Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 червня 2020, 22:49
5419
3

Нагородження Шахтаря, старт Карпат, шедевр Ковальця, поразка Динамо

Найцікавіші події 28 туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 29 червня 2020, 22:49
5419
3
Нагородження Шахтаря, старт Карпат, шедевр Ковальця, поразка Динамо
ФК Динамо

Боротьба за друге і третє місця загострилася до межі після того, як «Зоря» не програла «Шахтарю», а «Десна» обіграла «Динамо». Далі буде ще цікавіше. А «Шахтар» тим часом може спочивати на лаврах: команда вже отримала золоті нагороди і чемпіонський кубок.

Нагородження туру

Гра проти «Зорі» стала для «Шахтаря» особливою. Підопічні Каштру провели її вже в статусі свіжоспечених чемпіонів країни. До того ж, після матчу донеччани були нагороджені золотими медалями та чемпіонським кубком. Процедура нагородження відбулася відразу після гри з командою Скрипника, на порожньому НСК «Олімпійський». Коридор для чемпіонів створили співробітники донецького клубу, медалі чемпіонам роздавали президент УАФ Андрій Павелко та виконавчий директор УПЛ Євген Дикий. Після того, як капітан «гірників» Андрій Пятов отримав чемпіонський кубок, команду по відео привітали вболівальники. Причому непрості, практично всі - топові: Луческу, Фонсека, Дуглас Коста, Фернандіньо, Мхітарян... Вийшло досить оригінально.

Пресинг туру

«Давай, пресингуй», - підбадьорював таким ось способом своїх підопічних головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник. В такому підбадьорюванню немає нічого поганого і унікального, однак тренер луганчан говорив це на 85 хвилині зустрічі. І підопічні чули свого тренера. Протягом всієї гри «Зоря» дуже інтенсивно грала проти «Шахтаря». Гості як мінімум не поступилися «гірникам» ні в настрої, ні в русі. Ні тим більше в пресингу. Навіть у другому таймі, коли Каштру випустив практично основу.

Помилка туру

Уже в самому дебюті гри проти «Шахтаря» команда Скрипника створила небезпечний момент біля воріт Пятова. На третій хвилині гри Хомченовський завдав хорошого удару в кут воріт «Шахтаря», але голкіпер «гірників» зумів парирувати удар. Однак м'яч від Пятова влучив у руку захисника «Шахтаря» Матвієнка, після чого Микола виніс його подалі в поле. Арбітр матчу Романов пенальті не призначив. Хоча на повторі було чітко видно, що м'яч таки потрапив у руку. Такі пенальті у нас ставлять часто-густо. Але не цього разу...

Повернення туру

Лише 27 червня відбувся рестарт сезону і для «Карпат». Стартові тури після відновлення чемпіонату львівська команда пропустила через епідемію коронавірусу, а коли була готова грати - минулого туру - не вдалося це зробити, оскільки на «лікарняному» вже опинилися гравці «Олімпіка». Але 27 червня вже ніщо не завадило команді Романа Санжара відновити сезон. Перший млинець не став глевким: «Карпатам» вдалося врятувати практично програний матч проти «Львова». Номінальні господарі луцького «Авангарду» першими пропустили, потім залишилися в меншості, але не опустили руки і вирвали нічию.

Дебют туру

Матч проти «Карпат» став дебютним для тренера «Львова» Георгія Цецадзе. Грузинський фахівець змінив на тренерському містку вірменського колегу Єгіше Мелікяна. Відразу після свого призначення Цецадзе зазначив, що його головне завдання - «якомога більше вигравати» і «грати в атакуючий футбол». Поки що ні з першим, ні з другим не дуже виходить. Може, вийде в наступному турі?

Перемога туру

Сім матчів поспіль не вигравав «Колос». В принципі, дивного в цьому небагато, адже ковалівці лише в останній момент потрапили у верхню шістку, і за набраними балами апріорі не можуть претендувати на медальні розбірки. Однак гру команда Руслана Костишина демонструє симпатичну. Навіть в матчах з грандами. Але досі при непоганій грі були лише поразки. І ось нарешті прорвало. Ковалівці перемогли «Олександрію» 2:1 завдяки дублю Лисенка. Міг форвард «Колоса» оформити і хет-трик, але не зумів використати вихід один в один з голкіпером.

Голи туру

Дуже красивий м'яч забив у ворота «Колоса» півзахисник «Олександрії» Ковалець. Кирило в цілому провів дуже хороший поєдинок проти ковалівців, і напевно б заслужив гучний титул «герой матчу», якби його команда в підсумку не програла. Але в даному випадку один в полі не воїн. А ось гол Ковалець забив дійсно крутий: після сольного проходу, класного дриблінгу і точного удару в кут.

Класний гол в ворота «Динамо» забив і Гітченко. Андрію вдався унікальний по точності удар головою: м'яч по красивій траєкторії залетів під поперечину воріт Бущана. Красі епізоду додає і та обставина, що цей м'яч виявився переможним, і був забитий вже в компенсований час.

Слова туру

Наставнику «Олександрії» Володимиру Шарану зараз не позаздриш. Після тривалої серії поразок поповзли чутки про можливу відставку наставника олександрійців. Ось як їх прокоментував тренер після гри з «Колосом»: «Я почув, що після матчу з «Десною» сказали, що керівництво задумалося. Звичайно, це плюсів не дає. Наше завдання - єврокубки, поки не закінчився чемпіонат і плей-оф, де ми будемо виступати. Звичайно, це впливає на колектив і тренерський штаб. Якщо президент щось скаже і прийме рішення... Я слухаю тільки президента. Він - дуже серйозна людина, ми не перший рік працюємо».

Каркас туру

Що таке не щастить і як з цим боротися: півзахисник «Дніпра-1» Адамюк мав як мінімум три хороші можливості, щоб засмутити голкіпера «Маріуполя» Гальчука, але не використав жодної. Найбільш реальний момент, щоб забити, у Володимира був на 59 хвилині. Після подачі від кутового прапорця він виграв «повітря» у захисників «Маріуполя» і пробив, здавалося, невідпорно. Але і в цей раз не зрослося: за приазовців зіграла стійка.

Сейв туру

Більшу частину другого тайму в матчі «Маріуполь» - «Дніпро-1» гості грали в більшості: Муравський привіз пенальті, за що отримав друге попередження. Після цього моменту команда Михайленка мала відразу кілька шансів, щоб не тільки уникнути поразки, але і виграти. Але дніпрянам в атаці показово не щастило. Та й кіпер господарів Гальчук грав непогано. На 84 хвилині воротар «Маріуполя» і зовсім врятував партнерів від неминучого голу. Чичиков бив в упор, метрів з п'яти, але Євген неймовірним чином зреагував на цей удар.

Матч туру

У Чернігові зустрілися головний претендент на «срібло» - команда Михайличенка - і все ще претендент на «бронзу» - команда Рябоконя. Гості дуже швидко відкрили рахунок: Огиря подарував м'яч Циганкову, і Віктор подарунком скористався сповна. Однак цей удар не відправив «Десну» в нокаут. Швидше навпаки: господарі досить швидко прийшли до тями. Вже через вісім хвилин сіверяни відновили рівновагу - передачею Кузика сповна скористався Картушов. Господарі перехопили ініціативу, створивши кілька хороших моментів біля воріт Бущана. Але забила не «Десна» в чужі ворота, а «Динамо» в свої. «Відзначився» Каргбо. Ось вам і дебют хлопця в УПЛ. У другому таймі чернігівці свідомо віддали ініціативу гостям, самі ж розраховували на контратаки. Але киянам таки вдалося домогтися свого: за чотири хвилини до кінця основного часу Циганков забив другий гол, скориставшись прострілом де Пени. Здавалося, що більше забитих м'ячів вже не буде. Але «Десна» все ж зуміла вирвати перемогу: передачу від Арвеладзе з кутового прапорця головою замкнув Гітченко - 3:2 на користь команди Рябоконя. Ця перемога залишає чернігівців в медальній гонці: їхнє відставання від третьої «Зорі» - всього один пункт. А ось «Динамо» втратило можливість відірватися від команди Скрипника: тепер суперників відокремлюють лише два очки.

Вболівальники туру

Незважаючи на те, що вболівальники досі не можуть відвідувати поєдинки УПЛ, футболісти «Десни» і «Динамо» в очному поєдинку не були позбавлені підтримки фанів. Вболівальники окупували не тільки прилеглі паркани, а й будівельні крани. Вийшло жваво, весело і вражаюче.

Одкровення туру

Після поразки від «Десни» наставник «Динамо» Олексій Михайличенко трохи покартав своїх підопічних, але згадав «незлим, тихим» і про суддів: «трохи не зрозумів: проходив повз суддівську роздягальню після матчу, там радості і овацій було не менше, ніж в роздягальні «Десни». Ось для мене це питання».

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил