Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 08 липня 2020, 15:32
417
0

СК Прометей продовжує підготовку до нового сезону в Кам'янському

Про подробиці тренувального процесу розповідає головний тренер команди Андрій Романович

| Оновлено 08 липня 2020, 15:32
417
0
СК Прометей продовжує підготовку до нового сезону в Кам'янському
СК Прометей

Жіноча волейбольна команда СК «Прометей» продовжує передсезонну підготовку. Щоправда, поки без легіонерів, які прибудуть у розташування клубу трохи пізніше. Головний тренер кам’янського клубу Андрій Романович зазначив, що спочатку збір планувався з 15 липня: 

- У середині серпня повинен був відбутися відбірковий етап збірної України до чемпіонату Європи. А оскільки у нас досить багато гравців є кандидатами до збірної (Дар'я Дрозд, Катерина Дудник, Анастасія Крайдуба, Алла Політанська і Діана Мелюшкіна), то ми прийняли рішення розпочати підготовку раніше, щоб дівчата до 15 серпня були в повній бойовій готовності. Тим більше, що через пандемію коронавірусу вони тривалий час сиділи без роботи і ігрової практики. Звичайно, всі волейболістки робили вдома фізичні вправи, але цього замало для того, щоб бути на повному ходу. До того ж у нас багато нових гравців, яким потрібно влитися в команду. Ми також паралельно готували план підготовки для окремих спортсменок клубу, які не потрапляли до збірної.

Пізніше, за словами Андрія Романовича, з'ясувалося, що відбірковий турнір перенесли на січень. Проте, початковий план підготовки «Прометея» не стали змінювати.

- Думаємо, що через перенесення відбіркового етапу чемпіонат України розпочнеться десь у першій половині вересня, - продовжує наставник. - Тому два місяці є оптимальним терміном для того, щоб добре підготуватися. Паралельно ми продовжуємо працювати над комплектуванням команди. Також незабаром до нас приєднаються новий лікар Андрій Войцехович і тренер із загальної фізичної підготовки (ЗФП) Антон Рубцов. І ось, коли весь тренерський склад буде в зборі, ми колективно розробимо подальший план підготовки.

Трансфери «Прометея» в це міжсезоння демонструють те, що в кам'янському клубі дбають про майбутнє. Так, до «червоно-білих» приєдналася колишня волейболістка «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» Анна Харчинська. Андрій Романович вважає, що за цим молодим даруванням майбутнє українського волейболу.

- Вона вже зараз вважається хорошим гравцем, два сезони відіграла у Суперлізі. Сподіваємось, що вона нам дуже допоможе в новому сезоні. Взагалі ж, ми намагаємося балансувати між сьогоднішнім і завтрашнім, між молодістю і досвідом. Наприклад, Алла Політанська і Анастасія Крайдуба є одними з кращих волейболісток нашої збірної. Я вже працював разом з ними в «Хіміку», а з Настею ще і в молодіжній збірній країни. Президент СК «Прометей» Володимир Дубинський хоче, щоб кращі українські спортсменки радували своєю грою саме українську публіку і для цього він робить все можливе. Якщо говорити про болгарську легіонерку Лору Кітіпову, то її ім'я в світовому волейболі не викликає ніяких сумнівів. Вона і Політанська зараз знаходяться на піку своєї ігрової кар'єри. Обидві досвідчені і сильні зв’язуючі, тому і конкуренція між ними теж повинна давати свої результати як в тренувальному процесі, так і в офіційних поєдинках. До того ж, спортсменки різні за стилем гри і це повинно спрацювати на нашу користь в матчах з суперниками, які вимагають до себе гнучкого тактичного підходу. Ми також шукали догравальницю, яка могла б підсилити нашу команду. На відеозаписах від різних агентів найбільше нам сподобалася гра кубинки Даямі Санчес, яку ми нещодавно запросили до себе. Крім того, вона грала у Південній Кореї, де дуже специфічний відбір гравців, що складається з двох етапів драфта. І сам факт, що вона їх пройшла, говорить про клас волейболістки. Тож, якщо ти розраховуєш на позитивний результат, то у тебе в команді повинні бути рівноцінні заміни в кожному амплуа.

Зміни відбулися не тільки в групі гравців кам'янської команди, але і в тренерському штабі, який поповнився кваліфікованими фахівцями.

- З Денисом Зуєм ми не були особисто знайомі, - говорить Андрій Романович. - Я, звичайно, знав і бачив його ігри, тим більше, що в українському волейболі він легендарна особистість, ліберо збірної України, який виступав на високому рівні. Вже довгий час Денис Вікторович займається тренерською діяльністю. Ми зібрали про нього багато відгуків, і можу сказати, що вони тільки позитивні і як про людину, і як про фахівця. Антон Рубцов теж колишній гравець хорошого рівня, майстер спорту міжнародного класу. Звичайно, для команди це тільки плюс. Адже в тренувальному процесі тренерський склад завжди використовується на повну. Наприклад, тренер з ЗФП, якщо буде необхідно, може працювати з м'ячами або в спарингу, стати в команду проти основи для створення їй належної  конкуренції.

За матеріалами офіційного сайту СК «Прометей»
 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Без Семенюка Проект переміг Заксу і знову піднявся на 2 місце Плюс Ліги
Волейбол | 26 березня 2024, 15:03 0
Без Семенюка Проект переміг Заксу і знову піднявся на 2 місце Плюс Ліги

А львівський «Барком-Кажани» зберігає шанси пробитися до чвертьфіналу чемпіонату Польщі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.