Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 19 липня 2020, 15:47
3920
1

5 нокаутів, які змінили UFC

Оглядач Sport.ua вибрав найзнаковіші нокаути промоушена

| Оновлено 19 липня 2020, 15:47
3920
1
5 нокаутів, які змінили UFC
twitter.com/ufc

За більш ніж 25 років існування UFC у восьмикутнику було безліч чудових нокаутів. Нокаути завжди були невід'ємною частиною промоушену з перших днів його існування. Фанати аплодували видатним нокаутерам UFC від «Танка» Еббота і Марка Коулмана до Конора МакГрегора і Франсіса Нганну.

Ми відібрали п'ятірку нокаутів, які найбільше вплинули на UFC.

Чак Лідделл vs Тито Ортіс – UFC 47

Перша частина трилогії Лідделла та Ортіса, що відбулася в 2004 році, стала одним із найбільш очікуваних боїв в історії UFC. Колишні друзі стали ворогами і це сильно підігріло інтерес до сутички. Ортіс був давнім чемпіоном у напівважкій вазі, проводячи шостий захист, а Лідделл тільки повернувся до UFC після короткого перебування в Pride.

Поєдинок не розчарував і виправдав величезний хайп, що завершився красивим нокаутом. Лідделл став новим чемпіоном і поклав початок своєму терору в напівважкому дивізіоні UFC. Бій не просто зробив його новою суперзіркою ММА, а ще й сприяв зростанню популярності всього 205-фунтового дивізіону.

Андерсон Сільва vs Річ Франклін – UFC 64

Початок ери Андерсона Сільви бере свій старт 14 жовтня 2006 року, коли він на турнірі UFC 64 не просто нокаутував Франкліна - він знищив його. Сільві знадобилося трохи менше трьох хвилин, щоб відібрати у Франкліна пояс чемпіона в середній вазі і обірвати його серію з восьми перемог.

Цей бій дав світові нового чемпіона UFC у середньому дивізіоні, який сидів на троні майже сім років. За час свого царювання «Павук» провів 10 успішних захистів поясу і двічі переможно забирався в напівважку вагу. Це була нечувана на той час переможна серія, і Сільва своїм феєричним стилем приніс ММА безліч нових шанувальників.

Брок Леснар vs Ренді Кутюр – UFC 91

Брок Леснар залишив свій глибокий слід в історії ММА, незважаючи на те, що в клітці він провів всього лише 9 поєдинків. У 2008 році на UFC 91 він бився тільки четвертий раз у своїй кар'єрі, його рекорд у промоушені був скромні 1-1, але завдяки своєму імені, здобутому в реслінгу, Брок отримав титульний бій у важкій вазі.

Кутюр, хоч і був чемпіоном, але був згасаючим ветераном, тим не менше, його вважали найскладнішим випробуванням Леснара на той момент. В кінцевому підсумку Леснар виявився занадто великим і занадто жорстким для Кутюра, забивши того ударами в середині другого раунду.

Цей успіх моментально зробив Леснара мегазіркою ММА і поклав початок, можливо, найпопулярнішій ері у важкому дивізіоні UFC. Завдяки Леснару, за UFC стали спостерігати фанати WWE. Його наступний бій проти Френка Мира на UFC 100 встановив новий рекорд організації за платними трансляціями - 1,3 млн PPV. Три з чотирьох наступних боїв Леснара долали мільйонну позначку за показником pay-per-view. Його перебування в UFC було не таким вже довгим, але воно було абсолютно масштабним для промоушена, і фанати довго будуть пам'ятати ті часи.

Холлі Холм vs Ронда Роузі – UFC 193

Перед боєм з Холм у 2015 році чемпіонка UFC у найлегшій вазі Роузі була непереможеною з рекордом 12-0 і вважалася однією з найважливіших зірок цього виду спорту. Вона була обличчям жіночих ММА. Ронда не просто перемагала супротивників, вона розтирала їх у порошок. Вона змушувала професіоналів найвищого рівня виглядати аматорами.

Все змінилося в її бою проти Холм. На першій хвилині другого раунду претендентка хайкіком зрубала Роузі, а потім добила на землі. Цей момент шокував світ спорту. Незважаючи на те, що Холм позбулася поясу вже в наступному бою, вона назавжди змінила жіночі змішані єдиноборства. Їй вдалося скинути з престолу найбільш домінуючого бійця жіночої статі, якого коли-небудь бачили в UFC.

Конор Макгрегор vs Жозе Альдо – UFC 194

На наступному номерному івенті промоушену відбулася не менш шокуюча подія. Макгрегору знадобилося 13 секунд, щоб перевернути з ніг на голову весь UFC. Цим блискавичним нокаутом він поклав край багаторічному правлінню Жозе Альдо в напівлегкій вазі.

Коли ці двоє зійшлися в клітці в грудні 2015 року, всі очікували побачити війну. Але ліва рука Макгрегора вирішила результат зустрічі, перш ніж уболівальники встигли зануритися в атмосферу поєдинку. Хоч Макгрегор до цього бою і був дуже популярним, але саме перемога над Альдо звела його в ранг головної зірки UFC. У такому статусі Макгрегор міг здійснювати дивовижні речі - кидати виклик чемпіонам UFC з інших категорій і виходити на ринг проти одного з найвидатніших боксерів в історії. Фінансовий стан Макгрегора з моменту 13-секундного нокауту росте в геометричній прогресії, попутно приносячи небувалі до цього доходи своїм роботодавцям.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romanchik.8409
Макгрегор Альду это реально нокаут , который вознёс UFC.. Поэтому Дана и молится на Конора