Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 липня 2020, 17:31
28115
85

Який тренер потрібен Динамо?

Оглядач Sport.ua, розмірковуючи про нового тренера «Динамо», дійшов несподіваного висновку

| Оновлено 22 липня 2020, 17:31
28115
85
Який тренер потрібен Динамо?
ФК Динамо. Ігор Суркіс

Весь цей час, що минув після смерті Лобановського, всі ми продовжували жити в тіні великого Метра. Так, саме ми, а не Суркіси. Ми вимагали нового Лобановського, нового Шевченка, новий Кубок. Хоча б УЄФА. І тільки лише тому, що давним-давно, в минулому житті, щось і хтось подібне у нас, чи то пак у «Динамо», було. Змінювалися футболісти, тренери, покоління і курс гривні, але ми дружно продовжували вимагати від «народного клубу» причетності, можливості побачити Кубок чемпіонів в Києві і померти. Ну, не дурні ми всі? На якій підставі, на чиїх ногах і чиїх нервах?

В цей же час, тільки паралельними курсами, а може, і в паралельному вимірі, жили і благополучно продовжують це робити ті, від кого безпосередньо залежать наші вболівальницькі мрії - динамівські власники. Вони, на відміну від нас, вже давно зрозуміли, що найкраще, що траплялося з «Динамо», залишилося в минулому. У тому далекому минулому, де на одну команду працювала ціла республіка/країна, де, немов гриби, росли юні таланти і світле майбутнє було в межах пішої доступності. Це якраз брати Суркіси зрозуміли першими, що «Динамо» вже не перший клуб пострадянського простору, та й України також.

Простий і ідеальний механізм, коли на свист з Києва в цей самий Київ прилітали найкращі з найкращих, зараз елементарно не працює. Тому що в інших місцях свистять ліпше. А в інших просто м'якше стелять. «Де Динамо», де?» - образлива, на перший погляд, фраза заїжджого футзаліста з Копа-Кабани не повинна виводити з себе і рівноваги. «Динамо» зараз там, де і, наприклад, «Стяуа», «Црвена Звезда», «Андерлехт» або «Ноттінгем Форест»: це тривалий привал. Або тупик, як кому завгодно. Ми думаємо, що все перемелеться, налагодиться і динамо-машина попре вперед. Просто тому, що по-іншому бути просто не може. Ну, хіба не так? А ось Ігор і Григорій Михайловичі напевно вже живуть днем ​​сьогоднішнім. В якому геть відсутня романтика.


Твіттер Динамо

Ми всі чомусь думаємо, що Суркіси продовжують клонувати Лобановського тільки тому, що бояться вийти із замкнутого кола, бояться залишити рідне дитя зі стороннім. Чому ми не хочемо зрозуміти, що вони просто не бажають приводити в команду чужорідне тіло, збитого льотчика зі звучним прізвищем, але вже без імені. Повірте, якби з «Динамо» провалився Рехагель або Маркевич, було б ще болючіше. Для тих, хто звик дивитися на команду з трибун та екранів. А для них, хто в ВІП-ложі, це був би привід для харакірі, а не для пошуку нового сенсу. Мені чомусь здається, що дволикий динамівський президент прекрасно розуміє, що його підшефна дитина - тихий і ледачий трієчник. Він улюблений до веснянок і соплів, але недбайливий. І довірити такого чужому дядькові - все одно, що відразу поставити на облік в дитячу кімнату міліції. Вже краще довірити двоюрідній тітоньці-репетитору. Та точно допоможе. Та й не так соромно буде перед чужими.

З цієї парадигми власники клубу, є таке передчуття, ніколи не вийдуть. Хоч і не говори ніколи ніколи. Просто не вибудувана в клубі нормальна система взаємин. Та й клубу як такого немає. Це в сусідів, які приїхали здалеку і осіли в столиці, вочевидь надовго, все працює, як механізм. Як у Білому Домі: туди приведи хоч юродивого, але він за лекалами і заповідями все одно буде будувати розвинений капіталізм. У «Динамо» є президент, далі нікого немає, хоча віце-президентів не один і не два. З ким говорити на рівних, як залишатися мовчазним і мудрим. Ось і продовжують тягати ледачого телепня-трієчника по тітках та дідусях. Боячись віддавати в чужі руки. Боячись, і розуміючи, що на чужих коучів просто не вистачить ні грошей, ні впливу.


ФК Динамо. Ігор Костюк

А що далі? Ні, не Скрипник. Занадто просто, занадто дрібно навіть для сопливого неуспішного по головних предметах. Ні, не Ребров. Занадто складно, занадто довго, і дуже не потрібно це самому Реброву. Хоча і довелося зробити «вкидання». Так, про всяк випадок. Для нас. А хто ж тоді? Логічно було б припустити, що це буде Ігор Костюк. По роках він, звичайно, не дядечко і тим більше не дідусь. Але все одно свій. Старший брат. Причому брат тямущий. Якщо що, то і навчити зможе. У вухо він, природно, не заїде - субординація, знаєте, але нічим не гірший від тих, хто були. І тих, кого пророкують.

Якщо Суркіси не бажають в найближчому майбутньому провалитися ще сильніше, вони повинні призначити Костюка. Або Мороза, що в даному випадку фактично одне і те ж. Так буде логічно. І так буде правильно. Навіть якщо всі ми будемо волати зворотнє. Тому що, на відміну від нас, звиклих жити мрією, вони звикли жити займенниками. І твердою валютою.

З цією філософією краще ходити по колу.

Опитування

Голосів 1900
Кого б ви хотіли бачити у наступному сезоні головним тренером київського Динамо?

Оберіть до 3 варіантів відповіді

Сергій Ребров

308 голосів 16.21 %

Юрій Вернидуб

174 голоса 9.16 %

Віктор Скрипник

268 голосів 14.11 %

Мирон Маркевич

160 голосів 8.42 %

Роман Григорчук

130 голосів 6.84 %

Андрій Шевченко

88 голосів 4.63 %

Юрій Максимов

81 голос 4.26 %

Олег Блохін

44 голоса 2.32 %

Мірча Луческу

79 голосів 4.16 %

Юрій Сьомін

33 голоса 1.74 %

Олександр Хацкевич

27 голосів 1.42 %

Олександр Петраков

88 голосів 4.63 %

Інший українець

28 голосів 1.47 %

Інший іноземець

392 голоса 20.63 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(177)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі
Футбол | 19 квітня 2024, 23:59 1
Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі

Відставання скоротив Душан Влахович, автогол Альберто Досени приніс нічию

«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ
Футбол | 19 квітня 2024, 18:28 113
«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ

Наставник незадоволений тим, що команда пропустила у більшості

Коментарі 85
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Brian
С Костюком конечно повеселил автор. Только его игроки сольют ещё быстрее чем Михасика. Нужен жёсткий и харизматичный тренер, таких после Лобановского в Динамо и не было. Который мог бы бутсой в лоб Сидорчуку заехать, Шабанову за вечные касяки по горбу дать ну или же просто выгнать с команды. Нужна твёрдая, но в то же время разбирающаяся в современном футболе рука. Мягкотелые в Динамо не приживаються.
axylinam
Правильно будет так .Какой владелец нужен Динамо?
roman_kros
Динамо потрібен тренер з наступними вимогами:
1. Не колишній динамівець
2. Не учень Лобановського (як показує практика всі його учні двійошники)
3. Не сраколиз, а людина яка готова сказати "ні" власнику клубу.
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JohnNeuman
нужно что то типа вот как в Лейпциге и чтоб возраст 35-
SandroKing
Белицу вот предлагали. Отличный вариант. Или кого-то подобного нужно. А если нет денег на такого то Максимова или Костышина. Дешево и сердито.
Vbolivalnyk-Peter
Більш тупої статті ще не читав!!!! Це якийсь брєд людини, що несповна розуму. Напевно тільки сам автор розуміє усю ту єрись що написав, перш ніж видати вкінці логічний (тільки для нього) висновок про наступного головного тренера!!!!
Саша Яковенко
Прочитал статью с интересом.
Al Zolo
в данный момент нужен опытный наставник-мотиватор умеющий нстроить молодых талантливых игроков на борьбу.....после можно искать коуча помоложе
Trasher311987
Игорь отличный тренер.
Ведь его Динамо обыграло 3:0 юве.
Но в клубе, как мне сказал человек который приближенный к Динамо, не принято назначать людей из молодежных команд.
Иван Рогозин
Даешь Блохина! Лучше калеки динамвские играть не станут, но зато пресухи и вью интересно будет смореть. После того как Павлов, Кварцяный и Блохин ушли из УПЛ в плане харизмы наш чемпионат просто обнищал.
Андрей-
Я знаю кто нужен, шовковский, он ещё не работал тренером с динамовским сердцем
Sukiyaki
Парадоксально, но здесь тот случай, что помочь "тихому и сопливому троечнику" может только "кончина его нелюбимых родителей"
Denmark1107
Є тренери, якщо виключно по природі своїй, - для Академії, Молодіжного Складу. Таких достатньо, т.я. вимоги інші.
Є Мудрі з величезною фантазією. Таких обмаль.
І все ж таки, в першу чергу структурі Клубу потрібен Мудрий Президент, який міг би зліпити і об'єднати всі ланцюги.
На цьому тлі є чудовий приклад, - Тоттенгем Готспур. Власник Деніел Леві, начебто і з грошима, відносно далекоглядний, але ж... безглуздо втратив одного з Мега-коучів сучасності Маурисіо
Почеттіно. А призначення Моуріньо, це така ж безвихідь, як і умовний Хацкевич після Реброва.
***************************************************************************
**********
P.S. особисто мене ніхто в житті не переконає у протилежному, ЩО... І.М.Суркіс, це звичайний "штукатур" на посаді Головного Інженера Машинобудування. Я навіть впевнений у тому, що на його тотальну тупість, йому про це натякають ледь не щодня.
Cтapый Xaнтep
Ігор Йовичевич. Знайомий з реаліями українського футболу, знає МОВУ і ЯЗИК, тренер - не гірше багатьох наших, амбіційний і, здається, не дорогий, Суркіси його "потягнуть". А от чи зійдуться характерами - питання...
Мирослав Щербина
Зачем эти стоны и всхлипы по совковому прошлому?! Я понимаю, что авторы страшные любители путиноидно-совкового мира, где все по свистку происходило и работали целые "республики". На самом деле, был бы профессиональный менеджмент. В Европе та же Севилья, тот же Порту не всегда были в грандах, но возвращались и побеждали, без "усилий" всей совкореспублики.