Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 23 липня 2020, 14:47
7343
4

Гольова феєрія! Ліверпуль відкинув Челсі на четверте місце

Підопічні Юргена Клоппа отримали трофей чемпіона Англії відразу по закінченню зустрічі

| Оновлено 23 липня 2020, 14:47
7343
4
Гольова феєрія! Ліверпуль відкинув Челсі на четверте місце
twitter.com/LFC

Кінцівка сезону в кожному футбольному чемпіонаті містить специфічні матчі, які мають значення лише для однієї з команд. Англійська Прем'єр-ліга, де вдалося достроково дізнатися ім'я майбутнього чемпіона, з цієї точки зору не стала винятком у цьому сезоні. «Ліверпуль» виходив на домашній матч тридцять сьомого туру національної першості проти лондонського «Челсі» лише з однією метою – підняти після завершення зустрічі над головою чемпіонський кубок на полі рідного «Енфілду».

А ось у колективу Френка Лемпарда цілі на цю зустріч були зовсім інші. Для «пенсіонерів» не була чітко визначена доля їх участь в єврокубках на наступний сезон. Дуже доречно для них, що «Вулверхемптону» і «Тоттенхему» не вистачило набраних балів для того, щоб зробити кінцівку сезону для «синіх» по-справжньому вогненною. Найбільшою загрозою для «Челсі» бачився «Лестер», який якраз і поступився «шпорами» під час матчів уїк-енду. У всіх інших випадках, доля лондонського клубу залежала виключно від самих футболістів Лемпарда, і в цей контекст прекрасно вписувалася гостьова перемога над майбутнім чемпіоном країни на його полі.

Але на ділі виявилося, що «пенсіонери» дуже втомилися під час матчів у післякарантинний період, тому не змогли скласти належної конкуренції навіть невмотивованому супернику. «Челсі» почав поєдинок з досить впевненого контролю м'яча на чужій половині і навіть створив пару непоганих моментів для голу після подач з флангів, однак Маунт і Жиру не зуміли скористатися своїми можливостями. Суперники «синіх» несподівано відповіли в середині тайму, коли першим же ударом у ствір воріт Набі Кейта вдалося створити шедевр. Після помилки Вілліана на своїй половині, гвінеєць пробив із середньої дистанції прямісінько у правий верхній кут.

Варто було команді Лемпарда зібратися з думками, як рівно в тому ж напрямку відправив свій підкручений удар зі штрафного Александер-Арнольд. А щоб уже не напружуватися до кінця матчу, Вейналдум зробив рахунок першого тайму непристойно великим, покаравши розгублених під час подачі кутового з лівого флангу суперників ударом по м'ячєві, що відскочив до центру штрафного. «Челсі» залишив собі невеликий простір для маневру завдяки масованому входу до чужих володінь в компенсований час, коли Жиру вдалося добити м'яч у порожні ворота після спритного сейва від Аліссона у ближньому бою з Вілліаном.

На другий тайм очікувалася агресія гостей з перших хвилин, але вперед пішли їхні суперники. Александер-Арнольд класичною подачею з правого флангу забезпечив можливість удару головою з центру чужого штрафного для Фірміно, який вперше відзначився голом на «Енфілді» у цьому сезоні. Лемпарду довелося вносити серйозні корективи в гру своєї командами трьома одночасними замінами, кожна з яких відзначилася результативною дією у подальшому.

Спочатку, ще зі «свіжими» ногами, Пулішічу вдалося пройти повз чотирьох майбутніх чемпіонів по лівому флангу, після чого віддати пас на розстріл Аліссона для Абрахама. Ще через десять хвилин розвалився лівий фланг оборони «Ліверпуля», і вже Хадсону-Одоі було надано момент для навісу на Крістіана в центр штрафного, після якого американець якісно розвернувся, з завершальним ударом в правий кут.

Завершувався поєдинок під канонаду передчасного салюту за межами стадіону від уболівальників «червоних», а ще трохи приємних емоцій для них забезпечив гол Алекса Окслейд-Чемберлена в контратаці, яку розігнав по лівому флангу Робертсон, після чого зробив точний простріл на дальню сторону чужих володінь. Видатний сезон команди Клоппа не міг завершитися інакше, окрім як ефектною домашньою перемогою з подальшим нагородженням кубком чемпіона АПЛ.

У наступному турі «Ліверпуль» зіграє гостьовий матч проти «Ньюкасла», а лондонському «Челсі» належить прийняти на своєму полі «Вулверхемптон».

Англійська Прем’єр-ліга. 37-й тур.

Ливерпуль – Челси – 5:3

Кейта, 24, Александер-Арнольд, 38, Вейналдум, 43, Фірміно, 54, Окслейд-Чемберлен, 85 – Жиру, 45+3, Абрахам, 61, Пулішич, 73

Гомес, 84

Ліверпуль: Аліссон – Робертсон, Ван Дейк, Гомес, Александер-Арнольд – Вейналдум (Джонс, 65), Фабіньо, Кейта (Мілнер, 65) – Мане (Орігі, 88), Фірміно (Мінаміно, 88), Салах (Окслейд-Чемберлен, 78).

Челсі: Аррісабалага – Рюдігер, Зума, Аспілікуета – Алонсо (Емерсон, 88), Ковачич, Жоржиньо, Джеймс – Маунт (Хадсон-Одої, 59), Вілліан (Пулішич, 59) – Жиру (Абрахам, 59).

Арбітр: Андре Маррінер (Бірмінгем, Англія)

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія)

Удари (у площину): 10 (7) – 10 (5)
Кутові: 6 – 0
Оффсайди: 0 – 3.

ЛІВЕРПУЛЬ-ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 0
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Ардра Гюлер

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Ничего Челси все равно будет в ЛЧ.
В последнем принимают Вулверхэмптон, а Лестер принимает МЮ, вот та лишний и окажется.