Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 липня 2020, 09:27
3810
0

Дерев'янченка називають ймовірним суперником Альвареса в середній вазі. Що?

Оглядач Sport.ua розмірковує про те, наскільки реальна зустріч мексиканця і українця

| Оновлено 03 липня 2020, 09:27
3810
0
Дерев'янченка називають ймовірним суперником Альвареса в середній вазі. Що?
Boxing Scene. Cергій Дерев'янченко

Сауль Альварес робить в боксі, що хоче. Боксує в тих категоріях, в яких йому хочеться і з тим, кого сам вибере, заробляючи на цьому відмінні гроші. Нехай і не такі гігантські, як Мейвезер, але достатні, щоб в результаті його сім'я не бідувала довгі роки.

Але зараз ситуація з Канело незрозуміла. Як і те, як у списку його потенційних суперників виявився Сергій Дерев'янченко. Розбираємося.

Альварес повернувся в середню вагу?

Сауль Альварес ганявся за званням чемпіона в чотирьох вагових категоріях, щоб встати в один ряд з легендарними мексиканцями. В останньому поєдинку йому це вдалося. Сергій Ковальов - чемпіон-напівтяж, вийшов у ринг проти меншого мексиканця так, ніби не він тут чемпіон.

Росіянин пострілював джебом, бігав спиною вперед, перелякано дивився на Альвареса в надії дожити до фінального гонгу. Але вийшло слабо. Канело виявляв мало активності, але до одинадцятого раунду наздогнав тікаючого чемпіона. Кілька точних ударів, суперник летить обличчям до канатів без можливості піднятися. Альварес ніби і не спітнів.

Всі задавалися питанням: «Що ж далі?» Можливо, Сауль залишиться в напівтяжах і влаштує шалений бій проти Бетербієва? Або все-таки повернеться в середню вагу і зустрінеться втретє з Головкіним? Альварес відповів дією - залишив пояс WBO, виграний в поєдинку проти Ковальова, але куди пішов далі - не ясно.


Boxing Scene. Геннадій Головкін і Сауль Альварес

Нібито Рудий зібрався назад в середню категорію. Там і бій проти Головкіна попереду, і суперників хороших досить, і абсолютне чемпіонство ще ніхто не відміняв. Розмови про трилогію з казахом йдуть до сьогодні, але чи повернеться Канело в середню вагу назавжди, незрозуміло. Як мінімум, через те, що наступний бій він збирається провести на категорію вище – у другій середній вазі. Навіщо?

За словами деяких журналістів, Альварес не може швидко скинути зайві кілограми. Для зустрічі з Ковальовим йому довелося набирати сім кілограмів. І якщо набрати - це одна історія, то скидання приносить із собою багато негативу. Втрату сили, швидкості, витривалості. Є шанс і програти, будучи готовим не на всі сто відсотків.

Мабуть, Сауль вирішив, що в ліміті другої середньої ваги (76,2 кг) він уже готовий битися, а ось нижче поки можуть бути проблеми. Тому наступний бій планується саме там, і суперники шукаються відповідні.

Звідки Дерев'янченко в списку потенційних суперників?

Серед потенційних суперників Альвареса був Біллі Джо Сондерс, поки не пішов на пенсію. Також були присутні Ентоні Діррелл і Давид Бенавідес - бійці і чемпіони другої середньої ваги. А ще Сергій Дерев'янченко. Що? Чому?


Boxing Scene. Cергій Дерев'янченко і Геннадій Головкін

Так, Сергій виглядав і виглядає дивно в цьому списку. Він - чистий середньоваговик, ніколи не думав підвищувати категорію. Навряд чи така затія мала б сенс. Навіть серед середньоваговиків Дерев'янченко - не найбільш габаритний боксер, що вже говорити про те, щоб набрати декілька кілограмів.

Чому ж тоді він у списку Альвареса?

Варто відразу обмовитися про те, що Сергій - явно не перший і не другий в цьому переліку потенційних опонентів. Першим, швидше за все, був Сондерс, який пішов незрозуміло чому. Як варіант - бо домовитися про адекватні гроші з Саулем не вдалося, а мотивації щось робити ще зараз немає.

Далі точно був Діррелл, про якого велися розмови паралельно з Сондерсом. І вже далі десь там знаходиться Дерев'янченко. Сергій - один із тих, з ким точно варто було б зустрітися Альваресу, хто точно дав би шоу, але навряд чи переміг. Той, з ким точно варто зустрітися, якщо всі чемпіони і грошові хлопці зайняті. Тим більше, з огляду на результат зустрічі з Головкіним.

Також є варіант, що українця команда мексиканця розглядає, як досить бадьоре, цікаве, але недостатньо небезпечне повернення в середню вагу. Ця теорія може піддаватися критиці: найкращі бої Дерев'янченка саме проти топів - Джейкобса і Головкіна. Але вона точно має місце бути - обидва поєдинки проти топів Сергій все ж програв. Даніелю реально, Геннадію частково формально.

Але факт залишається фактом - нікого з топів Сергій не розривав в одну хвіртку і навіть не перемагав явно. Альварес же всіх їх перемагав. Тому для того, щоб була конкуренція, інтерес, але допустимий мінімальний ризик, бій проти Дерев'янченка підходить.

Варіант з тим, щоб тягнути Сергія в другу середню, виглядає дурним. Перемога над ним у нерідній категорії не дасть нічого. Ані для Альвареса, ані для Дерев'янченка. А поєдинки для проформи - історія не про мексиканця. З огляду на його контракт з DAZN, прохідних або сумнівних поєдинків там бути не може.

З ким все-таки зустрінеться Канело?

Сауль може вибрати будь-кого, і цей боксер з імовірністю в 99% погодиться. Коли вже Сондерс вирішив, що вдома на дивані краще, є сила-силенна інших варіантів. Той же Діррелл, який все ще нікуди не пішов і все ще є досить цікавим.

Відмінний варіант - чемпіон за версією IBF Кейлер Плант. Він уже тисячу разів заявив, що готовий зустрітися з Рудим і заявить ще стільки ж, аби цей бій став реальним. Плант - класний боксер. Рослий, з ударом, з відмінним таймінгом. Альваресу з таким опонентом точно буде складніше, ніж із нещасним здорованем Роккі Філдінгом, який впав уже в четвертому раунді.


Фото Richard Jackson. Давід Бенавідес

Давид Бенавідес, Давид Лем'є, Каллум Сміт - всі вони досить гарні, щоб битися з Канело.

Але найцікавіше, звичайно, як Сауль повернеться в легку вагу. Як буде боротися з наслідками згонки ваги. Чи дозволить йому організм знову боксувати таким же чином. Звичайно, в 28 це все реально, але ніхто не знає, коли організм дасть збій. Тим більше, після згонки.

Поєдинок з тим же Рьоте Муратою в Японії або Дерев'янченком у США - відмінне випробування. Сергій, наприклад, точно не дасть задню. Він вміє битися з топами і викладатися на максимум.

Цього разу точно не підведе.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.