Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 25 червня 2020, 04:49
3034
5

Баварія - головний фаворит ЛЧ. Флік створив ідеальну машину

Sport.ua виділяє ключові моменти, які привели «Баварію» до восьмого чемпіонства поспіль

| Оновлено 25 червня 2020, 04:49
3034
5
Баварія - головний фаворит ЛЧ. Флік створив ідеальну машину
Твіттер Баварії

Існує думка, що чемпіонат Німеччини настільки слабкий, що чемпіонство «Баварії» гарантоване ще до старту сезону. Але, насправді, все не так. До цього дня від Бундесліги залишається п'ять клубів в єврокубках, а середній рівень ліги зростає з кожним роком. Але виграє все одно «Баварія». Попри все. Але не через те, що інші якісь слабкі. Просто «рекордмайстери» занадто сильні. Можливо, найсильніші в усій Європі.

Давайте згадаємо поворотні моменти сезону для «Баварії», які привели до восьмого чемпіонства поспіль, а також трохи заглянемо в майбутнє.

У «Баварії» заграв лише один новачок, але і цього виявилося достатньо

Фактично, «Баварія» провалила річну трансферну кампанію. 80-мільйонний Люка Ернандес більше половини сезону провів в лазареті, Філіппе Коутіньйо та Іван Перішич зовсім не вразили, тому після завершення сезону повернуться в клуби, яким належать. Доцільність трансферу Мікаеля Кюізанса буде загадкою для вчених ще кілька років.


ФК Баварія. Бенжамен Павар

Очікування виправдав лише Бенжамен Павар. Француз ідеально вписався в гру «Баварії», виконуючи ті ж функції, що і в збірній Франції. У «Штутгарті» його наполегливо ставили в центр оборони, але всі свої найсильніші сторони він розкриває саме на правому фланзі.

Саме трансфер Павара можна називати визначальним, адже він дозволив повернути на рідну позицію Йозуа Кімміха. В особі вихованця «Штутгарта» мюнхенці отримали найкращого центрхава Німеччини, якого команді так не вистачало після уходу Бастіана Швайнштайгера. Кімміх - ідеальний box to box, що виконує грандіозний обсяг роботи в кожній третині поля. На рахунку Йозуа в цьому сезоні Бундесліги вже 3 голи, 7 асистів, а точність передач становить 90%. Фантастичні показники, які були б не так важливі, якби він досі грав справа в захисті.

Поразка від «Хоффенхайма» стала відправною точкою

Як би парадоксально це не звучало, але без цієї втрати очок не було б чемпіонства «Баварії». Справа в тому, що 1:2 від «Хоффе» трапилися відразу після приголомшливої перемоги 7:2 над «Тоттенхемом» в Лізі чемпіонів. Саме ця поразка похитнула впевненість керівництва «Баварії» в правильності перебування Ніко Ковача на посаді головного тренера. Далі була нічия з «Аугсбургом» (2:2), приниження на полі «Айнтрахта» (1:5) та відставка хорвата.

Що було далі, усі й так чудово знають. Прийшов Хансі Флік, який нагадав усім про неймовірну «Баварію» імені Юппа Хайнкеса .

Череда травм і перша перемога над «Боруссією» Д (4:0)


Твіттер Баварії. Альфонсо Девіс

Той випадок, коли не було б щастя, та нещастя допомогло. Травми Нікласа Зюле та Люки Ернандеса змусили Фліка ставити в центр оборони Давида Алабу, а на його місце зліва номінального нападника Альфонсо Девіса.

Дуже несподівано цей хід спрацював в матчі з самим принциповим противником - мюнхенці просто розмазали «джмелів». Щось міняти вже не було сенсу, тому «Баварія» продовжила грати в тому ж ключі.

Фактор Джошуа Зіркзеє


Твіттер Баварии. Джошуа Зіркзеє

Хлопчина, про якого до старту сезону ніхто нічого не чув, раптово став одним з головних героїв «Баварії». Так, 19-річний нідерландець забив лише 4 голи, але яких! У матчі з «Фрайбургом», який впевнено котився до 1:1, Зіркзеє вийшов на останні хвилини та першим дотиком приніс команді три очки. Те ж саме він повторив і в наступному матчі проти «Вольфсбурга», коли «вовки» до 89-ї хвилини тримали нічию 0:0. Це неймовірно, але на перші два м'ячі в Бундеслізі Зіркзеє знадобилося три хвилини!

Можна називати це випадковістю, а можна й вважати якимось геніальним ходом Фліка. Але факт в тому, що без тих виходів на заміну Зіркзеє чемпіонська гонка все ще тривала б. І не факт, що закінчилася б вона перемогою «Баварії».

Втрати очок «Боруссії» Д на рівному місці

Нинішня дортмундська «Боруссія» не особливо слабкіша за «Баварію», але Люсьєн Фавр занадто пізно перейшов на схему 3-4-3, яка збалансувала гру команди в усіх зонах. До цього дортмундці примудрилися зіграти внічию з «Падерборном» (3:3), втратити перемогу над «РБ Лейпциг» (3:3), ведучи 3:1 по ходу гри, а також забити в свої ворота на останніх секундах з «Фрайбургом» (2:2) та «Айнтрахтом» (2:2). Саме ці чотири втрати очок «Боруссії» Д стали ключовими в чемпіонській гонці. Показово, що всі вони сталися ще в першій половині сезону.

Тож мають рацію ті, хто не поспішає відправляти у відставку Люсьєна Фавра. Він дійсно вирішив ряд проблем вже по ходу сезону, але просто вже було занадто пізно. «Баварія» на той час набрала божевільний хід.

Тепер «Баварія» - головний фаворит Ліги чемпіонів

Відверто кажучи, з тих команд, які залишилися в ЛЧ, можу виділити тільки трьох, хто дійсно може нав'язати цій «Баварії» конкуренцію: «Ман Сіті», «Реал» та «ПСЖ». Одна з них вилетить ще на стадії 1/8 фіналу, а парижани з березня перебувають без ігрової практики. «Атлетіко»? Такі матчі, як на «Енфілді», трапляються раз за сезон. Другий раз подібне не пройде. Точно не з «Баварією».

Звичайно, є ще й «Ювентус», але він дуже сильно поступається «Баварії» в командній швидкості, а залежність від Кріштіану Роналду занадто очевидна.

Єдине, що говорить не на користь «Баварії», це те, що весь липень вона буде перебувати без ігрової практики. Звичайно, вона проведе кілька товариських матчів, але ними, як відомо, ігри топ-рівня не замінити.

У «Баварії» є ідеально збалансований склад у всіх лініях, тренер, від якого в захваті вся Європа, а також головний претендент на «Золотий м'яч»-2020 Роберт Левандовскі . Всі зірки для другого в історії треблу зійшлися. Головне тільки не звернути з обраного курсу.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 9
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Senator
Как-то сильно пафосно всё..."те не соперники, те не впечатляют...." Это Лига чемпионов, тут любой может обыграть любого, тем более сейчас...после паузы
Brian
Идеальную машину создал Юпп Хайнкес в своё время, то была лучшая Бавария за последних 15, а может и 20 лет. А Флик....ещё очень рано петь ему диферамбы. Зелёный он ещё.
8number
Это при условии, что испанские команды сольют до того.
А так вылетят от первой же из них.