Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Англії
| Оновлено 01 серпня 2020, 20:51
2864
0

Арсенал – Челсі. Прогноз і анонс на фінальний матч Кубка Англії

Лондонське дербі у вирішальному протистоянні

| Оновлено 01 серпня 2020, 20:51
2864
0
Арсенал – Челсі. Прогноз і анонс на фінальний матч Кубка Англії
skysports.com

У суботу в Англії офіційно завершиться сезон-2019/2020. Згадувати про нього футбольні вболівальники будуть далеко не з найкращими емоціями, адже пандемія COVID-19 завдала відчутного удару по грі мільйонів. Останнім акордом багатостраждального сезону на Туманному Альбіоні стане фінальне протистояння в Кубку країни. До вирішальної стадії дісталися «Челсі» та «Арсенал», які в лондонському дербі і розіграють трофей.

Національну першість «сині» завершили на четвертій позиції, зумівши завоювати місце в груповому раунді наступної Ліги чемпіонів. Та й свій виступ в поточному розіграші головного клубного євротурніру підопічні Френка Лемпарда ще не завершили. Правда, повторна зустріч 1/8 фіналу з «Баварією», швидше за все, стане останньою для «Челсі», адже в першому матчі лондонці зазнали домашнього фіаско з рахунком 0:3. Для «Арсенала» перемога в фіналі Кубка має величезне значення. У чемпіонаті «каноніри» фінішували поза єврокубковою зоною, і тільки завоювання трофею дозволить лондонцям опинитися в Лізі Європи в наступному сезоні.

У фіналі цілком могло відбутися не лондонське, а манчестерське дербі. Але в 1/2 фіналу «Челсі» та «Арсенал» якраз і обіграли колективи з Манчестера. «Каноніри» дещо несподівано з рахунком 2:0 здолали «Сіті», який демонструє футбол дещо іншого рівня, а «сині» розібралися з «Юнайтед» - 3:1. «Це було дуже емоційно. І не тому, що ми перемогли «Сіті», який я вважаю однією з кращих команд в Європі, а більше тому, що я боровся за потрапляння у фінал в складі клубу, який я люблю», - сказав після перемоги в півфіналі голкіпер «Арсеналу» Даміан Мартінес, який цілком успішно підміняє травмованого основного стража воріт Бернда Лено.

«Арсенал» є рекордсменом Кубку Англії. «Каноніри» 20 раз доходили до вирішального протистояння (суботній фінал стане 21-м) і в 13 випадках завойовували трофей. Двічі володарем національного Кубка ставав нинішній наставник «Арсеналу» Мікель Артета. «Челсі» вісім разів вигравав кубковий турнір і чотири рази робив це з Френком Лемпардом в складі. У чемпіонаті, що завершився, «каноніри» не зуміли здолати принципових суперників. На «Емірейтс» «сині» обіграли господарів поля з рахунком 2:1, а на «Стемфорд Брідж» була зафіксована нічия - 2:2.

До майбутнього поєдинку встигли відновитися «канонір» Ектор Бельєрін і півзахисник «Челсі» Н`Голо Канте, які пропускали останні матчі своїх команд через пошкодження. Цілком можливо, результат дуелі визначить подальшу долю головного голеадора «Арсеналу» П'єра-Емеріка Обамеянга. Саме завдяки дублю габонця «каноніри» перемогли «Манчестер Сіті» в півфіналі. Перемога над «Челсі» і прямий вихід в груповий турнір Ліги Європи може дозволити керівництву «Арсеналу» утримати в команді лідера атак.

Орієнтовні склади:

«Арсенал»: Мартінес, Тірні, Луїс, Холдинг, Сака, Джака, Себальос, Бельєрін, Обамеянг, Ляказетт, Пепе.

«Челсі»: Кабальєро, Рюдігер, Зума, Аспілікуета, Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Джеймс, Пулішич, Жиру, Маунт.

1 серпня, субота

«Арсенал» – «Челсі»
Лондон. Стадіон «Уемблі». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports Ukraine»
АРСЕНАЛ – ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ентоні Тейлор
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вулвз – Борнмут –0:1. Гол захисника з українським корінням скасували. Відео
Футбол | 25 квітня 2024, 02:30 0
Вулвз – Борнмут –0:1. Гол захисника з українським корінням скасували. Відео

Дивіться відеоогляд перенесеного матчу 29 туру АПЛ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.