Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 27 червня 2020, 18:11
8646
0

Перша ліга. Герої рестарту - Інгулець і Ковалець

Новий тренер «Чорноморця» пригальмував одного з лідерів, а клуб з Петрового взагалі очолив таблицю

| Оновлено 27 червня 2020, 18:11
8646
0
Перша ліга. Герої рестарту - Інгулець і Ковалець
ingulec.com

Багатостраждальний чемпіонат першої ліги таки повернувся. Перший після рестарту тур грався, щоправда, з двома перенесеними матчами (а один поки що взагалі не відбувся), але, погодьтеся, це краще, аніж у другій лізі. Ту взагалі прикрили, так і не давши пограти до кінця.

Бурхливі міжсезонні словесні войнушки так заплутали і уболівальників, і, схоже, самих учасників, що до моменту відновлення чемпіонату вже і підзабулося, хто, на кого і за що наїжджав і ображався. Яскраво пам'яталося лише обурення «Інгульця», що бачив себе у трійці, та її владно окупували клуби із Західної України. Петрівці навіть волали до ПФЛ і УАФ, щоб їх поміняли місцями з «Минаєм».

Не докричалися. Та, як і личить конкретним претендентам на УПЛ, взяли усе у свої руки, зломили «Гірник-спорт», і таки вирвалися на перше місце. Міжсезонну втрату голеадора Акименка поки що заповнили голами Мішуренко і Сітчінава, від якого в Петровому дуже чекають не лише виграшу снайперської гонки, але і перейняття на себе повноважень ватажка.

Тур взагалі вдався результативним. У одному з перших матчів «Миколаїв» зустрівся із сусідом по таблиці «Прикарпаттям» і розбив його з рахунком 5:1. При цьому було помітно, що футболісти скучили не лише за голами, але й за єдиноборствами. Не завжди правильними. У складі івано-франківського колективу було аж два вилучення.

Головною сенсацією туру стала поразка того самого «Миная». Чи то команда Василя Кобіна занадто хворобливо сприйняла виліт із Кубку України у півфіналі від «Динамо», чи не належним чином налаштувалася на одного з невдах турніру, але закарпатці програли — 0:1.

А ось «Металіст 1925» обійшовся без сюрпризів і на своєму стадіоні переграв «Металург» — 2:0. Завдяки чому і увійшов до трійки лідерів.


metalist1925.com

Інший потенційний лідер — «Оболонь-Бровар» — свій матч теж виграти не зумів, розписавши нічию з «Авангардом» — 1:1. Хоча пивовари були близькі навіть до поразки, та краматорці не реалізували свою перевагу у вигляді двох пенальті.

Екс-керманич оболонців Сергій Ковалець дебютував у «Чорноморці». Почин вдався, незважаючи на огріхи одеситів в обороні. Зате набили аж п'ять! Та не кому-небудь, а потужній «Волині». Ослабленій, щоправда, втратою Горопевшека і Бартуловича, та коронавірусним карантином головного тренера Тлумака.

У другий ігровий день зустрілися ще й двоє аутсайдерів. «Балкани» зуміли переграти «Черкащину», ще більше ускладнивши її положення і шанси на порятунок.

Іван АНДРІЙЧЕНКО

24 червня, середа

«Миколаїв» — «Прикарпаття» — 5:1
Голи: Ковальов, 22, Кравченко, 32, Войцеховський, 36, Кушніренко, 60 пенальті, Черепущак, 90 + 4 — Дитко, 43.
Вилучення: Бойко (П), 30, Кузьмін (П), 77.

«Інгулець» — «Гірник-Спорт» — 1:0
Голи: Сітчінава, 21, Мишуренко, 84 — Хомченко, 80.

«Кремінь» — «Минай» — 1:0
Гол: Сула, 59.

«Оболонь-Бровар» — «Авангард» — 1:1
Голи: Слободян, 77 пенальті — Лобов, 27.

«Металіст 1925» — «Металург» — 2:0
Голи: Романов, 45 + 1, Ямполь, 53.

25 червня, четвер

«Балкани» — «Черкащина» — 1:0
Гол: Фаюк, 85.
Вилучення: Юречко, 68 — Лухтанов, 72.

«Чорноморець» — «Волинь» — 5:2
Голи: Авагімян, 43, Клименко, 48 пенальті, Янаков, 74, Яловенко, 87, 91 — Волошинович, 18, Климець, 86

Турнірна таблиця

Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.