Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 16 липня 2020, 22:10
4593
4

Перша ліга. Скандал за скандалом: свистки, матюки, кулаки

Поки «Минай» вмощувався на другому місці, арбітр Іванов знімав побої

| Оновлено 16 липня 2020, 22:10
4593
4
Перша ліга. Скандал за скандалом: свистки, матюки, кулаки
ФК Прикарпаття

Відразу два скандали «прикрасили» 24-й тур чемпіонату в першому дивізіоні. У першому випадку обійшлося без бійки: «Прикарпаття» програло в Петровому. Програло в меншості, болісно, ​​не в грі, а через пенальті, призначений у ворота івано-франківців рефері Іваном Бондарем вже на третій компенсованій хвилині.

Чи було порушення — мабуть, точно може сказати лише одна людина — Ніка Сітчінава, найкращий снайпер ліги, за падіння якого й було поставлено 11-метровий. Та він мовчить. Трохи поремствували гравці й тренери «Прикарпаття», та голосно скрикнув у соцмережах мер Івано-Франківська Марцінків: дісталося й «Інгульцю», і його грізному президенту, що сидів на трибуні разом із президентом ПФЛ. Комітет арбітрів УАФ в діях арбітра Бондаря виявив два нелогічних рішення - на 53-й хвилині зустрічі, коли він вилучив гравця «Прикарпаття», і на 90+3 - коли призначив пенальті у ворота гостей. Арбітра рекомендували на наступному засіданні КА УАФ виключити з числа арбітрів, які проводять професійні змагання, а також перевірити можливі «чинники», які могли вплинути на ці самі рішення.

А ось у Волочиську до стусанів справа дійшла. «Агробізнес» заздалегідь озвучив свою позицію: мовляв, в УПЛ в цьому сезоні не підемо, інфраструктури не вистачає. І поразка від «Миная», що, навпаки, рветься в еліту, здавалося, не мала аж так сильно засмутити уболівальників «Агробізнесу».

Але ж ні: арбітра Юрія Іванова після матчу відлупцювали. Та так, що він, за деякою інформацією, навіть знімав побої в поліції. Причому зробили це прямо на стадіоні. При цьому почесний президент «Агробізнесу», а також віце-президент УАФ Олег Собуцький запевняє, що особисто стримав натовп бажаючих прикластися до обличчя і тіла суддівської бригади. Яка не призначила, на думку уболівальників, чистий пенальті у ворота «Миная», і роздала гравцям господарів вісім жовтих карток.

Ось так, в буквальному сенсі, потом і кров'ю, «Минай» вибився на друге місце в таблиці, відсунувши «Агробізнес» на третє. Чекаємо продовження, офіційних розглядів, адже вони мають бути: занадто високі сторони і чини задіяні у двох інцидентах.

Тим часом, «Металіст 1925» програє у другому турі поспіль і скотився вже на сьоме місце в таблиці. Цього разу харків'яни поступилися вдома «Авангарду», чого аж ніяк не можна було робити, якщо «металісти» так прагнуть бути нагорі таблиці. Причому єдиний м'яч було пропущено господарями ще на першій хвилині.

Після двох нічиїх поспіль на переможний шлях знову стала «Волинь». Лучани на виїзді впевнено розібралися з «Балканами» — 4:1.

«Кремінь» намагається виборсатися із зони перехідних матчів. Зумів переграти «Миколаїв» і зрівнявся з ним за очками. Героєм зустрічі став Дмитро Сула, який оформив дубль.

Футболісти «Оболоні-Бровар» здобули важливу перемогу в боротьбі за вихід до УПЛ. «Пивовари» вдома переграли «Чорноморець» — 1:0. Таким чином, Сергій Ковалець біля керма одеситів поступився своїй колишній команді, яку очолював ще у першому колі поточного чемпіонату.

«Рух» не мав проблем у зустрічі з аутсайдером «Черкащиною». Львів'яни впевнено розібралися з опонентом і, незважаючи на своє шосте місце, мають гру в запасі і непогані шанси на першу трійку.

Іван АНДРІЙЧЕНКО

Перша ліга

14 липня, вівторок

«Металіст 1925» — «Авангард» — 0:1
Гол:
Нехтій, 1.

Вилучення: Цвіренко (М), 39.

15 липня, середа

«Балкани» — «Волинь» — 1:4
Голи:
Фаюк, 45 + 2 пенальті — Чачуа, 11, Сад, 34, Волошинович, 52, Кожанов, 54.

«Інгулець» — «Прикарпаття» — 1:0
Гол:
Загальский, 90 + 3 пенальті.

Вилучення: Семотюк (П), 54.

«Агробізнес» — «Минай» — 0:2
Голи:
Машталір, 87, Нурієв, 90 + 2 пенальті.

«Кремінь» — «Миколаїв» — 2:1
Голи:
Сула, 25 пенальті, 82 — Зарічнюк, 85.

«Оболонь Бровар» — «Чорноморець» — 1:0
Гол:
Слободян, 35 пенальті.

«Рух» — «Черкащина» — 4:0
Голи:
Климчук, 31, Кондраков, 39, Копина, 59, Коробенко, 77.

Вилучення: Тищенко (Ч), 84, Малєй (Ч), 90+2.

Турнірна таблиця Першої ліги

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
В первой лиге беспредел по играм судьям и продажным играм.
cucumber
Металлист конечно поплыл в конце чемпионата, но то что творят Минай и Ингулец - это просто возмутительно! Надеюсь, им это боком вылезет!
franik
Шановний автор статті, чи відомо вам, що поміняли регламент і перехідні матчі гратиме 15 і 16 команда, яким боком тут Кремінь??