Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
| Оновлено 11 липня 2020, 16:39
2237
1

Навіщо Алонсо повернувся у Формулу-1? Амбіції, красива історія і сезон-2022

Фернандо Алонсо в 2021 році повертається у Формулу-1. Навіщо це йому?

| Оновлено 11 липня 2020, 16:39
2237
1
Навіщо Алонсо повернувся у Формулу-1? Амбіції, красива історія і сезон-2022
formula1.com

У 2018 році Фернандо Алонсо пішов з Формули-1, але завжди залишався десь поруч. Досвідчений пілот, не маючи ніяких перспектив в Макларені і не отримавши можливість опинитися в топ-команді, вирішив піти з серії, але гонки іспанець не залишав. Алонсо активно брав участь (і надалі братиме участь в 2020 році) в Інді і гонках на витривалість WEC, а також вперше в кар'єрі спробував свої сили в легендарному ралі-рейді Дакар. Загалом, без діла гонщик не сидів, але не забував дивитися в бік Ф-1 - чи не з'явиться якась можливість повернутися.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HE'S BACK! #F1 #Formula1 #FernandoAlonso #Renault @fernandoalo_oficial @renaultf1team

Допис, поширений FORMULA 1® (@f1)

Напевно, Алонсо хотілося б перейти в Мерседес або Феррарі, але Рено об'єктивно залишався єдиним варіантом. Якщо 38-річний Алонсо ще мріяв повернутися в Ф-1, то це, мабуть, його останній шанс. Контракт на 2021 рік офіційно підписаний (за чутками, договір на 2 сезони мінімум), а тому можна докладніше розібратися, в чому вигода кожної зі сторін.

Навіщо повернувся Алонсо

Незважаючи на те, що після відходу з Ф-1 Фернандо не сидів на дивані, а активно змагався в інших серіях, пілотові явно не вистачає регулярної завантаженості. Алонсо сам говорив, що етапів Інді, WEC і Ле-Мана йому замало, а реальне навантаження протягом всього року може дати тільки Формула-1. І це, можливо, головний фактор повернення іспанця.

Пілот добре розуміє, що Рено не дасть йому в 2021 році регулярно боротися за подіуми, однак і тієї безнадії, яка була у нього в Макларені, напевно не буде. На старті сезону-2020 ми бачимо, що зараз нереально змагатися з Мерседесом і Ред Буллом, але з усіма іншими - цілком можливо. У Феррарі криза, а Макларен і Рейсінг Поінт цілком можна наздогнати, враховуючи потужності заводської команди Рено. Не здивуюся, якщо в 2021 році Алонсо 1-2 рази при вдалому збігу обставин заїде на подіум. Іспанець відомий тим, що здатний вичавлювати з боліда максимум і трохи більше.

formula1.com

Про рівень пілота хвилюватися не варто - це все той же дворазовий чемпіон світу, який під кінець кар'єри вирішив яскраво нагадати про себе.

Навіщо це Рено

Якщо з мотивацією Алонсо все зрозуміло, то до Рено є питання. Ймовірно, команда в першу чергу хотіла запросити дійсно зіркового гонщика. З Даніелем Ріккардо стосунки не склалися і австралієць йде в Макларен, а команді рівня Рено потрібен топ-пілот. Серед варіантів називали Себастьяна Феттеля, але старт сезону показав, що німець все ще не в формі і навряд чи вартий своїх грошей. У Рено є непогана академія пілотів і можна було взяти перспективного гонщика (найчастіше говорять про Гуан Чжоу), але одним з двох пілотів Рено вже є молодий і перспективний Естебан Окон.

Француз Окон - це майбутнє команди, а Алонсо може стати відмінним вчителем і наставником. Крім того, зі своїм досвідом Фернандо допоможе команді розвивати болід в правильному напрямку. Навіть в офіційних коментарях керівники Рено кажуть, що мета - підготувати машину на 2022 рік. Саме з сезону-2022 вступає в силу новий технічний регламент, який разом з обмеженням на витрати повинен істотно змінити баланс сил в Ф-1.

formula1.com

І Рено сподівається почати повернення в топи саме з сезону-2021, тому що останні роки команда дуже розчаровує. Маючи заводські потужності, потрібно боротися за топ-3, а не програвати Макларену і Рейсінг Поінт, які мають менші бюджети.

Тепер у команди є не тільки топ-пілот, а й красива історія. Алонсо повернувся в команду, де виграв два чемпіонські титули, перервавши домінування Феррарі і Міхаеля Шумахера. Заодно іспанець стане першим гонщиком в історії Ф-1, хто буде ганятися за одну команду в трьох різних відрізках кар'єри.

Навіщо це Формулі-1

Для самої Ф-1 повернення Алонсо несе тільки позитив. З кожним роком гоночна серія стає все молодшою, з'являються юні зірки і навіть доводиться змінювати регламент, щоб масово не приходили нові Макси Ферстаппени, які дебютують в Ф-1 в 17 років. Молоді таланти - це прекрасно, але потрібні і досвідчені гонщики з титулами, яких люблять фани. За останні роки Формула-1 втратила Ніко Росберга і Ніко Хюлькенберга, а також ризикує в кінці року залишитися без чемпіонів світу Себастьяна Феттеля і Кімі Райкконена. Навряд чи довго триватиме кар'єра Льюїса Хемілтона.

У такій ситуації серія тільки підтримує повернення Алонсо. Дворазовий чемпіон світу все ще популярний в уболівальників і спонсорів, а також користується повагою суперників.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
LeMishoK
...а может банально - за баблом...