Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
|
1113
0

Іван ЯРЕМЧУК: «Склад Динамо не такий вже сильний. Шанси — 50 на 50»

Спеціаліст поділився очікуваннями від поєдинку киян з «Ворсклою» в фіналі Кубка України

Іван ЯРЕМЧУК: «Склад Динамо не такий вже сильний. Шанси — 50 на 50»
ФК Динамо Київ. Іван Яремчук

Очікуваннями від фінального поєдинку Кубка України між «Динамо» і «Ворсклою» поділився півзахисник «Динамо» 80-х років Іван Яремчук, який наприкінці своєї ігрової кар'єри виступав і за полтавський клуб.

- Дуже шкода, що фінал Кубка України пройде без глядачів. Але що поробиш, доведеться з цим змиритися, адже в країні й у світі пандемія. Не знаю, кому це вигідно, але через неї навіть перенесли Чемпіонат Європи. Звісно, без глядачів - це зовсім не та гра і інша самовіддача. Не дарма ще Лобановський казав, що театр неможливий без глядачів. Для кого тоді спектакль, або в нашому випадку футбольний матч?

Тим більше, що громадський транспорт пустили, кафе відкрили, на пляжах безліч людей - і нічого страшного. На жаль, не нам вирішувати, ми можемо лише прийняти все, як є.

Що стосується самої гри в середу, «Ворскла» - молодці, що вийшли у фінал Кубка. «Шахтар», який став чемпіоном України і, на мою думку, перевершує інші команди за ігровими якостями і підбором футболістів, і той не потрапив до фіналу. Тож для полтавців уже сенсація і великий успіх, що вони дійшли до цієї стадії. Коли я грав за цю команду, у нас був хороший склад, ми були третіми в чемпіонаті України і грали в Кубку УЄФА.

Гадаю, у майбутній зустрічі багато що залежатиме від реалізації гольових моментів, які будуть з'являтися у грі. Зараз склад «Динамо» не такий уже сильний, тому оцінюю шанси команд на перемогу як 50% на 50%. Молоді хлопці боротимуться і битимуться до кінця. «Динамо» втратило чемпіонство, тому постарається виграти хоча б один трофей - Кубок. «Ворскла» так само свій шанс постарається не впустити.

- З огляду на те, що для полтавців перемога в Кубку - шанс потрапити в єврокубки, вони всіма силами будуть хапатися за цю можливість?
- Звісно. Тим паче, що така можливість буває не кожен сезон. Звісно, вони будуть намагатися показати все, на що здатні. Майстерності, гадаю, на полі ми побачимо мало. А ось боротьби, самовіддачі, навпаки, буде багато. Саме цього я й очікую.

- На вашу думку, команди гратимуть обережно чи покажуть видовищний футбол?
- По матчах чемпіонату вже усі давним-давно один одного знають і добре вивчили. Напевно, кожен тренер перед матчем проведе установку, на якій розповість, хто є найбільш небезпечним гравцем у складі суперника, кому кого тримати, на чому акцентувати увагу. Подивляться відео попередніх матчів, усе проаналізують, розберуть дії на кожній позиції, дадуть установку і.т.д. У цілому, нічого незвичайного.

Вважаю, усе буде залежати від індивідуальної майстерності, яку хлопці будуть показувати біля чужих воріт, і наскільки правильно будуть приймати рішення і розпоряджатися м'ячем у тій чи іншій ситуації. Звичайно, необхідно також створювати велику кількість гольових моментів, агресивно і швидко діяти в атаці, не відсиджуватися в обороні, швидко переходити із однієї фази в іншу і постаратися реалізувати свої моменти.

- З огляду на те, що останні два матчі у чемпіонаті для «Динамо» склалися невдало, «Ворскла» буде мати моральну перевагу?
- Ні, не думаю. Про гру потрібно забувати, щойно вона закінчилася, як вчив Лобановський, і відразу перебудовуватися на іншу. Не варто зациклюватися на поразках - у цьому немає сенсу, адже усе одно вже нічого не повернеш. Краще налаштуватися на наступний поєдинок і постаратися підійти до нього в оптимальній формі, як у фізичному, так і у психологічному плані, щоб приймати раціональні рішення. Хто це буде робити краще, той і отримає перевагу. Можна мати 100 моментів за гру і не забити, а можна створити один і виграти 1:0.

- У «Ворскли» добре себе проявив 16-річний воротар Ісенко, який виграв серію пенальті у півфінальному матчі з «Маріуполем». Наставник команди Юрій Максимов сказав, що, якщо у фіналі справа дійде до одинадцятиметрових ударів, він теж випустить цього голкіпера...
- І правильно. Молодий хлопець, на підйомі, добре зіграв, спалахнув азартом і прагне розвивати свою майстерність. У «Барселоні» ж також грає 16-річний хлопець в основному складі, а чемпіонат Іспанії не порівняти із чемпіонатом України. Тож це лише плюс, коли з'являються такі молоді хлопці, які показують себе з найкращого боку і прагнуть чогось досягти у футболі. Нехай ростуть і доводять.

- На ваш погляд, справа дійде до серії пенальті, чи результат вирішиться в основний час?
- Усе можливо. За 90 хвилин може статися маса непередбачуваних подій на полі. Думаю, обидві команди намагатимуться забити в основний час, а там вже подивимося, як усе складеться.

Фінал Кубка України «Динамо» — «Ворскла» відбудеться в Харкові на ОСК «Металіст» у середу, 8-го липня, о 21:30 за київським часом.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.