Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 27 червня 2020, 14:05
1276
2

Магуайр виграв Tour Championship

У фіналі Стівен здолав Марка Аллена

| Оновлено 27 червня 2020, 14:05
1276
2
Магуайр виграв Tour Championship

«Не було б щастя, та нещастя допомогло» - цю фразу сміливо можна віднести до ситуації, в якій опинився Стівен Магуайр. На момент початку карантину шотландець займав 9-е місце в річному рейтингу. І тільки пандемія коронавірусу дозволила йому потрапити на турнір, в якому беруть участь 8 найкращих снукеристів сезону.

Дін Цзюньхуей, №5 в цьому списку, не ризикнув летіти з Китаю до Англії, і замість нього запрошення на Tour Championship отримав Магуайр. Як виявилося, Стівен сповна скористався подарунком долі. Уже в перший день турніру він встановив світовий рекорд для матчів до 9-ти перемог. У поєдинку з одним із найбільш серійних гравців сучасності, Нілом Робертсоном, шотландець оформив 6 сенчурі! До слова, кілька днів по тому це досягнення повторив Шон Мерфі.

У півфіналі Магуайр обіграв чинного чемпіона світу Джадда Трампа. Причому це був матч не просто за вихід у фінал. Джадд лідирував у таблиці Coral Cup. Гравець, який заробив більше за всіх призових в трьох турнірах серії, отримує додатковий бонус у розмірі 100 тис фунтів. Але навіть перемога не гарантувала Стівену цей великий приз. Йому потрібно було вигравати Tour Championship. І він це зробив!

Фінальний матч почався з двох півсотенних брейків Аллена, на що Магуайр відповів своїми двома - 2:2. І далі суперники вигравали максимум по 2 фрейми поспіль, в результаті відправившись на перерву за рівного рахунку - 4:4. А другу частину матчу Стівен почав з серії в 139 очок, яка стала найбільшою на турнірі. Виграв і наступну партію, після чого пішов обмін фреймами - 7:5. А ще дві півсотенні серії впритул наблизили шотландця до перемоги - 9:5. Марк був проти такого розвитку подій, оформивши сенчурі. Але 16-я партія, повна драматизму, завершувалася на останніх рожевому і чорному - і завершилася перемогою Магуайра з рахунком 80:72.

 

10:6 – Стівен виграв свій 6-й титул в кар'єрі і перший за 7 років (останнім успіхом Магуайра був виграш Welsh Open в 2013-му). Крім усього іншого, шотландець заробив за цей тиждень 260 тис фунтів - найбільші призові у своїй кар'єрі (150 тис за перемогу на Tour Championship, 10 - за найбільший брейк і 100 - за перемогу в Coral Cup). Крім того, Стівен піднявся на 9-е місце в світовому рейтингу. До речі, Аллен за вихід у фінал отримав 60 тис. фунтів і опинився на 4-му рядку світової табелі про ранги - вперше в кар'єрі він перебуває на такій високій позиції.

Додамо, що в нинішньому сезоні залишилося провести один рейтинговий турнір - чемпіонат світу. Він пройде з 31 липня по 16 серпня в «Крусиблі» - театрі в англійському Шеффілді

.

1/4 фіналу (20-23 червня):
Ніл Робертсон  – Стівен Магуайр  – 5:9
Джадд Трамп  – Джон Хіггінс  – 9:4
Марк Селбі  – Янь Бінтао  – 9:6
Шон Мерфі  – Марк Аллен   – 8:9

1/2 фіналу (24-25 червня):
Стівен Магуайр  – Джадд Трамп  – 9:6
Марк Селбі  – Марк Аллен  – 2:9 

Фінал (26 червня):
Стівен Магуайр  – Марк Аллен  – 10:6

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 7
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
сергей богданов
Неожиданно, браво Стивен очень круто выступил на этом турнире!
VicTV
16-й фрейм это ЧТО-ТО!!!