Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 липня 2020, 23:06
9594
1

Зоря програла битву за ЛЧ, Десні не бути другою, 18-річний капітан

Найцікавіші події 31-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 17 липня 2020, 23:06
9594
1
Зоря програла битву за ЛЧ, Десні не бути другою, 18-річний капітан
ФК Динамо

Вся увага в турі була прикута до двох поєдинків, в яких «Динамо», «Зоря» і «Десна» визначали диспозицію перед останнім туром в боротьбі за друге місце. «Десна», несподівано поступившись на своєму полі «Олександрії», з боротьби за Лігу чемпіонів вибула, а «Динамо», здобувши вольову перемогу над конкурентом, зробило найважливіших крок до другого місця.

Тепер в заключному турі «Зорі» потрібно не тільки обігравати «Десну», але і сподіватися, що «Динамо» програє невмотивованому «Колосу». Вибачте, але відділ фантастики - на другому поверсі. Для команди Скрипника куди важливіше буде утримати третє місце в чемпіонаті, яке дає право стартувати в Лізі Європи з групового турніру.

Матч туру

Битва за «срібло» на НСК «Олімпійський» вдалася на славу. Для «Динамо» матч почався гірше не придумаєш. Уже в дебюті після помилки Кендзьори Громов втік один на один з Бущаном і вивів свою команду вперед. А ще через кілька хвилин попросив заміну основний форвард господарів Беньямін Вербич, який став справжньою паличкою-виручалочкою «Динамо» в останніх матчах. Але для «Динамо» чим важче ситуація - тим легше знаходити з неї вихід. Так, не обійшлося без частки везіння: два швидкі голи Циганкова і Сидорчука перевернули все з ніг на голову для «Зорі». Команда Скрипника, потрібно віддати належне, в першому таймі виглядала дуже сильно - і 1:3 за підсумками першого тайму абсолютно не заслуговувала. Але в якихось епізодах «потягнув» Бущан, в якихось не виручив Мацапура - номінально четвертий голкіпер «Зорі». Але в цілому луганчанам не вистачило класу і виконавської майстерності, щоб не тільки грати з «Динамо» з позиції сили, а й домогтися результату.

Реванш туру

У Чернігові невмотивована з турнірної точки зору «Олександрія» продовжила знімати скальпи з претендентів на медалі. У минулому турі команда Шарана відібрала очки у «Динамо», а в цьому - взяла реванш у «Десни» за домашню поразку 1:5. Господарі вийшли вперед в дебюті зустрічі, скориставшись помилкою голкіпера «Олександрії» після розіграшу стандарту. Але гостей такий початок не збентежив: в середині першого тайму Шастал зрівняв рахунок, а після перерви ще два м'ячі поставили хрест на лігочемпіонських амбіціях «Десни».


ФК Олександрія

Попереду у команди Олександра Рябоконя головна битва в сезоні - з «Зорею» за місце в груповому турнірі Ліги Європи. «Олександрія» ж, судячи з усього, в хороших кондиціях підходить до матчів плей-оф. Якщо підопічні Шарана зіграють с таким же настроєм - остання путівка в Лігу Європи від них нікуди не дінеться.

Гол туру

Капітан «Динамо» Сергій Сидорчук забиває не дуже часто, але дуже красиво. Згадайте хоча б його гол в Кубку України у ворота «Шахтаря». А ще пару років назад Сидорчук забив гол-красень «Дніпру». В обох випадках Сергій забивав робочою правою ногою. На цей же раз капітан приклався лівою - і м'яч по красивій траєкторії залетів у ближню дев'ятку.

Асистент туру


ФК Динамо

Асистент туру

Після рестарту чемпіонату Віталій Буяльський став одним з найбільш корисних гравців «Динамо». Свій внесок півзахисник вніс і в найважливішу перемогу над «Зорею», віддавши дві гольові передачі. Спочатку прострілив на Циганкова, який з дух метрів увігнав м'яч у дев'ятку, а потім скотив м'яч на Сидорчука.

Пас туру

За складністю виконання відзначимо геніальну передачу Кирила Ковальця на Богдана Мишенка. Хавбек «Олександрії» прийняв м'яч на груди, закрив корпусом від захисників і черпаком закинув на партнера, який увірвався до штрафного майданчику.

Хет-трик туру

Форвард «Олімпіка» Шахаб Захеді в поєдинку зі «Львовом» оформив дебютний хет-трик в УПЛ. Іранець знаходив вільні зони в обезкровленій вилученням у першому таймі обороні господарів. Відзначимо, що Захеді став першим гравцем з Азії, який забив три м'ячі в чемпіонаті України.


ФК Олімпік

І, безумовно, не можна не відзначити «Олімпік», який в двох останніх матчах чемпіонату відвантажив у ворота суперників 9 (!) м'ячів. Краще пізно, ніж ніколи.

Розминка туру

У стартовому матчі туру «Шахтар» молодіжним складом, посиленим Тайсоном і вийшовшими на заміну в середині другого тайму Марлосом, Аланом Патріком і Жуніором Мораесом, без проблем розібрався з «Колосом». На відміну від Степаненка, бразильці вочевидь у відпустку в Затоку їхати не хочуть, тому підтримують форму перед поновленням Ліги Європи.

Капітан туру

 

 

На поєдинок з «Колосом» «гірників» з капітанською пов'язкою вивів голкіпер Анатолій Трубін. Він став наймолодшим капітаном в історії «Шахтаря». Капітанську пов'язку Трубін, який є вихованцем клубу, отримав в 18 років і 349 днів. До Трубіна наймолодшим капітаном «Шахтаря» був Віктор Коваленко, якому довірили пов'язку в 20 років і 87 днів.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа
Футбол | 25 квітня 2024, 21:40 8
Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа

Тренер розраховує на Андрія в Лізі чемпіонів

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Леонід Леонідович
Заря проиграла битву за ЛЧ....? То есть игра с Колосом не имеет значения? Учитывая все беды сегодняшнего ДК, и гений Михайличенка Я б дождался финиша чемпионата..