Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
|
1411
0

Ньюкасл – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

За крок до рекорду «Манчестер Сіті»

Ньюкасл – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
twitter.com/LFC

Останній тур у розіграші Англійської Прем'єр-лізі пройде за класичною напруженою схемою, згідно з якою всі команди повинні почати свої поєдинки в єдиний слот. І було б цікаво взяти участь в даному футбольному дійстві зі спортивним інтересом «Ліверпулю» Юргена Клоппа, якби «червоні» своїми власними зусиллями не посадили себе достроково на трон. У підсумку, чемпіонат для команди з берегів річки Мерсі буде завершувати матч на стадіоні, який на початку століття всяка команда «еліти» англійського футболу воліла обходити стороною – «Сент-Джеймс Парку», де далеко не райдужне привітання суперникам готує місцевий «Ньюкасл».

Підняти над головою заповітний трофей після ефектної перемоги в надрезультативному поєдинку з лондонським «Челсі» (5:3) – кращого сценарію для заключної гри сезону на полі рідного «Енфілда» для колективу Клоппа не могли написати й режисери блокбастерів. Після дострокового оформлення титулу, результати «Ліверпуля», на жаль, для їхніх шанувальників, почали кульгати, але домашній матч з «пенсіонерами» зумів зняти абсолютно всі питання – чемпіон все ще з нами і хоче гідно завершити сезон. Тим більше, що є можливість набрати 99 очок і наздогнати «Манчестер Сіті» зразка сезону-2017/18 за цим показником.

«Сороки» Стіва Брюса заздалегідь підготували собі місце в Прем'єр-лізі на наступний сезон, тому в останніх п'яти матчах дозволили собі набрати очки лише в двох з них, вистраждавши нічиї з лондонським «Вест Хемом» і «Брайтоном». Єдине, що могло стимулювати «Ньюкасл» нав'язати суперникам боротьбу – це статистика очних зустрічей між командами. «Сент-Джеймс Парк» не бачив перемоги над «Ліверпулем» з грудня 2015-го року, а матч першого кола завершився для тодішніх гостей «Енфілда» поразкою 3:1.

Лазарет команди Брюса перед цією грою не спорожнів. Головний тренер все ще не може розраховувати на Кларка, Ласкеллеса, Лежена, Крафта і Шера. Останній отримав забій плеча у кінці сезону. А участь Лонгстаффа і Хейдейна знаходиться під великим питанням. Швидше за все, «Ньюкасл» так і дограє сезон приблизно з одним набором футболістів. Виняток може скласти лише Деандре Йедлін, що повернувся до тренувань. У Клоппа втрат куди менше – Матіп і Хендерсон вже точно не повернуться на поле до кінця цього футбольного року.

Майбутню гру довірено провести бригаді арбітрів на чолі з представником Вайтеншо, Ентоні Тейлором. Для нього це буде 32-я гра в цьому сезоні Англійської Прем'єр-ліги. Із середнім показником в 4,06 жовтих картки за гру, Тейлор входить до числа найбільш лояльних арбітрів країни. При цьому, пенальті в матчах з його участю є в кожному третьому поєдинку. Ігри «Ліверпуля» він провів п'ять разів, і лише в одній з них «червоні» поступилися, отримавши 0:4 від «Манчестер Сіті» на початку поточного місяця. Що цікаво, це буде перша гра Тейлора за участю «Ньюкасла» в цьому футбольному році.

Орієнтовні склади:

«Ньюкасл»: Дубравка – Роуз, Фернандес, Йедлін – Річі, Алмірон, Бенталеб, Шелві, Манкільо – Сен-Максімен, Гейл.

«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон, ван Дейк, Гомес, Александер-Арнольд – Мілнер, Фабіньо, Кейта – Мане, Фірміно, Салах.
 

26 липня, неділя

«Ньюкасл» — «Ліверпуль»
Ньюкасл. Стадіон «Сент-Джеймс Парк». 18:00
 Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайтеншо, Англія)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Ілля Береза
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.