Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 липня 2020, 02:50
9521
19

Артем ФРАНКОВ: «Істерика з приводу призначення Луческу сумнівна»

Спеціаліст поділився враженнями щодо нового головного тренера київського «Динамо»

| Оновлено 24 липня 2020, 02:50
9521
19
Артем ФРАНКОВ: «Істерика з приводу призначення Луческу сумнівна»
Sport.ua. Артем Франков

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков прокоментував призначення 74-річного румунського фахівця Мірчі Луческу головним тренером київського «Динамо».

«Призначення Луческу. Шухер передбачуваний. Давайте розбиратися.

Найбільш очевидна і в той же час сумнівна істерика з приводу зради ідеалів. Наскільки я розумію, вона зводиться до того, що тренер «Шахтаря» ніколи і ні за яких умов не має права працювати в «Динамо» (головним — тому що прізвище помічника Скрипника, наскільки я зрозумів, нікого не бентежило?!). Що ж, я визнаю право частини аудиторії вважати це аксіомою. У відповідь прошу визнати моє право як людини, що трохи знає історію футболу, вважати це, м'яко кажучи, таким, що не відповідає істині. Приклади наводити? Відразу скажу, що ДК — великий клуб, але не єдиний в світі і живе невідповідно до своїх спеціально для нього виписаних законів.

Сподіваюся, імена Моуріньо («Бенфіка», «Порту»), Трапаттоні («Мілан», «Ювентус», «Інтер»), Дзаккероні («Мілан», «Інтер» та ін.), Бенітес («Ліверпуль», «Челсі »), Антич («Реал», «Атлетіко», «Барселона») та ін. що-небудь вам так кажуть? Дякую. Можна покопатися в історії ще.

Некоректні висловлювання на адресу «Динамо»? По-перше, давайте з цитатами, що саме такого сказав свого часу Луческу, по-друге — особисто я, на відміну від фанатів, сприймаю це як елемент професії. Як передматчеві прес-конференції боксерів. Ну справді, хто і що може з ходу пригадати, крім «Браво, Федерація!», цілком актуального і зараз? Я серйозно, ну давайте ж — так щоб по-справжньому зачепило, як мужика образило? Розбірки щодо суддівства? Не смішіть, ну не смішіть же!

Так, і лаялися, і проклинали, і на слові ловили. Ну і що? Яка ціна всім цим висловлюванням?!

Куди більш серйозним запереченням особисто для мене був вік Луче — без п'яти хвилин 75. Проте люди, які його знають, запевняють, що він 60-річним легко фору дасть, і у мене немає підстав не довіряти цьому. Хіба що сам Луческу переконає при зустрічі в іншому, але це навряд чи.

Резонанс, піар, хайп, клікбейтинг тощо — з глузду з'їхати, хоч монетизуй. Неприйняття з боку ультрас — передбачуване, наскільки можна перебороти — не можу сказати, я дуже далекий від цього руху. Як і раніше, чекаю висунення якогось лідера, який претендує на придбання клубу і управління ним за іншими законами.

Уміння і бажання працювати з молоддю? Цікаве питання, скоріше, в сторону позитиву — Ракіцький, Коваленко, Чигринський звідкись теж взялись, незважаючи на достаток бразильців. З приводу зв'язку з молодіжним складом я сам критикував Луческу, але для адекватного висновку потрібно краще знати командну кухню.

Негативний досвід роботи в «Зеніті» (збірну Туреччини я б не рахував, занадто суперечливо)? Це аргумент, але вимагає не емоцій, а саме що вдумливої ​​розмови. А то ще «Брешію» пригадайте — раптом там теж щось знайдеться. Це ж смішно — 12 років спостерігати за роботою тренера мало не щодня, а потім нишпорити по темних кутках?

Коротше, для початку будь-якому ворогу Луче в «Динамо» варто було б визначитися — він не підходить як тренер або за деяких ідеологічних міркувань, а потім вже вести розмову, тому що це абсолютно різні теми.

Ну ось вам порція бензину в багаття — ласкаво прошу! Просити висловлюватися по пунктам — марно або все-таки діє?!», — написав Франков.

Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»
Футбол | 18 квітня 2024, 03:53 0
Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»

Головний тренер Баварії прокоментував перемогу у матчі 1/4 фіналу ЛЧ із Арсеналом

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 01:00 7
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
Информационный рупор Суркиса включился
Ilya
Человек переобувочная)
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Луческу сможет выиграть чемпионат Украины только в случае более хорошего состава и судейства,чем у прямого конкурента,пример Зенита,когда несколько команд были приблизительно на равных условиях у Луческу ничего не получилось,он не умеет конкурировать в равной борьбе
DYNKYIVPIK
Ахмет заради досягнення мети полюбляє швиргнути будь-які кошти, а цей їх полюбляє. Так що друге місце – гарантована стеля.
temamx2727
Сердца Динамо закончились, решил взять сердце Шахтера))
Мне кажется, что сурок последнее время, платит франкову денюжку, при чем часто)
Олександр Заболотний
1. Предыдущие провалы в Зените и сборной никуда не делись.
2. Неумение работать с теми футболистами что есть в составе.
Только этих двух причин достаточно, чтобы опять по прошествии осеннего отрезка чемпионата плеваться в сторону ДК
DYNKYIVPIK
Розумію про безвихідь… Але осад залишається. Як-то: користувались твої люті ВОРОГИ дівицею, обслуговувала вона їх по всім забаганкам, а потім вони витурлили її за непотрібністю. То й вона підстеляється під тебе, з усім набутим брудом. Та й не дівиця вже бувша, а дряхла стара… Ось таке вульгарне задоволення.
Михаил Степанов
конечно...это как взять жены шлюшку которую все отмахали...но франкову это не понять...
K_Sarioglo@i.ua
В кои-то веки Франков все адекватно по полочкам разложил.