Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 08 липня 2020, 20:12
1473
1

НБА повернеться: що думають гравці, тренери та керівники про рестарт сезону

Найкраща баскетбольна ліга світу близька до повернення

| Оновлено 08 липня 2020, 20:12
1473
1
НБА повернеться: що думають гравці, тренери та керівники про рестарт сезону
NBA.com

Сезон НБА 2019/20 був припинений в середині березня. Все почалося після виявлення коронавірусу в центрового «Юти» Руді Гобера. Невдовзі після цього захворів одноклубник француза – Донован Мітчелл. Кожен з них контактував з десятками інших гравців – як на майданчику, так і за його межами. Двох випадків захворювання було достатньо для того, щоб зрозуміти: сезон в НБА під загрозою зриву.

Після довгих місяців роздумів, консультацій і обговорень на всіх можливих рівнях, керівництво ліги прийняло рішення про відновлення сезону. Кампанія 2019/20 офіційно відновиться 31 липня за участі 22-х команд. Всі матчі пройдуть в Орландо, штат Флорида. Комісіонер НБА Адам Сільвер зробив усе, що міг для рестарту сезону. Однак його рішенням задоволені не всі.

Рестарт сезону і так був болючим питанням на тлі високої захворюваності коронавірусом у США. Ситуація ускладнилася після активізації руху Black Lives Matter, яке охопило, по суті, всі 50 штатів. Баскетболісти почали масово відмовлятися від поїздки в Орландо.

Одні не хотіли грати, побоюючись за свої сім’ї, інші вважали, що спорт відверне увагу громадськості від соціальних проблем. Форвард «Лос-Анджелес Лейкерс» Леброн Джеймс закликав баскетболістів продовжувати сезон. Розігруючий «Бруклін Нетс» Кайрі Ірвінг умовляв гравців відмовитися від рестарту сезону.

Гравці розділилися на 2 табори, але більшість виявилася на стороні Леброна. У баскетболістів є право відмовитися від участі в продовженні сезону, але в цьому випадку вони не отримають частину зарплати. Головне те, що НБА все-таки повернеться. Рішення керівництва ліги сміливе, але, звичайно, все передбачити не можна. Оцінимо далі позиції гравців, тренерів і керівників, які висловилися про відновлення сезону.

Гравці

Демар Дерозан, «Сан-Антоніо Сперс»: «Це важко. Ви забираєте хлопців від їхніх сімей, з якими вони проводили кожен день в останні кілька місяців, закриваєте їх в кампусі і позбавляєте інших приємних речей, що пов’язані з баскетболом. Це буде складно для кожного гравця в плані психологічного стану».

Демар Дерозан; CBS

Фред Ванвліт, «Торонто Репторс»: «Це відстій. Жахливий час. Ми всі розуміємо, що було б правильно не грати, зупинитися. З моральної точки зору, в цьому дійсно є сенс. Але ми молоді «чорні» хлопці, які не хочуть втрачати свої гроші. Хоча, якщо більшість гравців виступила б за скасування сезону, я б теж погодився це».

Нікола Вучевіч, «Орландо Меджик»: «Я провів кожну мить з дитиною і дружиною. Це те, що мені сподобалося у всій цій ситуації. Але що є, то є. Ми всі повинні піти на ці жертви, продовжувати робити нашу роботу і завершити сезон».

Кемба Вокер, «Бостон Селтікс»: «У всіх різна ситуація. Очевидно, що у багатьох хлопців є дружини, діти. Що стосується мене, я – самотній чоловік без дітей. Зі мною все буде в порядку. Весь цей час я провів удома, тому для мене не буде проблемою провести ще деякий час в одному місці».

Лука Дончич «Даллас Маверікс»: «Я ніколи не вагався. Я завжди хотів грати. Я багато часу провів без баскетболу. Зараз я просто хочу грати. У мені можете не сумніватися».

Тренери

Док Ріверс «Лос-Анджелес Кліпперс»: Є багато причин для того, щоб усі грали. Однак є також і вагомі причини, за яких хлопці можуть відмовитися грати. Втім, я не думаю, що багато хто з них відмовиться. Вважаю, всі вони багато вклали в те, що ми намагаємося зробити».

Френк Вогель «Лос-Анджелес Лейкерс»: «Життя в умовах пандемії означає відсутність рукостискань і мінімум будь-якого фізичного контакту. Але «бульбашка» (кампус – ред.) була створена так, щоб усі, хто знаходиться всередині неї, були здоровими. Думаю, ми послідуємо рекомендаціям ліги і виправдаємо її очікування».

Френк Вогель; USA Today

Бред Стівенс, «Бостон Селтікс»: «Ми проходимо тестування кожен день. Поки все добре. Дуже важливо, щоб ми всі дбали про себе і робили все для того, щоб потрапити до «бульбашки» здоровими. Наступні 2 тижні будуть напруженими, але як тільки ви приступите до тренувань і по-справжньому зіграєте – все зміниться».

Майк Д’Антоні «Х'юстон Рокетс»: «Це буде хороший досвід. Все буде інакше, але, сподіваюся, подібне більше ніколи не повториться. Вся ця ситуація ставить перед нами нові завдання. Та якщо ви залишаєтеся конкурентоспроможними в нових умовах, то чому б не прийняти цей виклик?».

Керівники

Роб Пелінка, президент «Лос-Анджелес Лейкерс» із баскетбольних операцій: «У мене були вечори, коли у моєї 10-річної доньки ні з того, ні з сього з'являлися сльози на очах. Коли я запитував її, що сталося, вона відповідала, що це через мій від'їзд. Мене не буде вдома 3,5 місяці, але це частина всієї цієї ситуації».

Девід Гріффін, президент «Нью-Орлеан Пеліканс» із баскетбольних операцій: «З точки зору баскетболу, ви побачите, що COVID-19 має великий вплив на команди. Навіть на ті, які гарантували собі участь в плей-оф. Але зараз усі ми протистоїмо одному ворогові».

Марк Кьюбан, власник «Даллас Маверікс»: «Очевидно, що є ризик. Але наука і медицина не стоять на місці. Кількість випадків захворюваності у Флориді вказує на те, що ви повинні дотримуватися правил карантину. Ми будемо носити маски та дотримуватися всіх запобіжних заходів. Думаю, перебуваючи в «бульбашці», гравці будуть в безпеці».

Шон Маркс, генеральний менеджер «Бруклін Нетс»: «У нас є робота. Ми повинні привезти команду в Орландо. Ми привеземо команду в Орландо. Ми поїдемо туди і будемо змагатися».

Вищевказані коментарі свідчать про те, що ліга в цілому готова до рестарту сезону. Є багато слушних побоювань, але команди мають намір боротися за місця в плей-оф, а потім – за титул. Що стосується гравців, Леброн виграв змагання у Ірвінга. Чи виграє від цього НБА – покаже час.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy Dobroslav
Вперед хлопці!Ми зачекались баскетболу!