Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 липня 2020, 15:39
5282
7

Динамо програє, але залишається другим, третя Зоря, Дніпро-1 з Кубком

Найцікавіші події 32 туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 20 липня 2020, 15:39
5282
7
Динамо програє, але залишається другим, третя Зоря, Дніпро-1 з Кубком
Динамо від Шурика

В останній ігровий день чемпіонату розігрувалися відразу два комплекти нагород - «срібло» і «бронза». Для того, щоб фінішувати на другому місці, «Динамо» влаштовувала і нічия в грі з «Колосом». Нічия влаштовувала і «Зорю» в поєдинку з «Десною». Але в підсумку вийшло так, що «бронзовий» матч для «Зорі» ледь не перетворився на «срібний». А все тому, що свій матч «Динамо» несподівано програло.

Безнадія туру

Вони не бачилися вже давно: перемога і ФК «Львів». Останній раз львів'яни вигравали в рамках чемпіонату України 13 турів тому - 23 лютого, коли вони були сильніші за «Олімпік». З тих пір спливло чимало води. У команди змінився наставник - Мелікяна змінив Цецадзе, але віз і нині там: «Львів» не виграє. Не виграв і на цей раз. Точніше, програв «Маріуполю» 0:2. Програв практично без шансів. Не виключено, що в новому сезоні у команди знову буде новий керманич.

Престиж туру


СК Дніпро-1

«Дніпро-1» достроково виграв «чемпіонат» в нижній шістці. В останньому турі команда Михайленка не мала проблем з «Ворсклою», яка в черговий раз зіграла дублюючим складом. Перед грою в Дніпрі капітан команди Сергій Кравченко з рук представника УПЛ отримав Кубок Престижу - втішний трофей, який вручається команді, яка виграла міні-турнір в нижній шістці.

Дубль туру


СК Дніпро-1

Чергові голи на свій рахунок записав форвард «дніпрян» Супряга. Цього разу він відзначився дублем у воротах «Ворскли». Перший гол Влад забив, використавши хорошу передачу Хобленка: форвард обіграв захисника і покотив м'яч в дальній кут. Ісенко зреагував, але відбити м'яч не зумів. У другому своєму взяття воріт «Ворскли» Супряга проявив себе, як майстер одного дотику: він використав передачу партнера з лівого флангу.

Капітан туру


СК Дніпро-1

На гру проти «Дніпра-1» футболістів «Ворскли» вивів 16-річний капітан Ісенко. Для недавнього героя післяматчевої серії півфіналу Кубка України це чергове досягнення. Павло став наймолодшим капітаном в історії «Ворскли». Правда, на цей раз стати героєм зустрічі йому не вдалося: полтавська команда розгромно програла. Провини Ісенка в пропущених м'ячах немає, але і не виручав.

Матч туру

Минулий ігровий день для «Зорі» був матчем за «срібло», нинішній став грою за «бронзу». Але в підсумку вийшло так, що «Зоря» реально претендувала на друге місце, адже в паралельному поєдинку «Динамо» несподівано програло «Колосу». Передматчеві розклади виглядали на користь команди Скрипника: проти «Десни» грали в майже рідному Запоріжжі, до того ж господарів, на відміну від гостей, влаштовувала і нічия. Матч активніше розпочали господарі, але в рахунку повели гості. Шикарний гол забив Будківський. Пилип в районі одинадцятиметрової позначки прийняв м'яч на груди і в падінні відправив його в кут воріт Шевченка. Господарі мали шанс відігратися, але воротар гостей Паст витягнув удар Хомченовського з-під поперечини. Те, що не вдалося Дмитру в першому таймі, він зробив у другому, забивши красивий гол у дев'ятку. Але ближче до успіху були саме гості. Знову міг відзначитися Будківський, але на цей раз «Зорю» врятувала поперечина. У підсумку нічия 1:1, яка на користь «Зорі», адже луганчани стають третіми і безпосередньо потрапляють в груповий турнір Ліги Європи. І на користь «Динамо», яке, незважаючи на поразку від «Колоса», все одно стає другим.

Попередження туру


ФК Зоря

На п'ятій доданій до другого тайму хвилині голкіпер «Зорі» Микита Шевченко отримав жовту картку. Всього б нічого, але за затримку часу. І це в грі, коли для «Зорі» була дорога кожна секунда, адже луганці в разі перемоги фінішували б на другому місці. Але голкіпер команди, мабуть, порахував, що краще синиця в руках, ніж качка під ліжком...

Сенсація туру

Для того, щоб завоювати «срібло», динамівцям було достатньо нічиєї з «Колосом». З невмотивованим, на перший погляд, «Колосом», в грі на рідному «Олімпійському». Але не тут-то було. Динамівці активно розпочали матч, і Буяльський мав відмінний шанс відкрити рахунок, але м'яч лише зачепив штангу з іншого боку. А далі ковалівці вирівняли гру. Так, ініціативою все одно володіли кияни, але команда Костишина все частіше дозволяла собі вилазки до чужого штрафного майданчику. Два моменти були у «Колоса», але Бущан потягнув від Морозка і Лисенка. А в другому таймі не допоміг і Бущан. Ця ж пара організувала перший гол в ворота «Динамо»: Морозко подав, Лисенко головою замкнув. А далі Шапаренко збив Вільхамссона в штрафному майданчику, і сам постраждалий реалізував пенальті. Надалі що не намагалися кияни змінити хід подій, але їхні спроби завершилися нічим - поразка 0:2. Нехай подякують «Зорі», яка не виграла у «Десни», що дозволило команді Михайличенка фінішувати другою.

Герой туру


ФК Динамо

Удари Буяльського, Циганкова, Шапаренка, Русина, Кадірі, де Пени, Цитаішвілі - хто тільки не намагався засмутити голкіпера «Колоса» Волинця в грі проти «Динамо». Але Євген в цей вечір був воістину гранітною скелею: всі атакуючі спроби киян, якими б майстерними вони не були, розбивалися об впевнені дії воротаря «Колоса». Те, що команда Костишина змогла в цей раз відіграти на нуль в захисті, практично повна заслуга Волинця.

Дебют туру


ФК Шахтар

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру не полетів на гру своїх підопічних проти «Олександрії». За офіційною інформацією - через проблеми зі здоров'ям. Діями «гірників» в останній грі сезону керував Даріо Срна. У всякому разі, саме цей асистент Каштру, а не Северіно, був зазначений в стартовому протоколі в якості наставника чемпіонів країни. Поєдинок для «Шахтаря» складався відносно легко і спокійно. До кінця другого тайму гості вели з комфортним рахунком 2:0, але в підсумку вирішили внести і свою лепту в загальне божевілля туру, пропустивши два м'ячі за кілька хвилин.

Камбек туру

Ніщо не віщувало біди: «Шахтар» на 89 хвилині зустрічі в Олександрії вигравав у господарів 2:0. Але за хвилину до кінця матчу підопічні Володимира Шарана змогли відквитати один гол. М'яч на рахунку Довгого. Здалося, що в моменті, коли Олексій бив по воротах, він знаходився в офсайді. Однак арбітр зустрічі Бондаренко м'яч зарахував. А всього за хвилину «Олександрія» забила і другий м'яч. На цей раз абсолютно «чистий»: Банада на досвіді «продавив» захист «гірників» і розстріляв ворота Трубіна.

Голи туру

За відсутності на тренерському містку Луїша Каштру діями «Шахтаря» в грі проти «Олександрії» керував асистент португальця - колишній капітан «гірників» Даріо Срна. Під наглядом легенди «Шахтаря» його «підопічному» вдалося виконати штрафний удар в стилі Даріо. Манору Соломону вдалося класним ударом обвести стінку і направити м'яч в самісіньку дев'ятку воріт Паньківа.

Ще крутіший гол вийшов у півзахисника «Зорі» Хомченовського, якому вдався рідкісний за красою удар з дальньої дистанції. Дмитро бив метрів з тридцяти, і м'яч по красивій траєкторії буквально влетів у дев'ятку воріт «Десни», зачепивши при цьому стійку. Відбити цей м'яч у голкіпера «Десни» Паста не було жодного шансу.

Був в цьому матчі ще один забитий гол. І теж гарний: форвард «Десни» Будківський, який раніше грав саме в «Зорі», шикарним ударом боковими ножицями відкрив рахунок в матчі.

Слова туру

Після поразки від «Колоса» наставник «Динамо» Олексій Михайличенко шукав виправдання. Але визнав, що самі винні: «у «Колоса» був на один день більше для підготовки, вони грали з «Шахтарем» дублюючим складом. Ясно, що готувалися саме до нас. Але це все одно не знімає з нас ніякої відповідальності. Ми винні, що допустили ці помилки, що не забили свої м'ячі. Але слава Богу, що все так закінчилося. Будемо розбиратися. Але на даний момент, напевно, можу відзначити, що в команді багато статистів».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Як же багато конспірологів і "експертів" накинулись на Зорю. "Чого не побігли добивати Десну", "Злили друге місце ДК", "У вас не має психології переможців". Таке враження, що Зоря грала не з рівною собі Десною, для якої, до речі, це також був матч сезону, а з якимось ПФК Львів, який програє всім підряд. А тепер давайте без емоцій подивимось, що здобула Зоря, що могла здобути й що могла втратити.
1) Здобули 5-6 млн євро + група ЛЄ.
2) Могли здобути те саме, що і в пункті один + спробувати пройти кваліфікацію ЛЧ, яку б вони зі своїм низьким рейтингом на 99% не пройшли.
3) Програй Десні й на 80% втратили б те, що у пункті 1, тому що, як показує практика, пройти через кваліфікацію в групу ЛЄ всім нашим командам нижче другого місця, справа майже не реальна.
Vitaliy Moroz
Заря и Динамо обо всем договорились, но тут карты им спутал Колос своей героической игрой. Вот и получилась некрасивая ситуация, когда вместо победы Заря тянула время, чтобы отстоять ничью. Где же ты былая слава Зари 1972 года. Стыдно!!!
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил