Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 березня 2024, 17:09
74
0

Ставка дня. Хто стане новим головним тренером Динамо

Головна інтрига міжсезоння

| Оновлено 13 березня 2024, 17:09
74
0
Ставка дня. Хто стане новим головним тренером Динамо
ФК Динамо. Ігор Суркіс

Відправивши у відставку Олексія Михайличенка і його штаб, президент «Динамо» Ігор Суркіс пообіцяв назвати нового головного тренера 30 липня. Але не виключено, що «Динамо» отримає наставника вже в самий найближчий час. Пройдемося по кандидатам: які у них шанси очолити столичний клуб.

Мірча Луческу: 2.00

Румунський тренер є найбільш імовірним претендентом на вакантну посаду. У всякому разі, саме так стверджують не тільки вітчизняні, але й румунські ЗМІ. За наявною інформацією, 74-річний фахівець, останнім робочим місцем якого була національна збірна Туреччини, вже прибув до Києва, де відвідав заміську тренувальну базу «Динамо» в Конча-Заспі і навіть нібито побував удома у президента «Динамо» Ігоря Суркіса.

Віктор Скрипник: 3.50

На користь нинішнього головного тренера «Зорі» говорить та обставина, що йому вдалося побудувати одну з найцікавіших і найвидовищніших команд УПЛ. Причому зробив він це в умовах обмеженого бюджету. Та й кадрового ресурсу, загалом, теж. Грамотний, тактично підкований фахівець, який намагається йти в ногу з часом. Має в своєму активі роботу за кордоном. Зокрема, в німецькій Бундеслізі, де очолював «Вердер».

Сергій Ребров: 4.50

Сергій Станіславович вже очолював «Динамо» - в 2014-2017 роках. Під його керівництвом «біло-сині» в останній раз вигравали «золото» чемпіонату України. Зарекомендував себе як кризовий менеджер, здатний дати результат в умовах цейтноту, що зайвий раз довів в чемпіонаті Угорщини, де зробив «Ференцварош» дворазовим чемпіоном країни. До того ж, Ребров не приховує, що хоче - рано чи пізно - повернутися в рідний клуб.

Роман Григорчук: 5.00

Ім'я собі зробив в «Чорноморці», з яким став справжньою грозою авторитетів не тільки в рамках чемпіонату України, але і в груповому етапі Ліги Європи. Небезуспішно тренував і за кордоном - в Азербайджані та Казахстані, виводячи тамтешні колективи («Габалу» і «Астану») на євроарену. Прихильник гостро атакуючого стилю гри і жорсткої дисципліни. За його словами, вже давно дозрів для роботи з командою, яка виступатиме в групі Ліги чемпіонів.

Юрій Максимов: 5.00

«Ворскла» з Максимовим і без нього - дві великі різниці. Під керівництвом Віталія Косовського полтавці були одними з головних аутсайдерів УПЛ, а ось з Юрієм Максимовим команда помітно змінилася і зуміла пробитися до фіналу Кубка України. Колишній футболіст «Динамо» прищеплює своїй нинішній команді приблизно таку ж філософію гри, яку йому прищеплював в Києві Валерій Лобановський: головне - залізна дисципліна, мотивація, взаємозамінність і гра в обороні. Довів, що може зробити «цукерку» із підручного матеріалу в умовах у всіх випадках обмеженого бюджету і простору. А ще показав себе як майстер знаходити молоді таланти. Було б цікаво подивитися на його роботу в більш оптимальних умовах.

Юрій Калитвинцев: 8.50

Колишній капітан «Динамо» і збірної України був одним з улюблених гравців колишнього президента «біло-синіх» Григорія Суркіса. Саме Григорій Михайлович «знайшов» цього універсального півзахисника в «надрах» чемпіонату Росії. Після закінчення кар'єри гравця Калитвинцев зробив непогану тренерську кар'єру: виграв з юнацькою збірною України чемпіонат Європи, попрацював наставником першої збірної, тренував в Росії. Вбачається, що цей тренер вже дозрів для серйозного виклику, яким, без сумнівів, є робота в «Динамо».

Юрій Вернидуб: 9.50

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в одному зі своїх недавніх інтерв'ю зізнався, що після звільнення Олександра Хацкевича з поста головного тренера київської команди в якості його зміни всерйоз розглядав варіант із запрошенням Вернидуба. Тоді Ігор Михайлович в результаті зробив свій вибір на користь Олексія Михайличенка. І напевно про це шкодує. За цей час «акції» колишнього тренера «Зорі» помітно виросли. Під його керівництвом білоруський «Шахтар» став лідером тамтешньої першості. Та й не забуваємо, що команду «справжніх мужиків» з Луганська зробив саме він.

Андрій Шевченко: 15.00

Легендарний футболіст «Динамо» став дуже успішним і як тренер. Під керівництвом Андрія Миколайовича національна збірна України в блискучому стилі виграла свою відбіркову групу і вийшла на Євро-2020. Але не менш важливо й те, що Шевченко зумів поставити збірній сучасну гру, знайти оптимальне місце на полі для багатьох гравців, які з різних причин не виблискують в своїх клубах. Завдяки своєму авторитету і досвіду, Андрій Миколайович створив одну з найкращих збірних в історії нашого футболу. Він не приховує, що хотів би попрацювати і в клубі. «Динамо» в зв'язку з цим бачиться непоганим варіантом. Але, напевно, в більш віддаленій перспективі.

Олександр Шовковський: 20.0

Нинішній асистент Андрія Шевченка в збірній України завжди відрізнявся незалежною думкою, характером і інтелектом, що робило Шовковського такою собі білою вороною серед загальної маси наших футболістів. Вбачається, що амбіції у СаШо значно вищі, ніж роль одного з помічників Шеви. Олександр провів практично всю кар'єру в «Динамо», якому служив вірою і правдою, навчався у багатьох видних тренерів, набив руку, працюючи з італійськими колегами в збірній країни. Здається, що він вже готовий для нового виклику. Було б дуже круто побачити на тренерському містку «Динамо» легендарного екс-капітана команди.

Олег Блохін: 50.0

«Якби мене покликали, я б, напевно, погодився вдруге очолити «Динамо» - так або приблизно так недавно висловився легендарний нападник киян. На користь Олега Блохіна каже його багатий досвід, і змагальний, і тренерський. Особливо на посаді наставника збірної України, яку на ЧС-2006 він вивів до чвертьфіналу. Однак на посаді тренера «Динамо» особливих успіхів він не здобув. Але хто його знає, може, з другого разу вийти краще?

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.