Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 липня 2020, 19:29
14158
13

Пропав після поразки Джошуа. Чи повернеться Руїз на чемпіонський рівень?

Oглядач Sport.ua – про долю головної сенсації 2019 року

| Оновлено 01 липня 2020, 19:29
14158
13
Пропав після поразки Джошуа. Чи повернеться Руїз на чемпіонський рівень?
Boxing Scene. Енді Руїз

Історія Енді Руїса - одна з головних у 2019 році. Прийняти поєдинок проти чемпіона на короткому повідомленні, за місяць дійти до бойової готовності, а потім вийти і розібратися з абсолютним фаворитом.

Поразка в реванші була очікуваною, хоч цього разу Енді не був таким аутсайдером, але такого провалу навряд чи хтось прогнозував. У той час, як Джошуа підсушився, Руїс набрав ще кілька зайвих кілограмів. Він не встигав, не діставав і був успішний лише на ближній дистанції, де зустрічався з суперником дуже рідко.

А потім просто пропав.

Що сталося після реваншу з Джошуа?

Енді в другому поєдинку був гіршою версією самого себе. У той час, як потрібно було худнути, набирати обертів і підходити в ще кращій формі, Руїс перестав готуватися. За словами тренера, мексиканець пустився у всі тяжкі, властиві людям, які вчинили такий апсет. Великі гроші, несподівано з'явилися друзі, нові автомобілі та тусовки. А зал остільки-оскільки.

Поєдинок, в результаті, склався саме так, як повинен був у такій ситуації. Ентоні кружляв навколо суперника, стріляючи з дистанції, працюючи джебом і правим прямим у зв'язці з лівим боковим. Руїс закликав битися, але це було лише забавним - не більше. Звичайно, шоу ми не отримали, але тактику Джошуа зрозуміти можна - навіщо лізти на рожен, якщо можна відпрацювати обережно, зосереджено і забрати пояси назад. Та й дотримання плану на бій, а значить, дисципліна - одна з головних якостей чемпіона. Саме через її відсутність Енді був безпорадним у реванші.


Boxing Scene

На ближній, куди час від часу потрапляв Джошуа, Руїс все ще був хорошим. Йому не вистачало різкості, навіть якщо порівнювати з попереднім поєдинком, але Ентоні явно відчував влучання і не хотів повертатися туди, де тіло мексиканця близько, а кулаки вилітають точно в ціль. Тому схудлий британець кружляв навколо Енді, а той лише повільно перебирав ногами, закликаючи суперника битися рухами кистей рук. Поразка без шансів і втрачені пояси разом із довірою фанатів.

Реванш все розставив на свої місця: Джошуа знову говорив про об'єднання з Вайлдером і Ф'юрі, а також про захисти поясів, а Руїс пропав. Все так само, як у поєдинках до цього, але з тією лише різницею, що тепер до Енді зовсім інше ставлення. Не як до людини, яка повинна була перемагати Джозефа Паркера, але судді чомусь вирішили інакше. А як до людини, у якої було все, від любові фанатів до поясів, і яка все це самовільно віддала.

Звичайно, мексиканцю потрібен був час. На те, щоб все обдумати, привести до ладу зв'язки, розібратися з тим, з ким він хоче працювати, а з ким - ні. Тому кілька місяців від Енді не було ніяких новин. В основному, віщав його тренер. Він заявляв, що Руїс не відповідає на його дзвінки і повідомлення, а також не приходить у зал. Пізніше виявилося, що колишній чемпіон вирішив припинити співпрацю з коучем, намагаючись змінити все.

Коли Руїс повернеться?

Спочатку Енді збирався співпрацювати з тоді ще тренером Олександра Гвоздика Тедді Атласом. Але головний мотиватор сучасного боксу виступив у своїй типовій манері, заявивши, що йому спочатку потрібно зустрітися з бійцем, провести з ним день, поспілкуватися і тоді вже вирішити, чи потрібно це самому Руїсу і, звичайно ж, Атласу.

Тедді розповідав про це кілька днів, але, мабуть, до співпраці з мексиканцем не прийшов. Що завадило насправді - не ясно. Можливо, Тедді вирішив, що не встигатиме працювати з Гвоздиком, Руїсом і проводити час із сім'єю. Можливо, не сподобалося ставлення Енді до справи. Факт в тому, що колишній чемпіон продовжив шукати тренера.

Наступний вибір припав на Едді Рейносо - тренера, про якого говорять незаслужено мало. Він працює з Саулем Альваресом і відразу зазначив: готовий працювати з Руїсом лише в тому випадку, якщо той буде віддаватися роботі на всі сто. Тренер, який працює з грошовим, безумовно талановитим і дуже працьовитим мексиканцем, не зможе співпрацювати з балагуром.


Boxing Scene

Енді приїхав до Сауля на тренування, поспілкувався і попрацював з тренером, і вони домовилися. Тепер у Руїса визнано класний тренер, який буде вимагати багато чого, але з яким не вийде просто лежати на дивані. Все через те, що Рейносо просто перестане його тренувати і доведеться існувати самостійно. А як показує практика, це веде до розбитої брови і сумної поразки.

Суперників для повернення декілька. Першим був Кріс Арреола. Так, той самий, якого побив Віталій Кличко, завдавши йому першої поразки в кар'єрі. Тоді саме Кріс повинен був стати першим мексиканським чемпіоном-супертяжем. У підсумку, ним став Енді Руїс.

Поєдинок проти Арреоли - цікава затія, як для повернення. Звичайно, Кріс вже давно не той. У нього шість поразок (3 з них дострокових), йому 39 років, і пік вже давно позаду. Але стилістично цей бій буде цікавий просто через те, що хлопці не вміють працювати нудно і від джеба. Рубка і, ймовірно, дострокова перемога Енді, при належному підході до справи, забезпечена.

Крім Арреоли, на бій зголосився Мануель Чарр. Він все ще є чемпіоном світу за версією WBA, хоча в рингу його не бачили вже два роки. Сам Чарр сказав, що хоче спочатку наваляти Руїсу, після чого піти за головою Ф'юрі. На цьому місці можна разом сміятися. Шансів у Мануеля навіть проти просто готового Енді зараз не так вже й багато. Про Ф'юрі давайте просто забудемо.

Чи є перспективи взяти пояс?

Незважаючи на ту поразку і досить довгий на поточний момент простій, Енді знаходиться в топ-5 в кожній з версій. Якщо бути зовсім вже точним, всюди, від WBC до IBF, Енді є п'ятим номером. Це зовсім недалеко від титульного шансу. Два-три поєдинки максимум. Але у випадку з мексиканцем, можливо, і трохи більше, оскільки суперник для повернення реально високого рівня і не розглядається.

На сьогодні говорити про спробу взяти титул Руїсом навіть говорити не варто. Спочатку повернення, а потім, в разі успіху, плавне входження в ритм, скидання зайвих кілограмів до адекватної цифри, і лише потім похід далі. І проблема тут не тільки в Енді. У супертяжах багато претендентів на пояс і йому там зараз немає місця.


fightnews.info. Енді Руїс

Ф'юрі повинен зустрітися з Вайлдером, а переможець їхньої пари - вийти проти Ділліана Вайта, який вже точно дочекався свого шансу, раз президент WBC заявляє про обов'язковий захист. До Джошуа так і зовсім черга. Пулєв, Усик, той же Ф'юрі, про домовленості з яким вони вже заявили. Ентоні буде не до розборок зі старим знайомим. Хоча про трилогії британець все ж обмовився.

Зараз єдино вірний спосіб для Руїса дійти до титулу - це повернутися і рухатися рейтингом вгору, стаючи обов'язковим претендентом. Йому всього тридцять - хороший вік для боксера і супертяжа особливо. Є час і вирішити проблеми, і пробратися по рейтингу вгору якраз на той час, коли чемпіони розберуться, хто ж сильніший.

Якщо Енді не здасться і буде продовжувати еволюціонувати, як боксер, ми точно побачимо його в чемпіонському поєдинку через два роки.

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Шестеро дітей травмовано. Авіабомбою пошкоджений зал карате у Дергачах
Футбол | 04 травня 2024, 06:25 3
Шестеро дітей травмовано. Авіабомбою пошкоджений зал карате у Дергачах

Терористи з Росії створюють терор, пошкоджуючи спортивну інфраструктуру

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Axmetov10
А Рахман вернулся?Кори Сандерс?Крис Берд?А может кто-то помнит Бастерa Дагласa???
Akella_147
Это как с Гвоздём, просрал титул, теперь болтайся в вечных претендентах
zac1310
Хорошая статья, сразу видно, кто писал.
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bullyUA
Все очень просто. Руис залез в холодильник, а теперь его оттуда вытащить не могут.
Bolshoi
Другое печалит. Если боксёры наивысшего уровня этим страдают, то как тогда серьезно смотреть поединки?
john2222
ничего не светит этому жирдяю! тупо повезло тогда....
Bolshoi
Был обычный договорняк, бабки срубили и разбежались.
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил