Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 23 липня 2020, 10:21
5914
3

Слідами Санчо. Хто такий Беллінгем та навіщо він Боруссії Д

По стопах Санчо. Хто такий Беллінгем та навіщо він «Боруссії» Д

| Оновлено 23 липня 2020, 10:21
5914
3
Слідами Санчо. Хто такий Беллінгем та навіщо він Боруссії Д
Твіттер Боруссії Д. Джуд Беллінгем

У дивні ми з вами часи живемо, друзі. У часи, коли, незважаючи на збитки через пандемію, дортмундська «Боруссія» без тіні сумніву платить 23 мільйони євро за 17-річного хлопця, який раніше виступав лише в Чемпіоншипі.

За сучасними мірками, начебто і не так багато. Але для клубу, який ніколи в своїй історії не платив більше 30,5 мільйона євро – велика сума. Наприклад, навіть Ерлінг Холанд обійшовся «джмелям» на 3 мільйони дешевше!

Так хто ж такий цей Беллінгем? І чи вартий він таких вкладень? Спойлер: вартий.

Виділимо основні факти про нового футболіста «Боруссії» Д.

Беллінгем почав грати на професійному рівні, коли йому тільки стукнуло 16

Джуд - наймолодший футболіст в історії «Бірмінгема». Тінейджер дебютував за головну команду у віці лише 16 років та 38 днів. Він вийшов в стартовому складі на матч Кубка англійської ліги проти «Портсмута», і з тих пір закріпився в основній обоймі команди.

Через місяць після цього Беллінгем встановив ще один рекорд «Бірмінгема». Вразивши ворота «Сток Сіті», він став наймолодшим автором гола в історії клубу - 16 років, 2 місяці і 2 дні.

В цілому Беллінгем весь сезон провів в основному складі рідного клубу. На його рахунку 40 матчів в Чемпіоншипі, з яких він 31 раз виходив в стартовому складі. Джуд відзначився 4 забитими м'ячами та 3 асистами, награвши в цілому 2633 хвилини.

До речі, він ще й наймолодший футболіст за весь час існування професійного футболу в Англії, який досяг позначки в 40 матчів.

Дивовижні цифри як для гравця, якому лише 29 червня виповнилося 17 років.

Джуд - не новий Джейдон

Не дуже правильно порівнювати Беллінгема із зіркою «Боруссії» Д Джейдоном Санчо. Із спільного у них тільки національність та вік, в якому вони вибрали Дортмунд як місце подальшого продовження кар'єри.

Звичайно, приклад Санчо зіграв найважливішу роль. Молоді англійці побачили, як в Дортмунді вміють працювати з молоддю, й тепер не бояться їхати в чужу для себе країну.

Але Беллінгем гравець зовсім іншого плану, в порівнянні з Санчо. Джуд - класичний бокс ту бокс. Чудові фізичні кондиції дозволяють Беллінгему покривати величезну кількість простору в центрі поля. В академії він нерідко грав на фланзі півзахисту, але пізніше тренери побачили, що він ідеально вписується в центрі.

Також, на відміну від Санчо, Беллінгем вже має досвід гри на професійному рівні. Джейдон до Дортмунда грав лише за молодіжки «Ман Сіті» та «Вотфорду». Навіть в «Боруссії» Санчо перші півроку провів у другій команді, і лише взимку почав виходити на поле в Бундеслізі.

Беллінгем точно не буде переводитися в дубль. Він потрібен Люсьену Фавру тут і зараз.

Навіщо Беллінгем «Боруссії» Д?

Акселю Вітселю в січні виповниться вже 32 роки, та він стає все більш травматичним. Томасу Ділейні 28, та він майже весь минулий сезон пролікувався від різних травм. Махмуд Дахуд в принципі не тягне рівень команди. Хіба що тільки Емре Джан зараз знаходиться в самому розквіті сил.

 

 

Ризикну припустити, що цього літа «Боруссія» нарешті продасть Дахуда, а його місце в ротації займе Беллінгем. Якщо у 17-річного англійця все буде виходити, то може навіть і місце в стартовому складі заробити. Але тут вже багато залежить від того, як швидко він освоїться в новій країні та звикне до швидкостей Бундесліги.

Так чи інакше, «Боруссії» Д був необхідний новий витривалий центральний півзахисник, здатний виконувати ті ж функції, що і Вітсель. І вона його отримала.

Але це все стосується конкретно ігрової складової. У стратегічному плані ця угода носить ще більш важливий характер. «Боруссія» Д хоче створити реноме клубу, де може заграти будь-який талант. Останні приклади Санчо, Джованні Рейни, Крістіана Пулішича, Ашрафа Хакимі та Ерлінга Холанда тут є максимально показовими.

Вдумайтеся тільки: «Манчестер Юнайтед» привозить Беллінгема і всю його сім'ю на базу, знайомить з сером Алексом Фергюсоном та Еріком Кантона, розписує план його розвитку й порівнює з Брайаном Робсоном. Грандіозні зусилля одного з найсильніших клубів світу. Але, замість цього всього, Джуд вибирає Дортмунд. І це говорить лише про те, що стратегія «жовто-чорних» працює.

Зарплата Беллінгема виросте більш, ніж в 300 разів

Так, Беллінгем грав за основу «Бірмінгема», але через дуже молодий вік не міг підписати професійний контракт. Тому заробляв у попередньому клубі він близько 800 євро на місяць за студентським договором. Тобто, на рік ця сума складала близько 9 600 євро. 

Його угода з «Боруссією» Д розрахована на п'ять років, а оклад складе 3 мільйони євро на рік. Ось і виходить, що заробітна плата тінейджера виросла в 312,5 разів!

До слова, згідно з першим контрактом з «джмелями», Санчо заробляв на два мільйони менше.

Джуд не забуває про навчання

Важливе місце в житті Беллінгема займає навчання. Зокрема, на даний момент він приділяє велику увагу вивченню соціології та психології.

«Я розумію важливість отримання якісної освіти в моєму віці. Цього хочуть не тільки мої батьки, а й я сам», - цитує Беллінгема BBC.


Твіттер Бірмінгема. Джуд Беллінгем

«Що стосується мого вибору, то мені цікаво ознайомитися з такими дисциплінами вже зараз. Ми бачимо, як зростає число чоловіків, які накладають на себе руки. Дуже важливо мати інформацію про те, як помічати подібні ознаки в поведінці, знати, як допомогти».

Що тут ще сказати: дуже похвально!

Батько Беллінгема - легенда Недільної ліги

Любов до футболу Джуду привів його батько Марк, який працює в поліції, але у вихідні ганяє м'яч в так званій Недільній лізі. Хто не в курсі, це місце, куди дядьки різного віку і комплекції приходять побігати в футбол заради забави. Але поділ на регіони та змагальний характер надає всьому цьому серйозності.

Так ось Марк Беллінгем - легенда Недільної ліги. Звичайно, рахувати статистику на такому рівні практично нереально, але кажуть, що майже за 850 матчів він забив близько 700 голів. Бомбардирище!

Отже. «Боруссія» Д отримує талановитого хлопця на позицію, яка вимагає посилення. Він ще точно не встиг захворіти на зіркову хворобу, а його відношення до роботи та навчання підкуповують. У перспективі клуб зможе продати Беллінгема за суму в кілька разів більшу, ніж та, яку він на нього витратив. Поки що все це виглядає дуже грамотним та далекоглядним ходом.

Hey, Jude!

 

 

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
У нас бы молодой игрок получивший три миллиона за год быстро спился бы и разбил пару Феррари.
D.Lanskoy
Хей, Йуде! - прочитали и присвистнули немцы.