Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 липня 2020, 19:29
45261
23

Головний «мішок». Українець програв 49 боїв, двічі – Гассієву

1-го липня в Києві очікується ювілейна поразка Ігоря Пилипенка

| Оновлено 01 липня 2020, 19:29
45261
23
Головний «мішок». Українець програв 49 боїв, двічі – Гассієву
Facebook. Ігор Пилипенко

У минулому році ми розповідали про найгіршого чинного професійного боксера. Рудольф Мурко з Чехії продовжує допомагати своїм суперникам, днями він провів ювілейний 100-й бій і зазнав 95-ї поразки в кар'єрі. Але сьогодні мова піде не про нього, а про українця.

Наша країна відома любителям світового боксу завдяки братам Кличкам, Василю Ломаченку, Олександру Усику та іншим чемпіонам. Вони назавжди увійдуть в історію і будуть нашим брендом. Але, як не дивно, є у нас і відверті «мішки».

Зовсім скоро українець Пилипенко зможе «похвалитися» красивою цифрою 50 в графі поразок

Яскравим представником «українських відгрібачів» є 47-річний Ігор Пилипенко. Як і чеський брат за покликанням, він почав свою кар'єру на профі-рингу в 2000-му році. Правда, провів майже в два рази менше боїв, але все одно зовсім скоро зможе «похвалитися» красивою цифрою 50 в графі поразок.

На перший погляд, у Пилипенка дуже непогані дані для боксу. Але це тільки на перший погляд. Зріст 197 сантиметрів, а відповідно і великий розмах рук, допомогли йому досить непогано почати. У перших п'яти боях було три перемоги, одна поразка і одна нічия. Звичайно, вже тоді було зрозуміло, що піти за шляхом Кличка йому не вдасться, але те, що сталося в подальшому, все одно шокує.

Ігор, який за іронією долі виступає під прізвиськом «The Beast», почав програвати всім підряд і перетворився на «терпилу», покликаного бути «мішком» для биття. Молоді проспекти виходять з ним в ринг і знають, що зможуть покращити свій рекорд. Якщо ж супернику якимось неймовірним чином не вдається перемогти, що хоч і рідко, але бувало, у того залишається тільки два шляхи: стати таким же «відгрібачем» або йти з боксу.

Мурат Гассієв, який ледь не став абсолютним чемпіоном світу, нокаутував Ігоря лише з другої спроби

Деяким боксерам так сподобалося бити Пилипенка, що вони користувалися його послугами повторно. Саме так вчинив відомий росіянин Мурат Гассієв, який згодом став чемпіоном світу в крузервейті. На зорі своєї кар'єри, в 2012 році, Гассієв уже в першому раунді відправив українця в нокдаун, але Ігор зміг встати і дотерпів до фінального гонгу. Всі судді, звичайно ж, віддали перемогу Муратові.

Через рік, трохи набравшись досвіду, Гассієв провів реванш із Пилипенком і цього разу все ж нокаутував українця. Тепер стає особливо дивно, що перед фіналом першого сезону Всесвітньої боксерської суперсерії саме Гассієва більшість вважала фаворитом у бою з Олександром Усиком.

Росіянин в Єкатеринбурзі уклав Пилипенка спати в середині першого раунду

Як і багато українських боксерів, Пилипенко не гребує поїздками в Росію. Він з радістю їде за «поребрик» і якщо треба, то падає на настил вже на першій хвилині. У Єкатеринбурзі Юрій Кашинський відправив українця в нокаут вже через півтори хвилини після стартового гонгу. Відео цього бою сповна вистачає для того, щоб зрозуміти рівень боксера і сміливо повісити на нього ярлик «мішка».

Але були і приємні сенсації. У 2017 році Пилипенка ніхто не засуджував, коли він в Москві якимось дивом шокував місцевих уболівальників, заклавши фундамент під хрест на кар'єрі Володимира Гончарова. Втім, та перемога була з розряду «раз на рік і палиця стріляє» (хоча у випадку з Пилипенком цей період можна сміливо множити на чотири). Потім Ігор знову реабілітувався і програв 26 поєдинків поспіль. Ця серія досі не перервана і, напевно, продовжиться.

1-го липня буде ювілейна поразка. Суперник важить майже на 35 кг більше

Незважаючи на дуже високий зріст, статура у Пилипенка вельми худорлява, тому виступає він переважно в першій важкій вазі. Але якщо комусь потрібна його допомога в хевівейті, то він з радістю погоджується. І ось тепер, маючи рекорд 5-49-2, Пилипенко 1-го липня в Києві проведе бій з українським проспектом Ігорем Шевадзуцьким. Боксери вже пройшли процедуру зважування, під «Звіром» ваги показали 98,5 кг, а його суперник виявився на 34,5 (133 кг) кілограми важче! Ви ж вже зрозуміли, чим це завершиться, так?

І якщо багато боксерів в 47 років вже давно відсиджуються на пенсії, то Пилипенко, напевно, навіть не думає про це. Адже красиво (чи не дуже) «відгрібати» можна в будь-якому віці. Такі люди завжди будуть затребувані.

Оцініть матеріал
(196)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Slavanacii
Очевидно, що бокс не його призвання, але яка наполегливість, яка сила волі в чоловіка !
Юра Вареник
проиграл и проиграл , зачем человека оскорблять?
zac1310
Не люблю такие статьи ОРГАНИЧЕСКИ. Ты выйди в ринг, получи по голове, как следует, а потом будешь над кем-то смеяться.
"все профессии нужны, все профессии важны" - кто наверху, а кто не смог, и приходится вот так зарабатывать своим здоровьем, а потом всякие разные аффторы испражняются в скудоумии.
kh_ua
ребят, и особенно автор "новости". Вы можете конечно иронизировать и острить над этим парнем, но вы забываете одну вещь: он боксер-профессионал. Любой из вас, если встретит его на улице, то сам окажется таким же "мешком".
DARK SIDE
есть такие боксеры, которые за бабки падают
Al Zolo
это тоже профессия-выводить фаворитов на пик формы-уважение Игорю за стойкость-мож возьмет разок и апсетнет
bullyUA
Орландо Салидо за карьеру проиграл 14 боев. Но выиграл бой у одного ватника. Тогда я был страшно зол, особенно на судей. Но знал бы я тогда, что из себя представляет Вася, то не сильно расстроился.
Akella_147
Кацапы любят набивать себе такую статистику, и выходя на топа , обсираються с подливой, имея результат 20 боёв, 20 нокаутов
Олег Мандрівник
tima fialko
Бачу багатьом подобається ця людина без самоповаги.В нього син є?..
bullyUA
"благодаря братьям Кличко, Василию Ломаченко, Александру Усику и другим чемпионам. Они навсегда войдут в историю и будут нашим брендом."
----
Нашим брендом будут братья Кличко, а всякие ватники будут брендом для мышебратьев и прочих Лугандонов. Коллаборант есть коллаборант.
Владимир Копяк
Такие боксеры всегда были в цене, они готовы лечь под любого соперника, не бесплатно конечно. А сколько таких "мешков" переколошматили братья Кличко? Десятка два?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил