Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 червня 2020, 13:50
1115
1

КУЗНЕЦОВ: «За складом і досвідом футболістів Десна посідає третє місце»

Фахівець вважає, що «Динамо» доведеться нелегко в матчі проти чернігівців

| Оновлено 27 червня 2020, 13:50
1115
1
КУЗНЕЦОВ: «За складом і досвідом футболістів Десна посідає третє місце»
ФК Динамо Київ. Олег Кузнецов

Екс-захисник київського «Динамо» 80-х Олег Кузнецов, який на початку своєї ігрової кар'єри виступав за «Десну», а потім перейшов до «Динамо», поділився своєю експертною думкою про недільний матч чемпіонату України між цими командами у Чернігові:

- «Десна» бореться за медалі чемпіонату України, в зв'язку з цим, наскільки цікавою і безкомпромісною буде зустріч з «Динамо»?
- Сподіваюся, вийде цікава гра. «Десна» у разі поразки припиняє боротьбу за друге місце, тому не сумніваюся, що чернігівці докладуть усіх зусиль, щоб обіграти «Динамо». Але судячи з останніх матчів, у «Десни» намітився певний спад, тому усе одно фаворитом майбутньої зустрічі вважаю «Динамо». Сподіваюся, кияни переможуть.

- У нинішньому сезоні «Десна» вже двічі відбирала очки у «Динамо» - у першому колі на НСК «Олімпійський» чернігівці перемогли 2:1, а на другому етапі також у Києві зіграли внічию 1:1. Схоже, ця команда - незручний суперник для динамівців?
- Рано чи пізно таку невтішну тенденцію потрібно переривати. Однакових матчів не буває, кожного разу усе складається по-різному. Можливо, після карантину «Динамо» не зовсім вдало стартувало у матчі з «Шахтарем», але потім за рахунок ігор команда помітно набрала ритм, тонус і додала у грі. Зараз, на мій погляд, саме кияни виглядають краще.

- Що, на вашу думку, «Десна» може протиставити гостям, щоб завоювати очки у домашньому матчі в Чернігові?
- Одразу скажу, що «Десна» - дуже непогана команда, мені вона подобається. У ній зібрано багато гравців, які виступали в інших клубах Прем'єр-ліги і є досить досвідченими. Причому, це не 11-12 чоловік, а й запасні. Чернігівці якраз сильні у цьому компоненті - вони не раз переламували хід гри на свою користь якраз завдяки замінам. Також у них дуже хороший тренер Олександр Рябоконь, який від матчу до матчу доводить свій рівень. Тож «Динамо» буде важкувато, але, повторюся, судячи по грі, яку останнім часом демонструють обидві команди, перевага на боці киян.

- У минулому турі «Динамо» обіграло «Колос», а «Десна» поступилася «Зорі», на ваш погляд, команди підходять до матчу у різному моральному стані?
- Ні, гадаю, за тиждень тренерські штаби обох команд підготують гравців належним чином. З огляду на те, що для «Десни» це останній шанс зачепитися за друге-третє місце, а «Динамо» має перемагати у всіх іграх, що залишилися, ні на кого не озираючись, щоб залишитися на другому місці, думаю, у Чернігові буде свого роду «матч року».

- Гравці і тренери «Динамо» підкреслюють, що для них кожен матч, немов фінальний, напевно, це стосується усіх команд першої шістки?
- Звичайно. Напевно, окрім «Шахтаря», усі команди вирішують свої завдання. «Динамо», «Зоря» і «Десна» - претенденти на друге місце. Менше шансів у «Олександрії». Але впевнений, навіть «Колос» планує, як перемогти в останніх матчах, адже їм доведеться брати участь в перехідних іграх за право виступати в Лізі Європи. Тому прохідних матчів ні у кого не буде – усі зацікавлені у результаті, у підсумку і поєдинки виходять видовищними.

- У складі «Десни» через дискваліфікацію не зіграє основний захисник Максим Імереков, на ваш погляд, це ключова фігура для чернігівців?
- За складом і досвідом футболістів, думаю, «Десна» посідає третє місце. Гравці пройшли і Першу лігу, і пограли у хороших клубах Прем'єр-ліги. Тому сподіваюся, що втрата одного гравця не дуже позначиться на загальній силі команди.

- Минулого сезону два забиті м'ячі у ворота «Десни» на рахунку захисника Томаша Кендзьори, він навіть якось зізнався, що це його «улюблена» команда. Як вважаєте, Томаш відзначиться найближчої неділі?
- Чому б і ні? Тим більше, якщо не помиляюся, Кендзьора підключається до штрафного майданчика суперника під час усіх стандартних положень «Динамо», тому, звісно, у нього є шанс забити. Звичайно, при цьому обставини повинні скластися потрібним чином, але повторюся, ймовірність досить велика.

Єврокубкові розклади для українських клубів на сезон 2020/21

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У кого 10? Стали відомі оцінки Мудрика та Миколенка за очний матч в АПЛ
Футбол | 16 квітня 2024, 00:35 2
У кого 10? Стали відомі оцінки Мудрика та Миколенка за очний матч в АПЛ

«Челсі» розгромив «Евертон» з рахунком 6:0

Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру
Футбол | 16 квітня 2024, 11:50 9
Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру

Олексій Сливченко пропонує згадати найбільш резонансні історії дивацтв люксембуржця

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Axmetov10
Ну тогда по логике ДК четвёртые?Потому как Зоря явно вторая в этом году