Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 липня 2020, 09:04
12872
9

Поразка Динамо в дербі, Ребров на Олімпійському, Десна на другому місці

Найцікавіші події 29 туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 07 липня 2020, 09:04
12872
9
Поразка Динамо в дербі, Ребров на Олімпійському, Десна на другому місці
ФК Шахтар

«Карпати» не зіграли в другому матчі поспіль, тому будуть змушені знятися зі змагань. А якщо так, інтрига в нижній шістці - щодо боротьби за виживання - померла. Схоже, разом з «Карпатами»... А ось медальна інтрига - живіша за всіх живих. Після поразки від «Шахтаря» динамівці опустились на третє місце, на друге перемістилася «Десна». У суперників по 55 очок, у «Зорі», що йде на четвертій позиції, на очко менше. Так що далі буде.

Фіаско туру

Четвертого липня мав відбутися ще один поєдинок «Маріуполя» і «Карпат». Другий за ліком за три останні дні. Але не відбувся. Як не відбувся і перший, запланований на перше липня. Отже: «Карпати» не зіграли два поспіль календарних матчі. За версією львівського клубу - через складну фінансову ситуацію. Тепер, згідно з регламентом змагань, «Карпати» автоматично будуть виключені з УПЛ. В останніх поєдинках сезону львів'янам будуть зараховані технічні поразки, їхнім суперникам - технічні перемоги. Відповідне рішення незабаром повинен прийняти КДК УАФ.

Молодь туру


ФК Ворскла

Восьмого липня «Ворсклі» доведеться зіграти фінал Кубка України проти «Динамо». Заради підготовки до свого головного матчу сезону, ворскляни прийняли рішення не їхати основою на календарну гру проти «Львова». До Тернополя, де відбувся матч, був відправлений дубль команди на чолі з Віталієм Косовським. Однак, незважаючи на очікувану різницю в досвіді і майстерності, «Львів» не зміг переграти честолюбних дублерів. Поєдинок запам'ятався купою небезпечних моментів, красивими голами і безглуздими помилками. І нічиєю, яку можна сміливо вважати перемогою для полтавського «молодняка».

Розв'язка туру

Фінальні хвилини матчу «Львів» - «Ворскла» нагадали знаменитий лігочемпіонський фінал «Баварія» - «МанЮнайтед». За хвилину до кінця основного часу другого тайму гості зусиллями Кравчука зрівняли рахунок. Але вже буквально через хвилину господарі могли знову вийти вперед, якби арбітр Іванов призначив пенальті за гру рукою захисника «Ворскли» в своєму штрафному майданчику - після удару Богунова. Але арбітр чомусь не призначив одинадцятиметрового. Відповідь гостей не змусила себе довго чекати: чотири гравці «Ворскли» у швидкій контратаці вибігли на одного Сарнавського, але шансом не скористалися: Бугаєнко пробив повз ціль.

Матч туру


ФК Динамо

На «Олімпійському» відбулося останнє в нинішньому сезоні, четверте за рахунком українське класико. І закінчилося воно так, як і три попередні зустрічі цих команд у чемпіонаті - на користь «Шахтаря». Обидві команди зіграли не в оптимальних складах. Особливо це стосується динамівців, які через кадрові проблеми в захисті зіграли фактично експериментальним складом. Перший тайм пройшов під диктовку номінальних гостей: вони забили два м'ячі (Степаненко і Коноплянка), і здавалося, що гра вже зроблена. Але в другому таймі динамівці додали в русі та агресії і зуміли відновити рівновагу. В обох гольових моментах не найкращим чином зіграв молодий воротар «гірників» Трубін. Кульмінацією гри став вихід на поле Тайсона, після передачі якого Патрік забив переможний гол.

Акція туру


ФК Динамо

На першій хвилині гри «Динамо» - «Шахтар» арбітр матчу Віталій Романов був змушений зупинити поєдинок. Причина досить оригінальна: на футбольному полі раптово опинилися сторонні предмети - плюшеві сови, які були скинуті на газон з дрона. Після того, як Трубін і Вітау зібрали сов, поєдинок був відновлений.

Голи туру

Класний м'яч був забитий в Тернополі, де зустрілися «Львів» та «Ворскла». Номінальні господарі поля зрівняли рахунок завдяки блискучій моторності Яковеллі в штрафному майданчику гостей. Партнери бразильця запресингували оборону полтавчан, і Яковеллі класною підсічкою відправив м'яч по красивій траєкторії в ворота Ісенка.

Майстерно забив у ворота Бойка і Коноплянка. Вінгер «Шахтаря» зіграв, немов у кращі роки: змістився в центр і сильним крученим ударом пробив у самісінький кут воріт. Як не намагався динамівський голкіпер відбити цей удар, у нього не вийшло.

Рідкісний за красою гол забив капітан «Десни» Фаворов в ворота «Колоса». Денис зважився на удар метрів з тридцяти. М'яч кулею влетів у ворота в притирку зі штангою. Волинець зі стрибком не спізнився - провини воротаря в пропущеному голі немає. Просто удар у захисника «сіверян» вийшов практично ідеальним.

Передача туру

На 71-й хвилині матчу «Динамо» - «Шахтар» у складі «гірників» на поле замість Соломона вийшов Тайсон. І вже через хвилину колишній капітан донецької команди відзначився результативною дією. Бразильцеві вдалося відзначитися унікальною гольовою передачею. Тайсон витримав гросмейстерську паузу і видав передачу на хід Патріку, якому залишилося котнути м'яч повз Бойка в кут воріт.

Святкування туру

Переможний гол Алана Патріка в ворота «Динамо» практично самотужки «зробив» Тайсон, який на блюдечку виклав м'яч під удар своєму партнеру. Святкуючи забитий гол, Патрік став на одне коліно, на яке поставив ногу Тайсон, а Алан продемонстрував рух, ніби чистить бутси Тайсону.

Вилучення туру

Уже в доданий до другого тайму час «Динамо» залишилося в меншості. Піваріч дуже грубо двома ногами ззаду атакував Патріка. Бразилець опинився на газоні, а хорватський захисник моментально побачив перед собою червону картку. З якою не сперечався, а мовчки пішов у підтрибунне приміщення.

Гість туру

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сергій Станіславович завітав у гості 💪

A post shared by FC Dynamo Kyiv official (@fc_dynamo_kyiv) on

 

На матчі «Динамо» - «Шахтар» на трибунах «Олімпійського» з'явився несподіваний гість - колишній наставник «біло-синіх», а нині головний тренер «Ференцвароша» Сергій Ребров. Незрозуміло, що це було: просто візит ввічливості, чи щось більше.

Слова туру

Післяматчевий коментар головного тренера «Динамо» Олексія Михайличенка вийшов досить емоційним: «Ми не налаштовувалися набирати одне очко, а збиралися грати на перемогу. Треба визнати, що ми повністю програли перший тайм. У другому таймі хлопці заграли так, як вони можуть, як вони повинні грати. На жаль, не вистачило уваги в обороні. Бажання здобути перемогу було прерогативою, тому пропустили ще один м'яч. Так, ми дуже ускладнили собі ситуацію в боротьбі за друге місце, але все залежить тільки від нас».

Розгром туру

«Десна» свій поєдинок проти «Колоса» проводила на другий день після матчу «Динамо» - «Шахтар», тобто чернігівці не тільки усвідомлювали, що в разі перемоги потіснять киян з другого рядка в таблиці, але і зробили для цього все від них залежне. Команда Рябоконя не стала відкладати справу в довгий ящик, і вже в дебюті зустрічі повела в рахунку - навіс Хльобаса замкнув головою Будківський. Під завісу першого тайму диво-удар вийшов у Фаворова: м'яч після його удару метрів з тридцяти влетів у кут воріт. На 78-й хвилині Фаворов чітко реалізував пенальті, розвівши м'яч і кіпера по різних кутах. А далі настала ударна фінальна п'ятихвилинка. Спочатку команди обмінялися забитими м'ячами: на гол Старенького результативним ударом відповів Кожушко. А на першій доданій до другого таймі хвилині Тотовицький забив прямим ударом від кутового прапорця.

Ця перемога дозволила «Десні» набрати 55 очок - стільки ж, як і у «Динамо», але завдяки кращим показникам в особистих зустрічах чернігівці обійшли киян в таблиці і вийшли на друге місце. Тимчасово чи ні - відповідь повинен був дати матч «Зоря» - «Олександрія».

Нічия туру

У «Зорі» був шанс вийти на «чисте» друге місце. Для цього команді Віктора Скрипника потрібно було обіграти в рідних стінах «Олександрію» - незручного для себе суперника, до того ж виснаженого тотальними невдачами. Матч вийшов важким для обох сторін, з багатьма спірними моментами. Перший з них - гол Лучкевича. Монзуль в тому епізоді спочатку зафіксувала офсайд, але після «відеозв'язку» вказала на центр поля. Відігралися господарі на останній хвилині першого тайму: майстерний удар вдався Хомченовському.


ФК Зоря

У другому таймі Монзуль ще двічі зверталася до допомоги ВАР, і в обох випадках призначала пенальті в різні боки. І варто відзначити, що пенальті у ворота «Зорі» викликав дуже великі сумніви. Юрченко та Третьяков чітко виконали суддівський вирок. На більше суперників не вистачило, хоча моменти і були. Таким чином, «Зоря» втратила шанс вийти на друге місце. Більш того, після перемоги «Десни» луганчани відкотилися на четверту сходинку. Але відставання від «сіверян» і динамівців - всього очко, так що боротьба за медалі ще не закінчена.

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну
Футбол | 18 березня 2024, 15:43 7
За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну

Еміль Мустафаєв може вперше зіграти за національну команду Азербайджану

«Буде можливість проявити себе». Бущан і Шапаренко розповіли про підготовку
Футбол | 19 березня 2024, 03:00 0
«Буде можливість проявити себе». Бущан і Шапаренко розповіли про підготовку

Гранці національної збірної України взяли участь в ефірі з Владою Зінченко

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ampl7
Если звезды сойдутся:
.
2. Десна
3. Заря
4. Динамо
.
Ворскла — обладатель Кубка Украины.
Саша Зардунов
Лучше бы еще написали "Девушка тура".
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Provodauskas
Дерби - потому что Шахтер базируется в Киеве? )