Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 23 липня 2020, 00:31
613
2

Гарій ЄГІАЗАРОВ: «Поки готуємося до нового сезону у себе в Запоріжжі»

«Орбіту-ЗНУ-ЗОДЮСШ» підсилили дві досвідчені волейболістки, які грали раніше у збірній України

| Оновлено 23 липня 2020, 00:31
613
2
Гарій ЄГІАЗАРОВ: «Поки готуємося до нового сезону у себе в Запоріжжі»
ФВУ

Одна із провідних жіночих волейбольних команд країни запорізька «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» продовжує готуватися до сезону 2020-2021 років в своєму рідному спорткомплексі місцевого національного університету. За словами її головного тренера Гарія Єгіазарова, тренування проходять як у тренажерному залі, так і безпосередньо з м'ячами.

- Команда вийшла з відпустки з хорошим настроєм, - каже Гарій Шамоєвич. - Відразу було видно, що дівчата явно скучили за волейболом, враховуючи той факт, що через ситуацію із коронавірусом вони тривалий час разом і не тренувалися, і не грали. Я не скажу, що вони весь цей період сиділи склавши руки і не працювали. Ні, звичайно. Але, в основному, гравці займалися самостійно і повернулися з відпустки в різному стані. Тому зараз наше головне завдання попрацювати над тим, щоб підтягнути їхню фізичну форму і паралельно давати такі вправи, щоб волейболістки відновлювали свої ігрові навички. Я маю на увазі техніку обробки м'яча, стрибкову підготовку, переміщення на майданчику і так далі. Радує, що на тренуваннях всі працюють з великим бажанням і намагаються якісно виконувати кожне завдання.

- Вболівальників завжди у міжсезоння цікавлять питання, пов'язані зі змінами в складі. У вас їх багато?
- Ні, не дуже. Почну з тих, хто пішов. Так, до «Прометею» перейшла наша молода діагональна Ганна Харчинська. Також покинула клуб зв’язуюча Олена Грицуняк і дві волейболістки з нашого резерву. А прийшли до команди дві вже досить досвідчені спортсменки, які свого часу грали у мене в складі збірної України. Це вихованка запорізького волейболу зв’язуюча Юлія Богмацер, вона є срібним призером молодіжного чемпіонату Європи. І також буде виступати за «Орбіту» діагональна Антоніна Жук (дівоче прізвище Кривобокова). Ми дуже сподіваємося на те, що ці дві волейболістки, які мають за плечима величезний досвід, допоможуть, перш за все, успішному виступу головній команді у Суперлізі в сезоні, що відбудеться, а також своїми порадами швидкому зростанню наших молодих гравців. До речі, як і в минулому році, наша молодіжна команда «Орбіта-Спортінтернат» буде виступати у вищій лізі. Зараз же обидва колективи тренуються разом.

- Комплектація складу на цьому завершена чи будуть ще придбання?
- До початку чемпіонату ще достатньо часу, так що, цілком можливо, будуть нові гравці. Крім того, ми з надією чекаємо повернення до строю догравальниці Поліни Пасс, яка отримала серйозну травму в Італії у матчі єврокубку в минулому році. Вона перенесла операцію, продовжує відновлюватися за своїм графіком і вже приступила до більш легких тренувань.

- Поки ви тренуєтесь у своєму рідному спорткомплексі. А плануєте кудись ще виїжджати на збори?
- Самі розумієте, ситуація з коронавірусом багатьом змінила початкові плани. Звичайно, ми б хотіли виїхати на збори, провести кілька контрольних матчів з сильними суперницями. Але поки через карантин це зробити дуже складно. Тому задовольняємося тим, що є, тим більше, що умови для тренувань у нас, в цілому, відмінні. Саме в цьому спорткомплексі ми проводимо матчі чемпіонату України, так що все нам тут знайоме.

- В минулому сезоні «Орбіта» виступала у Кубку ЄКВ. А в наступному сезоні плануєте грати в Європі?
- На жаль, ні. Є низка факторів, які поки не дозволяють нам виступати в єврокубку. Тому більше уваги приділимо національним турнірам.

- Вже відомо, коли розпочнеться новий чемпіонат України?
- Офіційного повідомлення ще не було, але за тією інформацією, яка до нас доходить, це перша половина вересня. Справа в тому, що ігри національної збірної України у відбірковому турнірі до чемпіонату Європи були перенесені з серпня на січень 2021 року. Відповідно пересуваються терміни підготовки головної команди країни. І крім того, як мені відомо, є рекомендації Європейської Конфедерації Волейболу всі національні чемпіонати завершити до середини квітня. Так що почнемо ми свій сезон, швидше за все, раніше, ніж зазвичай.

- Виходить. що на підготовку до нового сезону вже залишається менше двох місяців. Але ж без ігрової практики буде складно стартувати і в Кубку, і в чемпіонаті країни?
- Згоден, тому в серпні ми, звичайно ж, будемо шукати спаринг-партнерів, намагатимося зіграти кілька контрольних поєдинків. Дуже хочемо провести в себе у Запоріжжі якийсь невеликий передсезонний турнір, або самим виїхати в інше місто. В цьому напрямку ми працюємо, так що незабаром ситуація проясниться.

- І на завершення, традиційне запитання: які плани «Орбіта» буде ставити перед собою в новому сезоні?
- Зараз в українському жіночому волейболі є два провідні клуби - це «Хімік» і «Прометей». Проте, ми обов'язково намагатимося надавати їм серйозний опір в кожному матчі, не кажучи вже про решту команд. Завдання у нас - боротися за медалі як в чемпіонаті, так і в Кубку України. На це і будемо налаштовувати наших волейболісток.

Розмовляв Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

ОФІЦІЙНО. УАФ дискваліфікувала провідного гравця Шахтаря на 2 матчі
Футбол | 19 квітня 2024, 20:58 98
ОФІЦІЙНО. УАФ дискваліфікувала провідного гравця Шахтаря на 2 матчі

Зубков отримав покарання за грубу гру

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Morfeo1
Да уж. Хочется хорошей видео картинки
mah
Хорошо, будем смотреть. Вот только трансляции матчей из Запорожья в прошлом году были организованы просто отвратительно, даже счет не был виден на табло.