Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 08 сiчня 2021, 22:42
237
0

Томас БАХ: «Олімпіада? Чекаємо появи вакцини, будемо слухати поради ВООЗ»

Президент МОК розповів про майбутні зміни в Олімпійських іграх

| Оновлено 08 сiчня 2021, 22:42
237
0
Томас БАХ: «Олімпіада? Чекаємо появи вакцини, будемо слухати поради ВООЗ»
МОК. Томас Бах

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах розповів про те, які зміни відбудуться у майбутніх Олімпійських іграх, прокоментував своє ставлення до скасування та детальніше пояснив умови, за яких відбудуться Літні Олімпійські ігри 2020:

– Чому Олімпійські ігри стають важливішими у нових реаліях?

– Ці Олімпійські ігри справді як світло у кінці тунелю. Вони можуть стати символом надії, стійкості, солідарності. Коронакриза навчила нас, що подолати подібні перешкоди можна лише в тому випадку, якщо ми будемо солідарні між собою. Ігри можуть бути чудовим відображенням світової солідарності.

– Чому успіх в іграх цього року вимірюватиметься за іншими параметрами, ніж зазвичай? 

– Перш за все, параметри вимірювання залежать від кожного окремого виду спорту. Але меседж, який, можна сказати, у ДНК Олімпійських ігор 2020 – це об’єднання світу у мирній конкуренції. 206 національних олімпійських комітетів разом з олімпійською командою МОК у справах біженців, яка представляє єдність людства у всьому його різноманітті, об’єднаються заради цього меседжу. 

Ігри в Токіо також транслюють меседж про солідарність та стійкість. Спортсмени вже показали, наскільки вони були стійкими. Вони не тільки мужньо прийняли виклик, вони допомагали іншим, проводячи тренування, мотивуючи людей мобілізуватися та допомагаючи подолати цю кризу. Іншими словами, майбутні Олімпійські ігри будуть дійсно особливими, оскільки вони демонструватимуть більшу актуальність спорту в суспільстві.

– Враховуючи, що між Зимовими Олімпійськими іграми 2022 в Пекіні та Літніми Олімпійськими іграми в Токіо буде лише 6 місяців, як, на вашу думку, це може вплинути на майбутню Олімпіаду. 

– На мій погляд, це навіть добре, адже зацікавленість в іграх у Токіо може частково перейти на ігри в Пекіні. Тобто для людей це буде як одна велика Олімпіада. Як показує практика, інтерес  до ігор різко падає одразу після церемонії закриття. В цій ситуації після церемонії закриття в Токіо ми почнемо готуватися до Пекінської Олімпіади. 

– Як ви вважаєте, чи є ризик того, що пандемія може призвести до скасування Олімпіади і у 2021 році?

– Ми маємо готуватися до кількох сценаріїв. Ми не знаємо, як виглядатиме світ через рік. Насправді багато людей навіть не знають, як виглядатиме їхній наступний день: чи зможуть вони вийти з дому чи піти в ресторан без маски. Тож ми готуємося до різних сценаріїв, але в одному ми стовідсотково принципові:  Олімпійські ігри пройдуть виключно в безпечних для всіх умовах.

– Президент оргкомітету «Токіо 2020» Есіро Морі заявив, що винахід вакцини проти коронавірусу є ключовим фактором при прийнятті рішення про проведення олімпійської боротьби у 2021 році. Чи згоден МОК з цим і чи є шанс, що Олімпіада пройде, навіть якщо не буде вакцини?

– Усі ми з нетерпінням чекаємо на появу вакцини, оскільки це допоможе людству. Тому ми, звичайно, уважно стежимо за останніми подіями. За останні кілька днів ми вже читали дуже перспективні новини з різних куточків світу. Але в будь-якому разі у плані підготовки до ігор, ми продовжуватимемо керуватися порадами Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вони вже видали документ про заходи щодо управління ризиками та заходи щодо забезпечення ліками у відношенні подій, які вони називають «масовими зібраннями», і до яких, без всяких сумнівів, належить Олімпіада. Ми й надалі будемо слідувати порадам ВООЗ.

– Які наразі розглядаються варіанти дотримання обмежувальних заходів – наприклад, змагання без фанів. Чи готові ви йти на компроміси? 

– Звісно, ми хочемо повних стадіонів із захопленими фанатами з усього світу. Але не все залежить від нашого бажання. Ми повинні готуватися до декількох сценаріїв, і це робить підготовку до майбутніх ігор неймовірно складною. Зазвичай підготовка проходить до одного формату ігор. Є певне місце проведення, є визначене олімпійське містечко, спортсмени готуються, а оргкомітет може спокійно займатися організацією. У даному випадку ми не знаємо багатьох речей. Ми не розуміємо ситуації з пандемією: чи закінчиться вона, чи буде світ жити віртуально? Це стосується не лише однієї країни, це стосується 206 країн. Все це нам доведеться враховувати. 

– Враховуючи таку ситуацію, чи готові в МОК адаптуватися до змін, чи немає глядачів – немає ігор?

– У цьому світі ви повинні адаптуватися. Ми працюємо над оптимізацією Ігор, щоб адаптувати їх до часу, в якому живемо. Ми не живемо на космічному кораблі, ми у центрі світового суспільства. Тож ми маємо адаптувати ігри до будь-яких змін, якими б вони не були. 

Джерело Євроспорт
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова
Футбол | 27 березня 2024, 14:33 29
Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова

Олексій Сливченко аналізує вчорашній успіх збірної України у матчі проти Ісландії (2:1)

Хавбек Ісландії назвав українського футболіста, який його найбільше вразив
Футбол | 27 березня 2024, 13:24 0
Хавбек Ісландії назвав українського футболіста, який його найбільше вразив

Йон Дагур Торстейнссон відзначив гру Андрія Луніна

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.