Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 16 липня 2020, 23:24
142
0

UFC on ESPN 13: Анонси і прогнози головних поєдинків

Анонс головних поєдинків турніру UFC on ESPN 13

| Оновлено 16 липня 2020, 23:24
142
0
UFC on ESPN 13: Анонси і прогнози головних поєдинків
twitter.com/ufc

Найближчого четверга вночі в Абу-Дабі (ОАЕ) стартує другий івент UFC на «Бійцівському острові». Тільки, на відміну від UFC 251, де було цілих три чемпіонських бої, кард UFC on ESPN 13 є помітно скромнішим.

Келвін Каттар vs Ден Іге

У головному бою шоу зійдуться два бійці з рейтингу UFC напівлегкої ваги: ​​№6 Каттар і №10 Іге.

Каттар в октагоні виграв 5 з 7 сутичок. У листопаді минулого року він бився з Забітом Магомедшаріповим у мейн івенті московського турніру і програв за очками в дуже близькому поєдинку, який міг би завершитися на його користь, якби він був розрахований на 5 раундів. У травні на UFC 249 Каттар закрив програш, нокаутувавши у неймовірній перестрілці Джеремі Стівенса.

Іге після невдалого дебюту в UFC на початку 2018 року видав серію з шести перемог. Крайня з них відбулася два місяці тому, де Ден вийшов переможцем роздільним суддівським рішенням над Едсоном Барбозою, хоча багато хто тоді вважали, що бразилець був краще.

Прогноз на бій

Основна перевага Каттара - його бокс. У нього швидкі руки, хороший джеб і вміння працювати серійно. Він повністю виправдовує своє прізвисько - «Бостонський фінішер», оскільки завершив нокаутом останні свої чотири виграних бої. Крім Стівенса, його жертвами ставали також Рікардо Ламас і Шейн Бургос. Але Каттару властивий повільний старт, це коштувало йому поразки в бою проти Магомедшаріпова і ще він вразливий для лоукіків.

Ми не часто бачили Каттара на землі, але це не особливо важливо, враховуючи схильність Іге до ударів. Іге - жорсткий ударник із хорошим кардіо, тим не менш, він не настільки технічний і не б'є так сильно, як його суперник, чиє підборіддя готове прийняти будь-яке покарання.

Якщо Іге не скористається тривалим розгойдуванням суперника, то видовищний бій в стійці повинен завершитися перемогою Каттара, він володіє необхідною потужністю, щоб нанести гавайцю першої дострокової поразки в кар'єрі.

Перемога Каттара нокаутом у 4-му раунді

Джиммі Рівера vs Коді Стаманн

Два бійці з топ-10 рейтингу найлегшої ваги Рівера (№8) і Стаманн (№9) додані в кард шоу на дуже короткому повідомленні, тому їхній поєдинок пройде в категорії напівлегкого дивізіону.

Рівера не бився з червня 2019 року і програв два останні поєдинки, хоча його кривдниками були два, ймовірно, найкращих на сьогодні бійці найлегшої ваги Пьотр Ян і Алджамейн Стерлінг, кожен з яких не зумів фінішувати «Жаха».

Стаманн у грудні був дуже близьким до поразки, розійшовшись миром із Сонгом Ядонго, а в червні на UFC 250 він святкував перемогу над Брайаном Келлехером.

Прогноз на бій

Рівера - досвідчений кікбоксер, який також добре розбирається в традиційних єдиноборствах, що робить його свого роду нестандартним ударником. Стаманн же - чудовий борець, який більш ніж здатний побити суперника на землі.

Рівера володіє чудовим захистом від тейкдаунів і більш довгими руками, ніж у Стаманна, у якого раніше траплялися проблеми з довгорукими ударниками. Рухи і удари ногами Рівери здатні доставити «Спартанцю» чимало клопоту. Однак фінішувати Стаманна йому навряд чи вдасться, той добре тримає удари, і свої останні 5 перемог Джиммі здобув за очками, втім, те ж саме можна сказати і про Коді.

Перемога Рівери за очками

Абдул Разак Альхассан vs Мунір Лаззез

Основний кард відкриє довгоочікуване повернення ганського панчера-напівсередньоваговика Альхассана, який зіткнеться з дебютантом UFC з Тунісу Лаззезом.

Альхассан свій останній бій провів у вересні 2018 року, за 43 секунди нокаутувавши Ніко Прайса, і незабаром Абдулу довелося зіткнутися зі звинуваченнями у згвалтуванні двох жінок, але боєць у ході розслідування був виправданий. У ММА базовий дзюдоїст Альхассан виграв нокаутом 10 з 11 своїх поєдинків, 4 з них в UFC. Єдиний, хто вижив - Омарі Ахмедов, який переміг африканця роздільним рішенням суддів три роки тому.

Лаззез мало відомий широкому загалу, свою єдину поразку в кар'єрі річної давнини від Ельдара Ельдарова «Снайпер» встиг закрити двома перемогами нокаутом. В цілому, він завершив нокаутом 8 з 9 своїх виграних поєдинків.

Прогноз на бій

У клітці зійдуться два справжніх нокаутери, і це завжди створює інтригу. Альхассан відомий своєю потужністю, його суперник - темна конячка. Проте, Лаззез дещо вміє, він володіє непоганими прямими ударами рук, важкими ударами ніг, здатністю контратакувати і виразно брутальною міццю.

Але тунісець занадто часто високо задирає підборіддя, а це може стати катастрофою, коли тобі протистоїть руйнівний панчер. Ймовірно, цей бій не пройде всю дистанцію. Якщо Лаззез першим зачепить Альхассана, то цілком може дебютувати в UFC зі швидкої перемоги, але все ж віддамо перевагу більш досвідченому ганцю, на рахунку якого перемоги над більш кваліфікованими суперниками. У будь-якому випадку, нудьгувати не доведеться.

Перемога Альхассана нокаутом у 1-му раунді

Основний кард

Келвін Каттар – Ден Іге

Тім Елліотт – Райан Бенуа

Джиммі Рівера – Коді Стаманн

Моллі МакКенн – Таїла Сантос

Абдул Разак Альхассан – Мунір Лаззез

Попередній кард

Джон Філліпс – Хамзат Чимаєв

Рікардо Ламас – Лерон Мерфі

Модестас Букаускас – Андреас Михайлідіс

Джаред Гордон – Кріс Фішголд

Діана Белбице – Ліана Джоджуа

Джек Шор – Аарон Філліпс

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

ГВАРДІОЛА: «Брайтон ніколи не здається. Ми обіграли хорошу команду»
Футбол | 26 квітня 2024, 01:42 1
ГВАРДІОЛА: «Брайтон ніколи не здається. Ми обіграли хорошу команду»

Іспанець задоволений перемогою над «Брайтоном»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.