Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 06 липня 2020, 20:21
5632
0

10 чемпіонів UFC, чия кар'єра різко пішла вниз після втрати титулу

Оглядач Sport.ua зібрав цікаву добірку

| Оновлено 06 липня 2020, 20:21
5632
0
10 чемпіонів UFC, чия кар'єра різко пішла вниз після втрати титулу
Full Contact Fighter. Тайрон Вудлі

Повна самовіддача і дисципліна - ще не гарантія великого успіху в ММА. Хтось виявляється менш удачливим, комусь стати одним з кращих заважають травми. Лише деякі серед найбільш талановитих і працьовитих бійців досягають вершини.

Піднятися на Олімп змішаних єдиноборств – значить, завоювати пояс UFC. Сьогодні ми розглянемо бійців, яким вдалося стати чемпіонами UFC, але після втрати титулу їхні кар'єри пішли за низхідною траєкторією.

Ренан Барао

Барао був одним із феноменів в ММА на початку 2010-х років, вигравши послідовно 32 поєдинки. Бразилець стане безперечним чемпіоном UFC у найлегшій вазі після того, як через травми з дистанції зійде Домінік Крус. Вражаюче нокаутувавши Юрайю Фейбера в своєму першому захисті, Барао в травні 2014 року на UFC 173 був фінішований ударами Ті Джея Діллашоу.

І це поклало кінець Барао як елітному бійцю. У своїх останніх 10 боях він програвав 8 разів. Після того, як в листопаді минулого року він програв уп'яте поспіль, UFC звільнив його.

Ентоні Петтис

Під час свого розквіту Петтис зі своїм багатим арсеналом трюків був одним з головних гравців у UFC. Він полюбився фанатам ще з часів WEC, де був чемпіоном у легкій вазі. В UFC йому також скорилася чемпіонська вершина. «Шоутайм» у титульних боях відзначився сабмішнами Бенсона Хендерсона і Гілберта Меленедса, поки в березні 2015 року на UFC 185 не був декласований Рафаелем Дос Аньосом.

З тих пір у Петтиса все пішло шкереберть. Він програв 8 з 13 наступних поєдинків. Ентоні навіть намагався реанімувати свою кар'єру, опустившись до напівлегкої ваги, зараз же Петтис - не більше, ніж середняк напівсереднього дивізіону.

Ронда Раузі

Раузі - перша жінка-чемпіон в історії UFC. Після чемпіонства в Strikeforce у найлегшій вазі вона перейшла в UFC і без бою отримала пояс, який в підсумку захистила шість разів, включаючи п'ять фінішів суперниць у першому раунді. Здавалося, що майстриню армбару з Каліфорнії ніхто не зможе зупинити в найлегшій вазі, але так не думала Холлі Холм, яка в грудні 2015 року на UFC 193 на очах у 56-тисячного натовпу відправила Раузі в нокаут хайкіком і добиванням у партері.

Для непереможеної до цього Ронди це стало справжнім ударом. Вона впала в жахливу депресію, і поразка назавжди змінила її ставлення до ММА. Через 13 місяців вона повернулася, і це була блякла тінь колишньої Раузі, з якою Аманда Нуньєс розправилася за 48 секунд. Це фіаско переконало Ронду назавжди залишити бої.

Холлі Холм

Колишня чемпіонка світу з боксу Холм прославилася на весь світ, коли зробила великий апсет, відправивши в нокаут гегемона жіночих ММА Раузі, ставши при цьому нової чемпіонкою UFC в найлегшій вазі. Але в березні наступного року на UFC 196 Холм оступилася в першому ж захисті. Ведучи за очками, вона в кінцівці п'ятого раунду була задушена до втрати свідомості Мішею Тейт.

Холм з тих пір пережила чотири поразки в семи боях, правда, три з них були титульними, де їй доводилося битися з такими «монстрами» як Валентина Шевченко, Кріс Кіборг і Аманда Нуньєс.

Люк Рокхолд

Рокхолду пророкували велике майбутнє в ММА, і частково він виправдав видані аванси, стаючи чемпіоном Strikeforce і UFC у середній вазі. Незважаючи на провальний дебют в UFC, після низки перемог він знищив Кріса Вайдмана, щоб завоювати пояс.

Однак протримався на троні Рокхолд зовсім мало часу, жодного разу не зумівши захистити пояс. У червні 2016 року на UFC 199 він зустрічався з явним андердогом Майклом Біспінгом, який виходив на бій на короткому повідомленні і раніше достроково програвав Рокхолду. Чемпіон повів себе занадто самовпевнено, за що поплатився в першому ж раунді, відправившись у нокаут.

Рокхолд повернувся з перемогою над Девідом Бранчем, однак потім був жорстко нокаутований Йоелем Ромеро і Яном Блаховичем у своєму дебюті в напівважкій вазі. Після програшу поляку президент UFC Дана Вайт навіть закликав Люка зав'язати зі спортом і сконцентруватися на роботі моделлю.

Рафаель Дос Аньос

Дос Аньос домінував над грізним Петтисом, завоювавши титул UFC в легкій вазі. Потім бразилець захистив регалію, нокаутувавши Дональда Серроне, але в липні 2016-го на UFC Fight Night 90 його чемпіонський шлях був перерваний Едді Альваресом, який нокаутував чемпіона ще до першого сигналу на перерву.

Дос Аньос програв наступний бій Тоні Фергюсону і вирішив піднятися в напівсередню вагу. З тих пір його рекорд 4-4 і в даний час RDA є не більше, ніж гейткіпером вельтервейту.

Міша Тейт

Тейт - одна з перших відомих в світі дівчат-бійців. Вона зробила собі ім'я в Strikeforce, де ставала чемпіонкою в найлегшій вазі. Те ж саме їй вдалося і в UFC, коли вона задушила Холм у драматичному бою. Пояс UFC знаходився в руках «Кекс» якихось 3 місяці, в мейн івенті UFC 200 вона нічого не змогла протиставити Аманді Нуньєс, яка швидко фінішувала чемпіонку.

Тейт повернулася через 4 місяці на UFC 205, де зовсім не була схожа на себе і програла Ракель Пеннінгтон, після чого оголосила про завершення спортивної кар'єри.

Едді Альварес

Екс-чемпіон Bellator Альварес недовго заправляв у легкому дивізіоні UFC. Через 4 місяці після завоювання поясу він у своєму першому ж захисті був нокаутований Конором Макгрегором на історичному івенті в Нью-Йорку UFC 205.

Альварес у 2018 році покинув UFC після програшу нокаутом Дастіну Пор’є і перейшов в азіатську організацію ONE Championship, де відразу ж був сенсаційно нокаутований Тимофієм Настюшкіним, який не хапає зірок з неба. Після поразки МакГрегору Альваресу вдалося виграти лише двічі в п'яти поєдинках і тепер він є зіркою всього лише регіонального промоушену.

Тайрон Вудлі

Вудлі є, можливо, третім найбільшим напівсередньоваговиком в історії UFC після Жоржа Сен-П'єра і Метта Х’юза. Після епічної перемоги над Роббі Лоулером і чотирьох захистів титулу Вудлі в березні 2019 року на UFC 235 зіткнувся зі своїм криптонітом Камару Усманом. Вудлі виглядав нерішучим у цьому поєдинку, завдавши за 25 хвилин всього 60 точних ударів, що в 5 разів менше за аналогічний показник Усмана.

В результаті Вудлі безславно позбувся свого титулу і повернувся в октагон тільки в травні 2020 року на UFC on ESPN 9, будучи односторонньо битим «голодним» Гілбертом Бернсом у п'яти раундах. 38-річний Вудлі не виграв жодного з 10 останніх раундів і зараз зовсім не схожий на себе колишнього.

Нікко Монтаньо

Перша в історії UFC володарка титулу в мінімальній вазі Монтаньо завоювала свій титул у фіналі 26-го сезону The Ultimate Fighter, здолавши Роксанн Модаффері. Проблеми для Нікко почалися перед боєм з Валентиною Шевченко, наміченим на вересень 2018 року на UFC 228. Згонка ваги вийшла боком для Монтаньо, і замість зважування вона вирушила до лікарні, а бій був скасований.

Цей епізод спонукав UFC позбавити Монтаньо титулу. Рік тому вона повернулася в клітку після 19-місячної паузи. Забравшись у найлегший дивізіон, Монтаньо програла Джуліанні Пеньє, і зараз її навіть немає в рейтингах UFC.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0
Інші види | 10 травня 2024, 06:15 0
Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0

Хорватія відвантажила у ворота Люксембургу 18 м'ячів без відповіді

ВІДЕО. Ентоні Сміт створив сенсацію, задушивши бразильця на UFC 301
MMA | 05 травня 2024, 06:29 0
ВІДЕО. Ентоні Сміт створив сенсацію, задушивши бразильця на UFC 301

Вітор Петріно у рідному Ріо вважався величезним фаворитом поєдинку

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.