Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 24 червня 2020, 20:10
2131
11

Ми стоїмо на порозі розвалу і знищення. Російські атлети скаржаться Путіну

Легкоатлети РФ через допінг можуть пропустити Олімпійські ігри в Токіо

| Оновлено 24 червня 2020, 20:10
2131
11
Ми стоїмо на порозі розвалу і знищення. Російські атлети скаржаться Путіну
Instagram. Марія Ласіцкене

Російські легкоатлети Марія Ласіцкене, Анжеліка Сидорова та Сергій Шубєнков написали в Instagram відкритого листа, в якому поскаржилися президенту РФ Володимиру Путіну на ситуацію, що склалася в російській легкій атлетиці. У зверненні йдеться:

«Кризова ситуація в легкій атлетиці триває з 2015 року. За цей період часу неодноразово змінювалися міністр спорту РФ, керівник Олімпійського комітету Росії і глава ВФЛА. Весь цей час ми регулярно чули, що для захисту російських спортсменів зроблено, робиться і буде зроблено все, що тільки можна.

І ось зараз, через 5 років, внаслідок дій керівництва ВФЛА наші легкоатлети та тренери зовсім не можуть реалізовувати свій потенціал, оскільки з минулої осені вони позбавлені можливості виступати поза Росією навіть у нейтральному статусі. А 1 липня, в разі невиплати штрафу ВФЛА, легка атлетика може бути остаточно вигнана з міжнародної федерації.

3 травня минулого року ви дали доручення ОКР в термін до 2 грудня 2019 року вжити заходів щодо відновлення членства ВФЛА. Це доручення дало всім зрозуміти, що Вам небайдужа легка атлетика, а також долі людей, що зв'язали своє життя з одним з наймасовіших видів спорту в Росії. З тих пір пройшов рік, доручення не виконане, а ситуація тільки погіршилася.

Наша стурбованість пов'язана з тим, що, маючи в нашій країні таку велику кількість спортивних структур, в яких працюють справжні професіонали, ми до сих пір не бачимо конкретного плану виходу з тривалої кризи.

Ми вже пропустили Олімпійські ігри 2016, і існує серйозна ймовірність пропустити і майбутні Ігри в Токіо. Питання, яке ми піднімаємо, не стільки в наших кар'єрах, які рано чи пізно закінчаться, скільки в російській легкій атлетиці в цілому. Ми хочемо звернути увагу на катастрофічний стан справ з нашим видом спорту. Ми стоїмо на порозі остаточного розвалу і знищення легкої атлетики.

Ми дуже сподіваємося на те, що часи, коли атлети і тренери, які не заплямували свою репутацію, залишаються зі своєю бідою сам на сам, незабаром закінчаться».

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024
Футбол | 18 квітня 2024, 13:30 7
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024

MEGOGO — офіційний мовник УЄФА Євро-2024

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 7
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
"Любят русские люди бунтовать!
Встанут на колени перед барским домом и стоят подлецы!
И ведь знают, что бунтуют и всё равно стоят!"
(Салтыков-Щедрин)
Владимир Копяк
Ну что с них можно взять - продолжают жрать допинг и ловиться, жрать и снова ловиться.... Это у них в крови, скрепы такие. Или надеятся что карлик-педофил бабки бросит в МОК и все будет как раньше? Навряд-ли...
Муґунот Уух
это хорошо
Саша Зардунов
Проблем нет. Идите на референдум и голосуйте за обнуление. Путин вас уже давно обнулил. Или вы это ещё не видите?
Андрей Чернуха
Пора уже понять, что дело не в смене руководителей, глав и министров. Нужно менять, страну, язык, культуру, мышление, образ жизни и мировоззрение. И возможно, очень возможно, ихним внукам, а если повезет то и детям, посчастливится пожить людьми.
Husgvarna
Легкоатлети недодержави, ви нах нікому не потрібні, ні своєму царю, ні всьому світу. Мегаатлєти своєї пропитої батьківщини, засуньте свої голови в свій атлетичний зад і закрийте рот, весь світ зрозумів, що ви з себе уявляєте, за все потрібно відповідати. І бігом на колінах к баріну на референдум.
Andriy Bilozir
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил