Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 07 липня 2020, 19:03
8440
3

Евертон хоче в Лігу чемпіонів: варіанти посилення для ірисок

Оглядач Sport.ua – про варіанти посилення складу для команди Карло Анчелотті

| Оновлено 07 липня 2020, 19:03
8440
3
Евертон хоче в Лігу чемпіонів: варіанти посилення для ірисок
Твіттер Евертона. Карло Анчелотті

З моменту приходу в «Евертон» Карло Анчелотті стверджує, що головна мета клубу – вихід в Лігу чемпіонів. Італієць твердо переконаний, що «іриски» можуть зайняти місце в топ-4 АПЛ. Втім, по-іншому і бути не може, інакше фахівець не погодився б на переїзд у Ліверпуль. Триразовий переможець Ліги чемпіонів зобов'язаний повернутися в найпрестижніший клубний турнір.

На даний момент «Евертон» розташовується в середині турнірної таблиці АПЛ. Однак Анчелотті це не бентежить. Спеціаліст має намір боротися за місце в топ-4 вже в наступному сезоні, а через кілька років – за титул чемпіона Англії. Для досягнення цих цілей «ірискам» треба буде добре попрацювати на трансферному ринку. Далі розглянемо гравців, якими «Евертон» може посилитися влітку.

Хамес Родрігес

Анчелотті вже давно хоче возз'єднатися з Хамесом. Минулого року він намагався підписати футболіста в «Наполі», але не вийшло. Тепер фахівець хоче бачити Родрігеса в «Евертоні». Шанси у «ірисок» є. Днями видання Marca повідомило, що мадридський «Реал» буде продавати колумбійця. «Вершкові» знизили трансферну вартість гравця до 25 млн євро, щоб через рік не втратити його безкоштовно.

Ця новина – шанс для «Евертона». В якій би формі не був Хамес, для «ірисок» він буде топ-трансфером. До того ж, з яскраво виражених атакуючих півзахисників у Анчелотті є тільки Гільфі Сігурдссон. Ентоні Гордон добре показує себе в молодіжній команді, але в основу його поки не поспішають переводити. У Родрігеса остаточно зіпсувалися відносини із Зінедіном Зіданом, тому він відкритий для інших клубів.

Знайомство Анчелотті з Хамесом – великий плюс у плані можливого підписання футболіста. Однак у Родрігеса є ще один привабливий варіант –«Атлетіко». «Матрасники» готові заплатити «Реалу» 25 млн євро, а гравцеві не доведеться міняти місце проживання. З чуток, хавбек всерйоз розглядає варіант з «Атлетіко». Анчелотті доведеться добре попрацювати, щоб переконати колишнього підопічного перейти в його нинішню команду.

Аллан

«Евертон» ще з березня проявляє інтерес до півзахисника «Наполі». Знову ж таки, за бажанням Анчелотті. Італієць хоче возз'єднатися ще з одним своїм колишнім підопічним, у якого справи йдуть не найкращим чином. Контракт Аллана з «Наполі» розрахований ще на 3 роки. Однак бразилець входить до списку гравців, з якими неаполітанці готові розлучитися після закінчення сезону. У хавбека періодично виникають проблеми з дисципліною, що не вітається в Неаполі.

Спочатку Аллан увійшов до числа бунтарів, які повстали проти президента «Наполі» Ауреліо Де Лаурентіса. Потім у нього виникли проблеми з наставником команди Дженнаро Гаттузо. Італієць навіть виганяв підопічного з тренування. «Евертон» готовий допомогти неаполітанцям позбутися гравця. За даними інсайдера Ніколо Скіри, «іриски» готові заплатити за футболіста 30 млн євро. Мерсисайдці вже зв'язалися і з самим хавбеком, запропонувавши йому п'ятирічний контракт і зарплату 6 млн євро на рік.

За допомогою Аллана Анчелотті зможе зміцнити середину поля. У «Евертона» вистачає центральних півзахисників, але бразилець також може зіграти і на позиції опорника, де у Карло вже не такий багатий вибір виконавців. Трансфер футболіста виглядає реальним для «ірисок». Мерсисайдцям залишилося домовитися з «Наполі». З огляду на відносини гравця з клубом, проблем виникнути не повинно.

Ірвінг Лосано

Мексиканець проводить перший сезон у складі «Наполі». Влітку минулого року неаполітанці викупили Лосано у «ПСВ». Сума трансферу склала близько 50 млн євро з урахуванням бонусів. Вінгера підписували на вимогу Анчелотті. Тепер італієць знову хоче отримати футболіста у свій склад. У гравця довгостроковий контракт з неаполітанцями, тому вони не хочуть його продавати. Однак у мексиканця не дуже вдало складається кар'єра на півдні Італії.

З приходом Дженнаро Гаттузо Лосано став не просто гравцем ротації, а «залізним» запасним. Вінгер проводить на полі в середньому менше тайму. До того ж, у нього не ладиться з тренером. Як і Аллан, Лосано виганяли з тренування за небажання викладатися. Керівництво «Наполі», як і раніше, не дуже хоче продавати гравця, але розгляне вигідну пропозицію, якщо вона надійде.

Для «Евертона» Лосано – це зміцнення атаки. На позиції лівого вінгера у «ірисок» можуть зіграти Івобі, Бернард і Болас. Однак на протилежному боці в Анчелотті є тільки Волкотт. Місце на одному з флангів атаки для Лосано знайдеться. Найскладніше «Евертону» буде домовитися з «Наполі». Неаполітанці мають намір як мінімум завернути ті гроші, які витратили на футболіста. В умовах кризи 50 млн євро – серйозна сума. У «ірисок» є фінансова перешкода для підписання мексиканця, але повністю його трансфер теж поки не виключається.

Тіаго Сілва

Багаторічний лідер «ПСЖ» покине команду після закінчення сезону. Сілва дограє свої матчі в Лізі чемпіонів, і залишить Париж на правах вільного агента. Бразилець заявив про бажання залишитися в Європі. Тіаго жадає зіграти на ЧС-2022, після якого, ймовірно, завершить кар'єру. Наступні 2 роки футболіст хоче провести на високому рівні. У нього є кілька варіантів, у тому числі і в Англії.

Довгий час повідомлялося, що Сілва повернеться в «Мілан», з якого він і переходив у «ПСЖ» 8 років тому. Однак «россонері» відмовилися від підписання Тіаго, оскільки керівництво клубу взяло курс на омолодження складу. Після цього активізувався «Евертон». За даними Скіри, «іриски» ще в червні провели переговори з гравцем. На захисника також претендує «Тоттенгем», якому потрібно знайти заміну для Яна Вертонгена, але в даний час мерсисайдці є фаворитами в боротьбі за бразильця.

Досвідчений Сілва, безумовно, буде корисним «Евертону». «Ірисок» може покинути центральний захисник Єррі Міна, яким цікавиться «Валенсія». Мерсисайдці можуть продати колумбійця приблизно за 15 млн євро, а на його місце підписати бразильця безкоштовно. До того ж, Тіаго згоден на скорочення зарплати, аби залишитися в Європі. Є висока ймовірність, що Анчелотті отримає в своє розпорядження досвідченого захисника.

Жан-Клер Тодібо

Ще один центральний захисник входить у сферу інтересів «Евертона». Тодібо, який провів половину сезону в «Шальке» на правах оренди, вже повернувся в «Барселону». Каталонці на гравця не розраховують і мають намір його продати. За даними Sport.es, «синьо-гранатові» вимагатимуть за француза 25 млн євро і ще кілька мільйонів бонусами. Для «Шальке» ця сума виявилася непідйомною, тому «Барселона» буде шукати інших покупців.

«Евертон» – один з головних кандидатів на підписання Тодібо. Ще в травні повідомлялося, що «іриски» ведуть переговори з «Барселоною». Втім, домовленості між сторонами досі немає, а в боротьбу за футболіста включилися інші клуби. Перехід Тодібо в «Евертон» багато в чому буде залежати від переходу Міни. В цілому ж варіант з 20-річним гравцем виглядає перспективним для «ірисок». У француза великий потенціал, який йому не дали реалізувати в Іспанії. Можливо, він покаже себе в Англії.

Сергій Завалко
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вірт розповів, кого наразі вважає основним воротарем збірної України
Футбол | 18 березня 2024, 19:42 2
Вірт розповів, кого наразі вважає основним воротарем збірної України

Колишній голкіпер «Шахтаря» віддає перевагу Андрію Луніну

Воротарем Шахтаря цікавляться клуби АПЛ, Фесюн – заміна для нього
Футбол | 18 березня 2024, 16:13 9
Воротарем Шахтаря цікавляться клуби АПЛ, Фесюн – заміна для нього

Клуб заздалегідь готує заміну Дмитру Різнику, основному кіперу

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sergio Петренко
Пускай Эвертон переезжает в УПЛ и тогда будут попадать они в лигу чемпионов)
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил