Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 вересня 2020, 01:27
3746
3

Розгром у Маріуполі. Олімпік резервом переграв колектив Бабича

Ігор Климовський здобув першу гостьову перемогу в УПЛ на керівній посаді у донеччан

| Оновлено 09 вересня 2020, 01:27
3746
3
Розгром у Маріуполі. Олімпік резервом переграв колектив Бабича
ФК Олімпік

Несподіваним вийшов підсумок поєдинку 30-го туру чемпіонату України між «Маріуполем» і донецьким «Олімпіком». Мабуть, навряд чи хтось очікував перемоги гостей, тим більше - перемоги з великим рахунком.

«Олімпійцям» давно вже нічого не потрібно в турнірному плані, і Ігор Климовський випустив на поле відверто експериментальний склад. «Маріуполь» же веде боротьбу з «Дніпром-1» за 7-е місце, тож Олександр Бабич в старт відправив практично всіх найсильніших гравців.

Але чи то неймовірна спека (в Маріуполі стовпчики термометрів перетнули позначку «+30»), то чи недооцінка суперника зіграли з «азовцями» злий жарт. Дублери «Олімпіка» почали з місця в кар'єр і вже до 3-ї хвилини створили два небезпечних моменти біля воріт суперника. А на 9-й відкрили рахунок: Романовський видав шикарний пас з центру поля, Завійський втік від опікуна і реалізував вихід один на один сильним ударом під поперечину - 0:1!

Не минуло й п'яти хвилин, як гості подвоїли перевагу. Голкіпер «Маріуполя» отримав м'яч від захисника і занадто довго вирішував, кому з партнерів віддати пас. В результаті Дегтярьов прибіг у воротарський і в підкаті вибив м'яч з-під ноги Гальчука, відправивши снаряд у сітку - 0:2.

Господарі намагалися виправити становище, але всі їхні атаки ні до чого не привели. Оскільки до перерви підопічні Бабича так жодного разу і не змогли влучити у ворота. Зате під кінець півгодини гри «горіли» вже 0:3. Зотько зі стандарту пробив під стінкою, удар прийняв на себе Мишньов. Однак на відскок першим зреагував Завійський, в дотик відправивши м'яч у сітку.

На другий тайм наставник «Маріуполя» випустив пару свіжих гравців, і це принесло свої плоди. Нарешті свою майстерність показав воротар гостей: відбив удар Кулакова впритул, через хвилину - дальній постріл Мишньова. І... натхненні такою грою Бетіма польові гравці тут же забили четвертий гол. Романовський навісив з флангу, Дегтярьов пробив головою - Гальчук в стрибку відбив. Але піднятися не встиг, і форвард «Олімпіка» добив м'яч у сітку - 0:4. До слова, в третьому поєдинку 30-го туру це був вже 5-й «дубль»: напередодні по два м'ячі забили Кочергін з «Зорі», Супряга з «Дніпра-1» і Ренан зі «Львова».

Не можна сказати, що «Маріуполь» опинився в нокауті. Команда продовжувала атакувати, і незабаром зуміла скоротити відставання в рахунку. Відзначився Мишньов, котрий ударом головою замкнув подачу Полегенька з флангу - 4:1. Гол підтвердив тенденцію: у всіх матчах проти «Олімпіка» «азовц» забивають як мінімум 1 м'яч. Інша справа, що в останніх шести очних зустрічах вони не програвали (з березня позаминулого року), а вдома - взагалі ніколи не поступалися «олімпійцям»! Щоб продовжити ці серії, у господарів було трохи менше півгодини.

Але час минав, а шансів у господарів так і не з'являлося. Климовський збивав темп гри замінами, футболісти намагалися подовше потримати м'яч. І цілком досягли успіху, дочекавшись фінального свистка. У «Маріуполя», звичайно, були і моменти, і удари, але було ясно, що камбека не буде.

1:4 - «азовці» з 33-ма очками залишилися на 8-й сходинці турнірної таблиці. У наступному турі вони їдуть в гості до «Ворскли». У «Олімпіка» 27 балів і 10-е місце. 16 липня «олімпійці» також зіграють на виїзді - проти «Львова».

Українська Прем’єр-ліга. 30-й тур.

Маріуполь – Олімпік – 1:4

Мишньов, 64 – Завійський, 9, 30, Дегтярьов, 14, 54

 Литвин, 84

Маріуполь: Гальчук – Биков, Яворський (Кащук, 46), Чоботенко – Топалов (Путря, 76), Федорчук (Чех, 66), Ігнатенко (Чурко, 46), Полегенько – Горбунов (Кірюханцев, 66), Мишньов – Кулаков.

Олімпік: Бетім – Снурніцин, Литвин, Зотько (Лук'янчук, 68), Кравченко – Кравчук, Вербний (Гошкодеря, 59), Завійський (Політило, 59) – Романовський (Балашов, 68), Дегтярьов (Шахаб, 68), Чогадзе.

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ)

Стадіон: ім. В.С. Бойка (Маріуполь)

Удари (у площину): 16 (7) – 14 (9)
Кутові: 5 – 7
Оффсайди: 9 – 1.

МАРИУПОЛЬ-ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Ілля Береза
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олійник Володимир
як вам такий "арендуполєц" у єврокубках?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил