Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 липня 2020, 14:58
39695
69

Світлана ЛОБАНОВСЬКА: «Суркіс вгадав з Луческу. Шахтар тепер принижений»

Донька знаменитого тренера прокоментувала призначення знаменитого тренера

| Оновлено 29 липня 2020, 14:58
39695
69
Світлана ЛОБАНОВСЬКА: «Суркіс вгадав з Луческу. Шахтар тепер принижений»
Sport.ua. Світлана Лобановська

Світлана Лобановська, донька знаменитого тренера Валерія Лобановського, прокоментувала появу на тренерському містку київського «Динамо» Мірчі Луческу:

– Футбол досить прагматичний. Тато постійно акцентував увагу на цьому. Тому, на мій погляд, обговорюючи персону Мірчі Луческу, слід, відкинувши емоції, перш за все, звертати увагу на його професіоналізм, досвід, досягнення. З цих позицій вибір динамівських керівників абсолютно виправданий. Хоча, звичайно, гарантію того, що співпраця румунського тренера з киянами буде успішною, не може дати ніхто. Всіх розсудить час. І – результати виступу команди.

– До Луческу жоден з наставників не стикався з такою хвилею критики, причому більшою мірою – необґрунтованою.

– Якщо ви про вболівальників, їх частково можна зрозуміти – все-таки Луческу багато років очолював головного конкурента «Динамо» в останні роки – донецький «Шахтар». Для багатьох саме цей факт затьмарює всі інші аргументи. Але, з іншого боку, ці ж вболівальники вимагають від президента клубу результатів, перемог, титулів. Як казав тато: думай, якщо можеш. Задуматися дійсно є над чим. Невже Ігор Суркіс буде призначати тренера на шкоду справі, в яку вони з братом вкладають чималі кошти? Знову-таки, нагадаю про прагматичність. Так, Ігор Михайлович до певної міри йде на ризик, однак він ризикує в першу чергу своєю репутацією і своїми грошима. Є бажаючі розділити з ним це? Щось таких не видно, на відміну від тих, хто здатний голосно і красиво говорити. Кожен вважає себе стратегом, бачачи бій зі сторони.

– Одна східна мудрість говорить: не важливо якого кольору кішка, головне, щоб вона ловила мишей.

– Абсолютно вірно! Знаєте, показовим є те, який галас супроводжує призначення Луческу. Мені здається, для нашого футболу і конкретно для «Динамо» такий струс є вельми корисним. Повертаючись же до Ігоря Суркіса, хочу зауважити його критикам, що, незважаючи на труднощі, незважаючи на кризу, київський клуб залишається конкурентоспроможним. «Динамо» – як і раніше, кузня кадрів для збірних України, дитяча школа виховує юні таланти, вихованці колективу з успіхом виступають у вітчизняних і зарубіжних командах. Тим, хто вимагає відставки Суркісів, добре б пам'ятати про долю «Металіста», «Дніпра», «Кривбасу», подивитися на те, що діється зараз з «Карпатами». Може, просто комусь «Динамо» стоїть поперек горла, і мішенню не є Луческу і навіть не Суркіс, а сам клуб? Думай, якщо можеш.

– З приводу приходу Луческу досить різко висловлюються не тільки вболівальники, але і ті, кого прийнято називати динамівськими серцями.

– А в даному випадку мене відверто зачіпає вибірковість, з якою ці динамівські серця виявляють свою так звану принциповість. Вони прекрасно себе почувають, отримуючи захмарні зарплати в федерації футболу від тих, хто об «Динамо» ноги витирає, це їх не пригнічує. А тут, бачте, їм в душу наплювали. Щоб кидатися камінням в інших, потрібно самим бути з чистою совістю. Ви згадайте про своє динамівське походження і проявіть принциповість, коли ваш рідний клуб принижують через арбітрів, дисциплінарні органи або суди! Але там чомусь вони вважають за краще мовчати в ганчірочку, зате по Луческу походжають «з усією прямотою», перетворюючись з професіоналів на емоційних уболівальників.

Які до Луческу претензії по суті? Їх немає і бути не може. Вік? Так і Лобановського багато списували після повернення з Близького Сходу. А цей «старий» команду до півфіналу Ліги чемпіонів довів. Він пішов, дали дорогу молодим. Хто-небудь з них хоча б близько підібрався до батькових досягнень?! Ото ж бо й воно.

– Вас не дивує позиція донецького «Шахтаря» в цій ситуації? Раптом відразу Луческу з ідола перетворився для гірників на зрадника.

– Це, щонайменше, дивно. Таке враження, що «Шахтар» принижений і ображений рішенням Мірчі прийняти «Динамо». Ще зовсім нещодавно перехід Мораеса з київського клубу в донецький представлявся в абсолютно протилежному світлі. А тут прямо шквал негативу на адресу людини, який, власне, й вивів «Шахтар» на його нинішні висоти.

Знаєте, а саме ця позиція донецької сторони, здається, підтверджує, що Ігор Суркіс зробив правильний вибір! Принаймні, «Шахтар», судячи з усього, вже не відчуває себе настільки комфортно, як раніше. І в цьому плані намічений на 25 серпня матч з «Динамо» за Суперкубок бачиться надзвичайно цікавим. Думаю, це буде гарний початок нової історії київського клубу.

 
Оцініть матеріал
(238)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
На удивление, очень правильные и справедливые слова, если честно - не ожидал. Хорошая дочь у Лобановского, некоторые футбольные ,,эксперты,, рядом не стояли... Дай Бог Динамо решить все свои проблемы с новым тренерским составом, с нетерпением жду игру за Суперкубок.
Krivbass1979
Гениальный Лобановский,гениальная и дочь его!Горжусь такими людьми.Луческу хуже не сделает.а рейтинг чемпионата подыматься точно.так что борьба за чемпионство не будет одиночное точно теперь.
pricolist
Вот это я понимаю комментарий взрослого и адекватного человека. А не те шавки, которых спорт юа любит цитировать
Andre Petlyra
хорошее интервью
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sergalis
Она права во всем, как по мне.
Доброгорский Юрий
Браво, миссис!
Золотые АДЕКВАТНЫЕ слова...
Всегда пенятся те кто теряют. А наши шавки гавкают обретя.
Shchebet
100% крутое и правильное решение Суркисов!
Alex.P67
Слова дочери Лобановского - это попадание в яблочко! Молодец!!!
Wetalj
Найрозумніший коментар за останні п'ять днів, який я прочитав, тим більше від жінки, яка розбирається у футболі, ще тим більше від доньки метра, а не від тих динамівських сердець які постійно ним прикриваються, типу блоха, бєланов ...
Miroslav1981
Поживем, посмотрим...надеюсь, что Игорь Суркис сделал правильное решение. и игра команды заиграет новыми красками, и судьи начнут судить справедливо, и сборная будет пополнятся новыми, талантливыми игроками...Все розсудит время..
Болела
Принаймні, це буде цікаво
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Святослав Куцан
все по делу
Oleh Nahornyi
Розумна і мудра пані, впринципі як і її батько!! І на рахунок динаміських прихвостнів все по ділу!!! А ультрас нехай не вийобуються, мораль мораллю, але хто платить той замовляє музику!! Так завжди було...
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bzzzzz
Шахтер унижен ? Смешно честно говоря звучит
унижен, это когда в последнем решающем туре проигрывать 0 - 2 какому-то колосу...
А то что люди просто высказывают свое мнение по поводу назначения Луческу, это во-первых, не позиция Шахтера, а во-вторых все имеют право высказаться. Тем более что поповоду этого назначения ни с одной из сторон нет однозначного мнения.
Саша Яковенко
Неужели Игорь Суркис будет назначать тренера во вред делу, в которое они с братом вкладывают немалые средства?
____________________________________________________________________
в самом деле, неужели?
Неужели до сих пор не было прецедента?
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Michel
.... от унижения и оскорбления уже неделю не просыхаю... бухаю от горя что Луч так жестко прокинул ШД....
Да похрен в Шахтере, кто там возьмется за ДК. Странное решение Луча - да. Предательство - нет. Это человек пришел абсолютно со стороны, и трусы верности после ухода из ШД он не надевал...
Мне даже интересно теперь будет посмотреть, по какой схеме ДК будет влетать Шахтеру.