Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 грудня 2020, 03:04
1987
0

Григорій СУРКІС: «Трошкін та його партнери на полі грали геніально»

У Києві відбулася церемонія прощання з легендарним динамівцем

| Оновлено 19 грудня 2020, 03:04
1987
0
Григорій СУРКІС: «Трошкін та його партнери на полі грали геніально»
ФК Динамо Київ. Григорій Суркіс

Почесний член УЄФА Григорій Суркіс після церемонії прощання з видатним захисником київського «Динамо» Володимиром Трошкіним поділився своїми спогадами про легендарного динамівця:

«Мені пощастило не лише бачити гру Володимира Трошкіна у складі легендарної команди Динамо – ми жили в одному будинку, в одному під'їзді. Це легендарна особистість, згусток енергії на футбольному полі. При цьому в житті Володимир Миколайович був надзвичайно толерантною, спокійною, виваженою, порядною, моральною людиною. Я кажу це не з чиїхось слів, а сам спостерігав, як він навіть ставить свою машину біля під'їзду так, щоб нікому не заважати. У цьому весь він. Трошкін – людина високого ступеня порядності на тлі тієї геніальності, яку він демонстрував разом зі своїми товаришами на футбольному полі.

Але життя завжди вириває найкращих. Більше немає з нами Лобановського, Базилевича, Комана, Матвієнка, Рудакова. Тих людей, з якими Трошкін грав і які радували численну торсиду своїх шанувальників.

Я приблизно одного віку з Володимиром Трошкіним. Будучи таким же хлопчиськом, як він, ледь переступивши 20 років, милувався і захоплювався геніальною командою геніальних наставників і футболістів. Без виснажливого тренувального процесу було неможливо досягти таких результатів і енергії, яку вони виливали на полі. Послідовники Лобановського будуть продовжувати вивчати, чи можливо працювати та досягати переможного результату за таких наднавантажень.

Колись Володимира Онищенка, з яким я, до речі, навчався в паралельних класах, запитали, чи вірили динамівці в успіх виснажливої ​​праці, яку команді пропонували її наставники – Лобановський і Базилевич. Онищенко сказав, що ставив це питання Лобановському за рік до перемоги в Суперкубку УЄФА. Коли динамівці вже в якості переможців відкривали шампанське, Лобановський згадав про це і сказав: Бачиш, Володя, такою є відповідь на твоє питання – дасть це можливість перемогти чи ні.

Усе повинно скластися в один мікст – бажання, зосередженості на роботі, видатної праці, яка радувала мільйони шанувальників чудової команди Динамо 70-х років. Нехай Володимиру Миколайовичу земля буде пухом».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.