Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 червня 2020, 20:14
8344
3

Хто такий Райан Гарсія – майбутня зірка і суперник для Ломаченка?

Лев Кравців – про головного легковаговика найближчого майбутнього.

| Оновлено 26 червня 2020, 20:14
8344
3
Хто такий Райан Гарсія – майбутня зірка і суперник для Ломаченка?
Boxing Scene. Райан Гарсія

Райан Гарсія – боксер, на якого явно роблять ставку в «Golden Boy Promotions». Цей хлопець вже давно є популярнішим за багатьох боксерів, але зараз добрався і до серйозних поєдинків. Кидає виклик головним бійцям легкої ваги, вимагає великих гонорарів і точно стане одним з найбільш грошових боксерів у найближчі кілька років.

Звідки він взявся?

У цього хлопця непогана аматорська кар'єра. Він брав участь у всеамериканських турнірах різного масштабу, вигравав юнацький чемпіонат США 2016- го, але майбутнім професіоналам у більшості випадків програвав.

На любительському рингу його двічі перемагали Девін Хейні і Шакур Стівенсон. Варто відзначити, що одного разу Гарсія все ж переміг Хейні, але загальна кількість перемог все ж на боці нинішнього чемпіона WBC.

Але головним поштовхом до популярності став не тільки і навіть не стільки бокс, скільки інстаграм. Досі Райана часто називають інстаграмним боксером. Своїми відео американець отримав популярність, а передплатники росли швидше, ніж у багатьох нинішніх чемпіонів.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TAKEOFF 🚀 Dad kept up for as long as he could 😅🔥 @gymshark @procoachhenry Tag your Dad hahaha

A post shared by Ryan Garcia (@kingryang) on

 

Просто для прикладу: Флойд Мейвезер – 23,5 млн підписників, Ентоні Джошуа – 11,3 млн підписників, Василь Ломаченко – 1,8 млн підписників, Райан Гарсія – 6,4 млн підписників. Крім цього, він украй швидко зібрав понад 1 млн підписників у TikTok – мабуть, найбільш популярній соціальній мережі серед молоді у світі на поточний момент.

Все, в першу чергу, завдяки відео, на яких він вкрай швидко б'є руками по всьому. По швидкісних грушах, лапах, друзях-блогерах у тренерському жилеті. Відео, в яких він переодягнений у костюм Флеша і б'є, як заявляє сам боксер, з такою ж швидкістю, як і відомий супергерой.

Райан Гарсія – боксер нового покоління. Не тільки через юний вік, але і через підхід до розкручування та медійності. У той час, як Шакур Стівенсон, Девін Хейні і той же Жервонта Девіс відомі, в першу чергу, боксерській громадськості, Гарсія розширює рамки своєї впізнаваності. Навіть не знаючи його імені, з його відео швидкісного нанесення аперкотів записують дуети в TikTok, а у багатьох швидкість ударів асоціюється саме з американцем.

Завдяки цьому його гонорари, навіть за поєдинки проти відвертих середняків, ймовірно, навіть більш значні, ніж у того ж Ломаченка. Великі компанії («Golden Boy Promotions) хочуть мати з ним контракт, а великі транслятори (DAZN) - показувати його поєдинки проти прохідних суперників.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I need a friend 😕😭 @gymshark comment if you want to hangout 👋🏼

A post shared by Ryan Garcia (@kingryang) on

 

Так, подібний підхід до розкручування не «трушний» і не зовсім спортивний, але Гарсія бере іншим, поступово додаючи до цього свій бокс. Без хорошого боксу все одно від відео в інстаграмі не було б сенсу. Але з огляду на те, наскільки грамотно Де Ла Хойя його веде, варто розраховувати, що до великих поєдинків Райан точно підійде готовим.

Так, а що з боксом?

Крім якісного інстаграму і вже мільйонів шанувальників по всьому світу. Крім загравання з мексиканцями історіями про те, що в його жилах тече мексиканська кров. Крім усього цього, Гарсія – дійсно хороший боксер. Юний, швидкий і дуже перспективний.

Звичайно, поза відео швидкість ударів Райана нікуди не поділася. Його головна фішка – важкі швидкі удари назустріч і блискавична реакція. 85% поєдинків Гарсії завершилися достроково, а рекорд 20-0, 17 КО виглядає дуже привабливо.

Варто подивитися на рівень опозиції об'єктивно – він є досить посереднім. Жодного з двадцяти його суперників не можна назвати реально серйозним. Непоганими, міцними - так. Хоча б з натяком на чемпіонські амбіції – ні. Проте, «Golden Boy Promotions» вичавлює з молодого хлопця навіть більше, ніж максимум.

По-перше, відео кожної перемоги крутиться з усіх боків. По-друге, шоу навіть після перемоги не припиняється. Останній поєдинок проти Франциско Фонсеки закінчився нокаутом у першому раунді. Далі шоу продовжилося. Щасливий Оскар Де Ла Хойя, дівчата навколо переможця, чемпіон WBC Silver, якому аплодує арена. Складається враження, що це вже абсолютний чемпіон, не менше.

 

 

Проте, всі хочуть побачити його поєдинки проти топів. Гарсія – габаритний боксер. У нього досить непоганий джеб, відмінна швидкість, непогана робота ніг і відмінний удар. Влучити і відключити він може будь-кого у будь-яку секунду.

Уже зараз Гарсія викликає на бій Девіна Хейні і Джервонту Девіса. Ці поєдинки точно зберуть повні зали і, ймовірно, платні трансляції. Навіть якщо на кону не будуть стояти чемпіонські пояси.

Наскільки реальним є поєдинок проти Ломаченка?

Звичайно, розмови про поєдинок проти Ломаченка ведуться вже зараз. Кожен проспект так чи інакше обговорюється в якості суперника Василя, але Гарсія – один з основних кандидатів.

Його популярність грає основну роль. Цей бій подивиться набагато більше глядачів, ніж більшість поєдинків українця до цього. Крім цього, Райан – потенційно небезпечний суперник для Ломаченка. Він швидкий, вміє працювати на контратаках і досить габаритний, щоб скласти Василю реальну конкуренцію.

Звичайно, зараз ми оцінюємо бої українця на найвищому рівні проти виступів американця з середняками. Про об'єктивність говорити не доводиться. Це лише припущення. Але в теорії Гарсія – вкрай небезпечний боєць для Ломи.

Уже зараз Райана намагаються вивести на вищий рівень. Якби не карантин, «Golden Boy Promotions» організували б йому поєдинок проти свого ж клієнта і колишнього суперника Василя Ломаченка, Хорхе Лінареса. Лінарес – хороший, досвідчений боєць. Колишній чемпіон світу і єдина людина, що зловила українця за рахунок таймінгу, відправивши того у флеш-нокдаун.

Але в останніх боях Хорхе, схоже, здає. Дивні дострокові поразки і не настільки переконливі поєдинки на тлі Гарсії, який набирає обертів – крок від Де Ла Хойї та компанії зрозумілий. Та навряд чи цей бій відбудеться в 2020 році - все через заборону на перельоти і організацію поєдинків з великою кількістю людей.

Але по-справжньому серйозний тест не змусить себе чекати. Максимум на початку 2021 року Гарсія буде перевірений досвідченим боксером. Нехай це буде Лінарес, нехай хтось інший, але хтось точно стане трампліном для Райана до великих боїв.

Уже в 2021 році цей хлопець увійде до топу легкої ваги.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
юрій ковшар
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yura Юрий
ну бьет он оч хорошо, еще бы посмотреть как защищается и удар держит... без этого далеко не уедешь, и инстаграм не поможет
tima fialko
Чекаэмо на бій.Вася вийде з хоругвати,хрестом,перехреститься і як дасть