Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Англії
| Оновлено 02 серпня 2020, 13:26
5625
10

Aubameyang-style. Арсенал обіграв Челсі в фіналі Кубка Англії

«Каноніри» здобули вольову перемогу і в 14-й раз завоювали національний кубок

| Оновлено 02 серпня 2020, 13:26
5625
10
Aubameyang-style. Арсенал обіграв Челсі в фіналі Кубка Англії
twitter.com/chelseafc

Команди почали «з місця в кар'єр», і вже на 3-й хвилині був близький до успіху Обамеянг, який після навісу з лівого флангу головою пробив поруч зі штангою. Номінальні гості з відповіддю баритися не стали, і Мартінесу довелося демонструвати реакцію після удару Маунта. А третій гольовий момент в матчі завершився неприємностями для «Арсеналу». В обороні «каноніри» зіграли розконцентровано, в результаті чого Пулішич з близької відстані відправив м'яч у ворота.

Пропущений гол додав впевненості підопічним Френка Лемпарда, які володіли територіальною перевагою. Ще раз на ударній позиції опинився Пулішич, але в тому епізоді Мартінес не дав себе переграти. Підопічні Мікеля Артети помітно нервували, грішили неточними передачами і ніяк не могли встановити контроль над м'ячем.

В середині тайму арбітр дав можливість футболістам перевести подих у кромки поля, і ця пауза перевернула хід подій. Більш того, після неї «Челсі» весь ігровий час, що залишився, переслідували невдачі. Незабаром після відновлення зустрічі Аспілікуета у власному штрафному «впустив» Обамеянга, і сам потерпілий холоднокровно реалізував пенальті. Сам Аспілікуета вже до перерви був змушений покинути поле після отриманого ушкодження. Така ж доля спіткала і автора гола в ворота «Арсеналу» Пулішича на початку другої половини зустрічі. На 67-й хвилині контратака «канонірів» завершилася голом Обамеянга, який в куті штрафного обіграв опонента і відправив м'яч у ворота. Далі арбітр показав другу в матчі жовту картку Ковачичу, залишивши «синіх» в меншості. А вже в компенсований час «зламався» Педро, якого на ношах винесли з поля.

Ось така «чорна смуга» трапилася у підопічних Лемпарда. А «каноніри» сповна скористалися ситуацією, що склалася. Після вилучення Ковачіиа вони і зовсім довгий час не дозволяли суперникам наблизитися до свого штрафного. Фінальний штурм «синіх» успіхом не увінчався, і перемога дісталася «Арсеналу».

«Каноніри» завоювали 14-й Кубок Англії і лідирують в Англії за цим показником. Також сьогоднішня перемога дозволила «Арсеналу» потрапити в груповий турнір наступного розіграшу Ліги Європи. А для Мікеля Артети виграний Кубок став першим трофеєм, здобутим в ролі головного тренера.

Кубок Англії. Фінал.

«Арсенал» - «Челсі» - 2:1

П'єр-Емерік Обамеянг (28, з пенальті; 67) - Крістіан Пулішич (5)

Даніель Себальос (75) - Матео Ковачич (14), Сесар Аспілікуета (26), Мейсон Маунт (45+4), Антоніо Рюдігер (75), Росс Барклі (89)

Матео Ковачич (73, дві жовті картки)

«Арсенал»: Даміан Мартінес, Кіран Тірні (Сеад Колашинаць, 90+13), Давид Луїс (Сократіс Папастатопулос, 88), Роб Холдинг, Ектор Бельєрін, Ейнслі Мейтленд-Найлс, Граніт Джака, Даніель Себальос, Александр Ляказетт (Едвард Нкетіа, 82), П'єр-Емерік Обамеянг, Ніколя Пепе

«Челсі»: Вілфредо Кабальєро, Сесар Аспілікуета (Андреас Крістенсен, 35), Маркос Алонсо, Рис Джеймс, Антоніо Рюдігер (Росс Барклі, 78), Курт Зума, Мейсон Маунт (Каллум Хадсон-Одоі, 78), Матео Ковачич, Жоржиньо, Крістіан Пулішич (Педро Родрігес, 49), Олів'є Жиру (Теммі Абрахам, 78)

Арбітр: Ентоні Тейлор

Стадіон «Уемблі» (Лондон, Англія)

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Призові збірної України, ультиматум Ротаня, Зінченко врятував уболівальника
Інші види | 28 березня 2024, 07:00 0
Призові збірної України, ультиматум Ротаня, Зінченко врятував уболівальника

Головні новини за 27 березня на Sport.ua

Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»
Футбол | 28 березня 2024, 15:15 14
Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»

Микита Швець розповів, як участь на чемпіонаті Європи збільшить вартість українських гравців

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trollface
Поздравляю Арсенал с Победой.
Barsa_che
Поздравляю Арсенал с кубком! Видно, что в Арсенале появился хороший тренер! Очень удивил казус, когда кубок розвалился на 3 части. Что федерация футбола Англии не понимала, что кубок подымают, передают с рук в руки и т.д.? Неужели нельзя сделать кубок, что бы он был цельным. Очень странно? Было неприятно смотреть, когда кубок роспался и команда Арсенала, даже замерла на мгновение. Тем не менее Арсенал молодцы!!!
bonv
Вітаю Арсенал. Кубковий боєць.
Diego Armando
Я б сказав, Обамеянг обіграв Челсі
Pol Chopa
Хм..? вечно падающий Педро так неудачно упал,на последней минуте,а газоны Серии А не мягче чем АПЛ,невезуха для него, для Ромы....
Игорь Нестеренко
Кто знает, Арсенал попадает в ЛЕ в этом сезоне? По ходу 8-е место не давало ему еврокубки
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил