Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 липня 2020, 22:42
2382
0

Тіберіу ГІОАНЕ: У Лобановського був рейтинг футболістів. Кожен бачив місце

Румунський футболіст про те, як працювалося з великим тренером

| Оновлено 20 липня 2020, 22:42
2382
0
Тіберіу ГІОАНЕ: У Лобановського був рейтинг футболістів. Кожен бачив місце
looksport.ro. Тіберіу Гіоане

Екс-футболіст київського Динамо Тіберіу Гіоане розповів про знайомство з Лобановським і як було заслужити місце в основному складі.

- До Києва ви прибули ще за Лобановського...

- Так, він також привів у «Динамо» Черната. Лобановський був великою людиною. У мене немає інших слів, щоб охарактеризувати його. Послухайте, в Румунії нас вчили, що якщо команда виграє з рахунком 4:0, то за місце в складі на наступний матч можна не переживати. Але з Лобановським можна було прокинутися, і дізнатися, що ти переведений в другу, або навіть третю команду.

- Він пояснював свої рішення?

- Звісно. У нього був рейтинг футболістів. Ви могли бачити, на якому місці розташовуєтеся. І якщо ви опинялися в числі гірших, то не могли претендувати на участь в наступному матчі.

- Ви отримали від Лобановського якусь важливу пораду?

- Таких було багато! В Гавранчича і у мене завжди був відкритий рот. Президент іноді казав, що ми з Гораном були як собаки. Ми завжди чинили тиск, щоб грати. Коли я дебютував в Дортмунді в Лізі чемпіонів, Лобановський викликав мене до себе. Він запитав, чи хочу я зіграти в обороні, або ж залишитися в запасі. Я ніколи не грав на цій позиції, навіть в юніорських командах! Він сказав, що робити, щоб відчувати себе впевнено. І я це зробив на полі.

- Цікаво!

- Інша справа, що він завжди хотів більшого від усіх. Він був дуже критичний. У якийсь момент я запитав його: «Я ніколи не граю добре, я завжди помиляюся? Це тому, що я завжди сперечаюся?» Я хотів, щоб він теж хвалив мене. Після матчу в Харкові він показав мені рейтинг футболістів, про який я вже говорив, і я зайняв там 3-е місце, але він сказав, що похвалить мене, якщо так буде три або чотири матчі поспіль, а не один раз. Коли він помер, це був величезний шок для всіх в клубі. «Динамо» втратило все в тому сезоні. Кубок, чемпіонат... Все, все!

Читайте повну версію інтерв'ю на Sport.ua - Тіберіу Гіоане: інсульт в Динамо, зникнення батька і велич Лобановського

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.