Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 15 липня 2020, 10:58
7910
3

Реквієм по мріях Дортмунда. Що означає трансфер Сане в Баварію

Sport.ua - про один з головних трансферів літа - перехід Лероя Сане в «Баварію» з «Манчестер Сіті»

| Оновлено 15 липня 2020, 10:58
7910
3
Реквієм по мріях Дортмунда. Що означає трансфер Сане в Баварію
Твіттер Баварії. Лерой Сане

Пройшов вже рік з тих пір, коли Ар'єн Роббен та Франк Рібері покинули «Баварію». Роками на зв'язці Робер трималася гра мюнхенської машини, а після їхнього відходу клуб поставив собі чітку мету - купити на заміну Лероя Сане. «Рекордмайстери» були вже в кроці від угоди, але Лерой минулого серпня порвав хрестоподібні зв'язки.

За час, коли Сане відновлювався, «Баварія» триста разів могла купити якогось іншого гравця на його позицію, але купувати запасний варіант - не стиль «рекордмайстерів». Якщо «Баварія» когось дуже сильно хоче, з імовірністю в 90% вона його отримає. Тому минулого літа в клубі вирішили обмежитися орендами Філіппе Коутіньо та Івана Перішіча, зробивши основну ставку на Кінгслі Комана та Сержа Гнабрі.

Тепер Лерой Сане - гравець «Баварії». І це дуже погана новина. Погана для всіх, хто сподівався хоча б якось нав'язати машині Фліка боротьбу в наступному сезоні. Цей трансфер приречений на успіх, а Лерой здатний надати грі «Баварії» такий же вплив, як Бруну Фернандеш на «Манчестер Юнайтед». Сане - той самий останній пазл, який був необхідний команді.

Чому саме Сане?

Тут все легко пояснюється клубною філософією «Баварії». В останні десятиліття кістяк збірної Німеччини становили саме гравці мюнхенського гранда. Наприклад, з 14 гравців, які виходили в фіналі ЧС-2014, семеро представляли саме «Баварію».

Зараз у збірній Німеччини виросло нове покоління топ-гравців, й більшість з них будуть грати на «Альянц-Арені». Мова про Нікласа Зюле, Йозуа Кімміха, Леона Горетцку, Сержа Гнабрі та тепер уже Сане. Всі вони будуть кістяком команди Йоахима Льова, яка зіграє на найближчому чемпіонаті Європи.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ServusLeroy 🔴⚪

Публикация от FC Bayern München (@fcbayern)

 

У тих же цілях «Баварія» навіть забрала Олександра Нюбеля, якого вважають головним талантом серед німецьких воротарів. Хоч я особисто і абсолютно не вірю в перспективи цього гравця, його трансфер ідеально вписується в філософію клубу.

Насправді, «Баварія» вже дуже давно хотіла придбати Сане. У 2016 році вона вела активні переговори з «Шальке», але вінгер зробив вибір на користь «Ман Сіті», оскільки мріяв працювати з Пепом Гвардіолою, який тільки-тільки покинув Мюнхен.

Як він підсилить гру «Баварії»

Стилістично Лерой просто ідеально підходить «Баварії», чого не сказати про тих же Перішіча та Коутіньо , які, по більшій мірі, провалилися в Мюнхені.

Головний козир Сане - дриблінг на швидкості. Те ж саме, чим в найкращі роки славився Франк Рібері. Другий козир - блискавичні ривки по всьому флангу. Неспроста в 2017 році Лерой оновив швидкісний рекорд АПЛ - 35,48 км / год. У сучасній Бундеслізі такими даними серед топ-клубів можуть похвалитися тільки Альфонсо Девіс, Крістофер Нкунку, Маркус Тюрам та Ерлінг Холанд . Були ще Тімо Вернер та Ашраф Хакимі, але вони вже знайшли собі нові клуби за межами Німеччини.

А тепер уявіть, що на одному фланзі разом зможуть зробити Девіс та Сане. Ця парочка на швидкості буде здатна порвати абсолютно будь-яку оборону. І це стосується не тільки Німеччини. Потенційно у «Баварії» вимальовується найсильніший лівий фланг в усьому світі.

Зв'язка Горетцка-Сане обіцяє стати грізною силою

Лерой та Леон - дуже хороші друзі. Раніше вони разом визначали міць «Шальке», а тепер знову зможуть грати в одній команді.

Горетцка в «Баварії» виступає на позиції лівого центрального півзахисника, тому буде максимально щільно взаємодіяти з Лероєм . З огляду на те, як Горетцка вміє знаходити для партнерів простір в карній зоні, його союз з Сане виглядає занадто потужно.

Які ризики?

Єдина проблема - травматичність Сане. Фактично, тепер у «Баварії» будуть три вінгери, які дуже схильні до травм. Той же Коман кожен сезон регулярно пропускає по три-чотири місяці в сумі.

«Баварія» ризикує знову стати надто залежною від потужності своїх флангів, і відсутність лідерів буде серйозно позначатися на результатах.

Але це все не стосується Бундесліги. Перевага «Баварії» над усіма іншими в Німеччині настільки велика, що вона розносить 4:0 шосту команду чемпіонату, граючи експериментальним складом.

За своїм кадровим потенціалом тільки одна команда, як і раніше, може змагатися з «Баварією» в Бундеслізі. Але щоб «Боруссії» претендувати на титул в наступному сезоні, потрібно всіма способами зберегти в команді Санчо та попрацювати над поліпшенням глибини складу.

Але в цілому трансфер Сане - це реквієм по мріях усіх, хто в Німеччині планує зупинити мюнхенську машину. З ним вона стане практично непереможною.

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
LeMishoK
Ну посмотрим...
zac1310
после этой статьи захотелось почему-то увидеть эпик фейл...
Сергей Рубан
Бавария Ван Лав