Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 27 липня 2020, 13:38
5755
15

Знову чемпіони! Ювентус достроково завоював титул, обігравши Сампдорію

Голи Кріштіану Роналду і Федеріко Бернардескі зробили Саррі вперше чемпіоном Серії А

| Оновлено 27 липня 2020, 13:38
5755
15
Знову чемпіони! Ювентус достроково завоював титул, обігравши Сампдорію
twitter.com/juventusfcen

Багато різноманітних поєдинків припало на недільну частину вік-енду. Свій останній тур відгриміла Англійська Прем'єр-ліга, після чого увагу вболівальників з усього світу забрала до себе італійська Серія А, де в рамках тридцять шостого туру туринський «Ювентус» мав намір довершити свою перевагу над іншими командами своєї країни достроковим захистом чемпіонського звання. «Зебрам» для цього було необхідно виправити свою похибку зразка матчу з фріульским «Удінезе» (1:2), і переграти в стінах рідного «Ювентус Стедіум» генуезьку «Сампдорію».

Колектив Мауріціо Саррі вагомо відірвався від групи своїх переслідувачів уже давно, але все ніяк не міг довершити розпочате, то набираючи два очки в трьох матчах, поки конкуренти допускали помилки на рівному місці, то поступаючись в небажаний момент, як це було в грі проти «маленьких зебр» посеред звітного тижня. Власними зусиллями календар сезону таки зумів підштовхнути не надто квапливого чемпіона до належних звершень, тому представнику П'ємонту залишалося просто не йти наперекір своїй долі.

Відмінно підготовленою програмою поєдинку здивував суперників колектив Раньєрі, пропустивши майбутнього чемпіона крізь усі з можливих кіл пекла перед тим, як передати право достроково завоювати титул. «Ювентус» багатьом буде зобов'язаний голкіперу Войцеху Щесни після цієї гри, адже поляк примудрявся творити справжню магію на лінії власних воріт, відбиваючи напористі спроби відзначитися голом від суперників.

Команда Саррі в першій половині обрала вичікувальну тактику, спрямувавши всю міць атаки на суперників лише перед відходом на перерву. Можливо, це сталося б і раніше, проте господарі втратили по ходу першої половини Данило і Дібалу через пошкодження, а з боку гостей левову долю ігрового часу забрало безуспішне повернення до ладу захисника Шабо. І все ж, «Ювентус» завершив перший тайм хитрим розіграшем штрафного у правого кута чужих володінь, з якого П'яніч викотив м'яч для Роналду, а Кріштіану прицільно пробив під ближню штангу.

На другий тайм з перевагою в рахунку виходити господарям було куди простіше, але саме в стартовий період після паузи і мали гості найбільшу кількість гольових моментів. Зупинити їхній запал зумів лише черговий дальній удар Роналду, після якого Федеріко Бернардескі пощастило з відскоком від голкіпера Аудеро, який зробив сейв. Далі грати «Ювентусу» стало значно вільніше. Та й сама «Сампдорія» серйозно їм в цьому допомогла. Торсбі пішов у підкат на чужій половині проти П'яніча прямою ногою, за що був повторно попереджений і відправився достроково відпочивати.

У Кріштіану Роналду «горіла» гонка бомбардирів з Чіро Іммобіле, тому партнери намагалися в атаці грати виключно на португальця. Однак навіть з улюбленого гравцем пенальті відзначитися більшою кількістю забитих м'ячів у нього не вийшло. Алекс Сандро заробив на собі фол з боку Депаолі, але Кріштіану потужним ударом влучив у поперечину. І двох м'ячів було достатньо в цей вечір для «зебр», а ось генуезці свого явно не добрали.

Свисток арбітра Франческо Форно завершив не тільки звітну гру, але й резюмував факт дострокового захисту титулу чемпіона своєї країни туринським «Ювентусом». Італійська Серія А продовжує свій розіграш, навіть не дивлячись на цей момент, а в наступному турі «золотий» колектив Сарри поїде відзначати своє досягнення матчем на Сардинії проти «Кальярі», а генуезькій «Сампдорії» належить на своєму полі прийняти «Мілан».

Італійська Серія А. 36-й тур.

Ювентус – Сампдорія – 2:0 

 Роналду, 45+7, Бернардескі, 67

На 88-й хвилині Кріштіану Роналду (Ювентус) не забив пенальті (поперечина).

 П'яніч, 45, Бернардескі, 69, Куадрадо, 80, Рабіо, 85 – Торсбі, 45+2, Тонеллі, 45+6, Янкто, 66, Депаолі, 87

 Торсбі, 77 (друге попередження)

Ювентус: Щесни – Алекс Сандро, де Лігт (Ругані, 78), Бонуччі, Даніло (Бернардескі, 29) – Рабіо, П'яніч (Бентанкур, 78), Матюїді – Роналду, Дібала (Ігуаін, 39), Куадрадо.

Сампдорія: Аудеро – Ауджелло, Шабо (Леріс, 22), Йосида, Тонеллі – Янкто (Габбьядіні, 73), Торсбі, Лінетті, Депаолі – Квальярелла, Рамірес (Мароні, 90+1).

Арбітр: Франческо Форно (Рим, Італія)

Стадіон: «Ювентус Стедіум» (Турин, Італія)

Удари (у площину): 14 (8) – 13 (8)
Кутові: 4 – 5
Оффсайди: 3 – 1.

ЮВЕНТУС-САМПДОРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C 

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
 © «УАФ – М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kiziak
Ну и везёт же этим педрикам
Ukrainian_football
Этот ваш роналду с игры забивает???
hater of haters
Сук, Интер и Лацио так хорошо шли, а потом слили все шансы в унитаз
Аталанту вначале, можно сказать, обокрали, а потом они сами обделались - абидна(
GeloN83
Якщо "прокинуться" "Рома", "Мілан", то в наступному чемпіонаті можлива інтрига за участі також "Аталанти", головне не збавляти...
Kherson384
Вытащили!
Виктор Челядинов
Не заслуженно.