Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фігурне катання
| Оновлено 12 липня 2020, 02:35
1586
0

Українець працює тренером збірної ОАЕ з фігурного катання

27-річний Євген Ковальов тренує місцеву зірку Захру Ларі

| Оновлено 12 липня 2020, 02:35
1586
0
Українець працює тренером збірної ОАЕ з фігурного катання
Instagram

Український тренер Євген Ковальов працює зі збірною ОАЕ з фігурного катання. Головною його ученицею є 5-разова чемпіонка ОАЕ Захра Ларі, яка здобула світову популярність після того, як виступила в хіджабі на міжнародних змаганнях в Італії, а судді зняли бали за головний убір. Пізніше заради спортсменки Міжнародний союз ковзанярів (ISU) вніс поправку до регламенту, що дало можливість жінкам по всьому світу, які катаються в хіджабі, мати право виступати нарівні з іншими учасниками без зняття балів.

«Моя співпраця з Захрою почалося з 2014 року. Захра почала катання в 12-річному віці, що за мірками фігурного катання - дуже пізно, проте, коли я вперше побачив Захру на льоду, то відразу зміг оцінити потенціал і величезне бажання вчитися, тренуватися і перемагати.

Мама Захри - Рокая Кошран, запитала, як я вважаю, є майбутнє у Захри і чи варто їм продовжувати займатися фігурним катанням?

Я без сумніву відповів, що займатися однозначно потрібно продовжувати. Ми почали нашу співпрацю і через кілька місяців я отримав запрошення на роботу від Федерації зимових видів спорту ОАЕ», - розповів Ковальов в бесіді з кореспондентом Sport.ua.

Також український тренер розповів про специфіку роботи в ОАЕ.

«В ОАЕ існує чимало правил поведінки і ці правила також стосуються тренувань. Мені довелося добре потрудитися, вивчити місцевий менталітет і звичаї. Як чоловікові, мені ні в якому разі не можна торкатися до підопічних протилежної статі. В Україні тренера можуть спокійно доторкатися до своїх учнів, щоб виправляти помилки, але в ОАЕ інші звичаї.

Також в Еміратах мусульмани відзначають священний місяць - Рамадан, при якому потрібно дотримуватися суворого посту, не пити і не їсти до заходу сонця. Це дуже непросто, тому що спортсмени високого рівня повинні дотримуватися режиму, правильно і вчасно харчуватися. У зв'язку з даними обмеженнями, деякі тренування ми переносили буквально на нічний час: 22.30».


Instagram. Євген Ковальов і його підопічні після виступу на FBMA Trophy

Головна мета Євгена Ковальова - вивести підопічну на Олімпіаду-2022 в Пекіні.

«У поточному сезоні 2019/2020 ми планували 2-3 міжнародні змагання в квітні-травні. Спортивна форма моєї підопічної була на оптимальному рівні.На жаль, нинішній сезон видався не найсприятливішим, оскільки ІСУ (Міжнародний Союз ковзанярів) скасував всі основні змагання через пандемію коронавіруса.

Також тренувальний процес ускладнюється різними заборонами всередині країни, пов'язаними з пандемією. Ми тренуємося в столиці ОАЕ (Абу-Дабі), однак наш єдиний каток закрили на ремонт до вересня, а найближчий каток є тільки в Дубаї, до якого 160 км їзди. Нам вдалося провести пару тренувань в Дубаї, але через кілька днів емірати закрили кордони між собою і потрапити на лід ми не можемо, тому доводиться тренуватися в залі, відпрацьовуючи окремі елементи «на підлозі», а не на льоду.

Сподіваємося, що незабаром ми зможемо відновити наші тренування в повну силу і продовжити підготовку до найважливішого старту і нашої основної мети - Зимової Олімпіади 2022 в Пекіні», - зазначив Ковальов.

Захра Ларі стала першою фігуристкою, яка виступила на Універсіаді в хіджабі.

 

Сергій Циба
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 22
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 8
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.