Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
2763
0

ШЕВЧЕНКО: «Перед ЧС-2006 мені потрібна була операція, але я ризикнув»

Екс-нападник збірної України прийняв рішення за будь-яку ціну зіграти на мундіалі

ШЕВЧЕНКО: «Перед ЧС-2006 мені потрібна була операція, але я ризикнув»
Микола Бочка. Андрій Шевченко

Наставник збірної України Андрій Шевченко згадав виступи за головну команду країни на чемпіонаті світу в Німеччині, на якому він міг би і не зіграти.

«Не варто кривити душею: з жеребкуванням на чемпіонаті світу нам пощастило. У групі був явний фаворит - Іспанія, і дві команди, з якими можна було досягати переможного результату, - Саудівська Аравія і Туніс. Ми розуміли, що перший матч буде складним, але, може, і добре, що з іспанцями зіграли на самому початку. Тренерський штаб на чолі з Олегом Блохіним прекрасно підготував команду у фізичному плані, і виступи на турнірі це підтвердили.

У команди були хороші збори, але я пропустив практично весь підготовчий період. Закінчувався клубний сезон, який складався для мене непогано. Ми дійшли з «Міланом» до півфіналу Ліги чемпіонів, а мені вдруге в кар'єрі вдалося стати найкращим бомбардиром цього турніру. Але в поєдинку передостаннього туру Серії А проти «Парми» мене замінили вже на 8-й хвилині...

Лікарі винесли свій вердикт - бічна зв'язка коліна була розірвана приблизно на 60%. Лікар каже: «Тобі потрібна термінова операція». Питаю: «Скільки займе реабілітаційний період?» «Від трьох до п'яти місяців», - відповів він. Я відразу сказав: «Це неможливо, у мене чемпіонат світу!». «Тоді ризикуй - це твоє рішення», - резюмував лікар. Підготовку довелося пропустити, майже цілий місяць я проводив спеціальні заходи, не грав в контрольних матчах, вийшов тільки на півгодини заключного спарингу з Люксембургом за п'ять днів до старту турніру. Перед поєдинком з Іспанією Олег Блохін мені сказав: «Я вважаю, що ти повинен зіграти. Не важливо, як ти проведеш цей матч - але з його допомогою зможеш набрати кондиції на наступні ігри, які для нас дуже важливі». Загалом я свідомо йшов на цей ризик, тому що розумів - такого шансу вже може не бути», - сказав Шевченко.

Читайте також: Олег ГУСЄВ: «Послухав Реброва і вирішив зробити по-іншому»

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.