читайте також: Де вони зараз? Гравці Шахтаря, що виходили до чвертьфіналу ЛЧ-2010/11

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vadum Hrynchuk
Немцы в атаке, бразильцы в защите. Вопрос: кто чьи конспекты читает вверх ногами?