Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
| Оновлено 01 липня 2020, 12:36
1965
0

Що готує новий сезон Ф-1? Мало гонок, Мерседес vs Ред Булл, нові траси

Оцінюємо цікаві моменти майбутнього чемпіонату Формули-1

| Оновлено 01 липня 2020, 12:36
1965
0
Що готує новий сезон Ф-1? Мало гонок, Мерседес vs Ред Булл, нові траси
formula1.com

3-5 липня з запізненням в 4 місяці повинен стартувати новий сезон Формули-1. Він буде досить незвичайним, а тому може вийти навіть цікавішим, ніж звичайний чемпіонат. До чого готуватися в 2020?

Мало гонок, мало шансів виправити помилки

Календар Формули-1 вже добрався до 22-х етапів і були розмови про 25, але в 2020 році ситуація змінилася. Ф-1 поки вдалося офіційно підтвердити тільки 8 етапів, всі в Європі. Плюс попередньо є домовленість про фініш сезону в грудні на треках в Бахрейні і Абу-Дабі - разом 10 гонок.

Керівництво планує незабаром розповісти про плани на осінь і додати мінімум 5-6 гонок, але поки заплановано лише вісім гран-прі, і це додає інтриги.

.formula1.com

Ніхто не знає, як буде розвиватися ситуація з коронавірусом. А раптом вдасться провести всього тільки 8 етапів? Складно навіть уявити, як в такому випадку зросте ціна помилки. Одна аварія або технічна несправність дійсно можуть викреслити пілота з боротьби. Або, можливо, одна з топ-команд підійде до старту не в найкращій формі, а часу виправити становище вже не залишиться.

Кілька років тому в Ф-1 обговорювали можливість скорочення календаря до 15-16 етапів, щоб збільшити цінність окремої гонки. Тепер у всіх буде можливість подивитися, як це працює.

Нові траси

У Формули-1 виникли проблеми з тим, щоб організувати етапи поза Європою. США, Канада, Мексика і Бразилія, швидше за все, в 2020 році гонки приймати не будуть. Ситуація в Азії краща, але і вона може змінитися в будь-який момент, а провести всі на належному рівні буде важко. Так чи інакше, а до 8 гонок в Європі Ф-1 хоче додати ще кілька гран-прі, в тому числі на трасах, які в звичайних обставинах навряд чи з'явилися б в календарі.

Ходять чутки про те, що Ф-1 після гонки в Монці у вересні проведе етап на автодромі Муджелло. Це олдскульна траса, яка належить Феррарі. Пілоти Себастьян Феттель і Шарль Леклер провели на треку невеликі тести і заявили, що такий цікавий автодром заслуговує місця в календарі.

Крім того, розглядається варіант з трасою в Імолі, португальським Альгарві і німецьким Хоффенхаймом. В цілому, з наповненням сезону європейськими гонками проблем бути не повинно.

Хемілтон в гонитві за 7 титулом і рекордами Шумахера

Якщо брати передсезонні тести навесні, то Мерседес підходить до сезону фаворитом, а Льюїс Хемілтон - головний претендент на 7-й чемпіонський титул. Але з урахуванням тривалої паузи ми маємо багато невідомих, в тому числі не можна оцінити форму гонщиків. Однак попередньо саме Хемілтон є фаворитом. Льюїс має всі шанси наздогнати Шумахера за кількістю титулів, а також перегнати досягнення Міхаеля за кількістю здобутих перемог.

.formula1.com

У легендарного німця 91 виграний гран-прі, що всього на 7 більше, ніж у Хемілтона. І якщо в звичайний сезон з 20-22 етапами можна бути впевненим, що пілот Мерседес виграє мінімум 10, то в поточному чемпіонаті, де всього може відбутися 8-10 гонок, на це розраховувати не доводиться. І все ж є впевненість, що Льюїс поб'є рекорд Міхаеля. Як мінімум, рекорд за кількістю перемог.

Розстановка сил в чемпіонаті

Попередньо нічого не змінилося. Мерседес і Ред Булл - фаворити, Феррарі відстає. Мерседес добре провів передсезонні тести, а також встиг підготувати невеликі оновлення під стартову гонку в Австрії. Ред Булл ще в Австралію приїжджав досить впевненими в своїх силах, а під домашній етап в Австрії Бики підготували невеличкий пакет оновлень. Багато експертів впевнені, що Ред Булл готовий конкурувати з Мерседесом на рівних, а ось Феррарі відстає.

Так що, Хемілтон проти Ферстаппена? Цілком ймовірно, хоча Австрія, напевне, показником не стане. Ред Булл виграв два останніх гран-прі в Австрії, і зараз команду можна назвати фаворитом на рівні з Мерседесом. Втім, довга пауза накладає свої особливості, так що все покаже тільки гонка.

Останній сезон Себастьяна Феттеля?

Останні 2-3 сезони 4-кратний чемпіон світу не схожий сам на себе, проте Феттель залишається одним з топових і найвідоміших пілотів Формули-1. Навесні 33-річний гонщик підтвердив, що залишає Феррарі після нинішнього сезону. А що далі? Не виключено, що як мінімум на рік Себ покине Формулу-1, оскільки місць в інших командах зараз просто немає.

Skysports.com

У Мерседеса поки є Хемілтон, а інші команди навряд чи зацікавлять самого Себа. Багато хто вважає, що німець візьме однорічну перерву і повернеться вже в 2022 році. Особливо в тому випадку, якщо Хемілтон через рік завершить кар'єру. Але буде цікаво, якщо Феррарі в 2020 році виявиться конкурентоспроможною, а Себ виграє титул.

Які рекорди можуть бути побиті в 2020

- за кількістю перемог. У Міхаеля Шумахера 91 перемога, у Льюїса Хемілтона - 84.

- за кількістю поспіль виграних Кубків конструкторів. Мерседес зрівнявся з Феррарі (по 6) та йде на рекорд.

- наймолодший чемпіон світу. Зараз наймолодшим чемпіоном є Себастьян Феттель (23 роки 134 дні). Цього року останній шанс побити рекорд є у Макса Ферстаппена і Шарля Леклера.

- за кількістю стартів в гран-прі. Рекордсмен - Рубенс Баррікелло з 322 стартами. У Кімі Райкконена 312 стартів.

- за кількістю подіумів. У Міхаеля Шумахера 155 подіумів, у Льюїса Хемілтона - 151.

- за кількістю фінішів в очках. У Міхаеля Шумахера - 221. У Льюїса Хемілтона і Кімі Райкконена - по 213.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.