Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 червня 2020, 18:06
5358
13

Шахтар – чемпіон, коронавірус в Олімпіку, коVARна перемога Динамо

Найцікавіші події 27-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 23 червня 2020, 18:06
5358
13
Шахтар – чемпіон, коронавірус в Олімпіку, коVARна перемога Динамо

За п'ять турів до фінішу сезону «Шахтар» став чемпіоном. «Гірники» в дуже непростому поєдинку обіграли «Олександрію» - 3:2. Непросту перемогу здобуло і «Динамо». Кияни в матчі з «Колосом», де було призначено чотири пенальті і один скасований, нічим не були кращі за свого опонента, але одинадцятиметрові виконували все-таки ліпше. Перенесено на пізніше черговий поєдинок за участю «Карпат». Правда, на цей раз вже з вини не львівського колективу, а їхнього суперника - «Олімпіка», у двох футболістів якого був виявлений коронавірус.

Непорозуміння туру

Що це було - в понеділок на «Олімпійському»? Вибачте, але це не гра, а якась ВАРханалія. Перший тайм абсолютно рівний. Більш того, гості сподобалися навіть більше. Але на 18 хвилині суддя Бойко мав повне право призначити пенальті у ворота «Колоса», коли Петров зніс Цитаішвілі, але замість цього суддя дав жовту динамівцю за симуляцію. Зате в другій половині зустрічі Бойко призначив відразу п'ять пенальті, один з яких скасував після довгого перегляду «телевізора». Якщо чесно, всі п'ять призначених пенальті назвати стовідсотковими не вдасться при всьому бажанні. Особливо спірним виявилося останнє рішення Бойка, яке він виніс через кілька хвилин, коли епізод з падінням динамівця в штрафному майданчику гостей був забутий і відіграний. Бойко, невже ти думаєш, що всі навколо ідіоти?

Вилучення туру


ФК Ворскла

Матч «Ворскла» - «Дніпро-1» запам'ятався не лише гарною грою суперників, але і вилученням. Причому не футболіста, а головного тренера полтавської команди. Уже в дебюті зустрічі - на шостій хвилині, дніпряни, які активніше почали поєдинок, створили небезпечний момент біля воріт Різника. Після прострілу з правого флангу м'яч потрапив до Булеци, і півзахисник гостей міг завершувати, але його зачепив Чеснаков. Арбітр Шурман вказав на одинадцятиметрову позначку. Але незабаром змінив своє рішення - після того, як наставник господарів Максимов почав «пресувати» бокового арбітра. Як Юрію Вільйовичу вдалося «достукатися» до рефері - одному Богу відомо. Але він таки «достукався». Хоча і ціною свого вилучення.

Воротар туру


ФК Ворскла

Чудовий матч видав голкіпер «Ворскли» Дмитро Різник. Та що там чудовий: цей поєдинок - однозначно найкраща його гра у футболці ворсклян. Чемпіон світу в складі збірної України (U-20) взяв відразу кілька «мертвих» м'ячів. Особливо небезпечними були удари у виконанні Хобленка і Адамюка (двічі). Напевно впевненість воротаря передалася його партнерам, які на жилах зуміли вирвати перемогу.

Тролінг туру

«Дніпро-1» після поразки в Полтаві вирішив «проїхатися» по судді поєдинку Денису Шурману. Офіційний сайт дніпрян на адресу рефері написав наступне: «Коли у арбітра є модна зачіска, але немає характеру». Що ж, непогано. Як кажуть в подібних випадках, залік. Правда, цей пост дніпряни оперативно потім видалили.

Помилки туру

У стартових поєдинках туру - в Полтаві і Маріуполі - арбітри мали повне право призначати пенальті у ворота господарів, але чомусь цього не зробили. Точніше, Шурман в грі «Ворскла» - «Дніпро-1» призначив одинадцятиметровий удар у ворота Різника за знесення Булеци, але потім під тиском тренера ворсклян і гравців скасував своє рішення. А ось суддя матчу «Маріуполь» - «Львів» Труханов так і не зважився вказати на «точку» в епізоді, коли м'яч в штрафному майданчику господарів влучив у руку Полегенька.

Дубль туру


ФК Маріуполь

Рідко, але мітко. Нападник «Маріуполя» Фомін забив одразу два голи у ворота «Львова», які і стали запорукою перемоги приазовців. До цього Руслан довго не міг відзначитися. За його післяматчевими словами, «вже і забув, коли до цього забивав. Довго чекали на цю перемогу, тому присвятимо її нашим уболівальникам». Дуже доречно.

Відставка туру

На другий день після матчу в Маріуполі наставник «Львова» Єгіше Мелікян був відправлений у відставку. З тренером і його штабом не був продовжений контракт. На посту наставника львівської команди 40-річний вірменський фахівець пробув трохи більше півроку - з жовтня 2019-го. Під його керівництвом «Львову» вдалося здобути лише три перемоги в 15 матчах.

Матч туру

Для того, щоб оформити чемпіонський титул, «Шахтарю» було достатньо перемогти «Олександрію». Завдання не надскладне, якщо врахувати, що олександрійці два останні поєдинки програли із загальним рахунком 2:10. У грі з «гірниками» бронзовий призер минулого сезону виглядав вже значно краще. «Шахтар» першим забив - відзначився з пенальті Тайсон, але на початку другого тайму олександрійці забили два швидких м'ячі (Банада і Третьяков). «Шахтарю» довелося напружувати темп. Для цього Каштру випустив свіжих Коноплянку і Тете. Останньому і судилося стати героєм: на його рахунку дубль. Не без проблем, але «Шахтар» виграв, і за п'ять турів до кінця чемпіонату оформив чемпіонський титул. Четвертий поспіль, і тринадцятий в своїй історії.

Герой туру


ФК Шахтар. Тете

Академічний футбол у виконанні «Шахтаря» приніс свої плоди лише в першому таймі гри проти «Олександрії». А ось у другій половині зустрічі, завдяки вдалим замінам, Шарану вдалося переломити хід поєдинку на свою користь. Але в рукаві Каштру теж виявився джокер. Вийшовши на заміну, Тете забив два м'ячі, які і визначили переможця матчу. Спочатку молодий бразилець замкнув подачу Тайсона зліва, а потім в подібному ключі, тільки головою, результативно завершив передачу Коноплянки.

Слова туру

Після матчу з «Олександрією» наставник «Шахтаря» Луїш Каштру говорив уже в статусі новоспеченого чемпіона: «Хто бачить в турнірній таблиці 16 очок переваги, може подумати, що було просто. Але ніхто нам нічого не дарував - цього добилися ми своєю роботою, віддачею, амбіціями і повагою один до одного. Для нас чемпіонат ще не закінчився. Зараз ми радіємо, це абсолютно нормально. Але на нас все одно лежить відповідальність. Потрібно закінчити наш шлях в чемпіонаті і підійти в найкращих кондиціях до матчу Ліги Європи. Ми граємо з «Вольфсбургом» в Німеччині - я не згоден. Якщо є умови грати тут чемпіонат... Ми перший поєдинок в Німеччині вже провели - другий повинен бути в Україні».

Протистояння туру

Гра «Десна» - «Зоря» могла визначити «зайвого» в медальних розборках (у обох команд до матчу було однаково турнірних балів - по 49). Так що той, хто програв, відпускав би у відрив не тільки свого опонента по матчу, а й «Динамо», що має на три очки більше і матч проти «Колоса». Гра підопічних Рябоконя і Скрипника вийшла справжньою кубковою. 12 попереджень, одне з яких перетворилося на вилучення, багато боротьби, нервів і емоцій. Але суто по грі «Зоря» виявилася явно сильнішою за свого опонента. Після цієї перемоги команда Скрипника залишається в «срібних» перегонах, а ось «Десна», швидше за все, вище четвертого місця не зможе фінішувати.

Перенесення туру

Після трьох пропущених поєдинків (через епідемію коронавірусу) нарешті були готові відновити сезон і «Карпати». Доля матчу львів'ян проти «Олімпіка» довго була туманною. Спочатку була інформація, що гра все-таки відбудеться у Львові. Але пізніше в якості домашньої арени «зелено-білих» фігурував Київ. Але і на цьому варіанті не зупинилися. В результаті довгоочікуваний рестарт «Карпат» повинен був відбутися в Луцьку. І не 20 червня, як спочатку планувалося, а на день пізніше. Однак і на цей раз не склалося. Але вже не за «вини» львів'ян. Напередодні гри стало відомо, що в «Олімпіку» коронавірус виявлений у двох гравців першої команди. Рішенням УПЛ, матч «Карпати» - «Олімпік» перенесений.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 12
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею
Футбол | 18 квітня 2024, 17:31 160
Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею

Команда Пушича примудрилась пропустити за переваги за кількістю гравців, але вчасно схаменулась

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wojsergivan
А где был пенал в ворота александрии?????????????
fifadinamo
Вот две новости из мира мокш:
1.Глава РПЦ патриарх Кирилл "сердечно поздравил" россиян в День памяти жертв Второй мировой войны. "Пусть Господь преклонит милость Свою над отечеством нашим, народом и вооруженными силами. Со ЗНАМЕНАТЕЛЬНЫМ, скорбным, но одновременно ТОРЖЕСТВЕННЫМ ДНЕМ всех вас сердечно ПОЗДРАВЛЯЮ", - сказал Кирилл,на мероприятии также присутствовали президент РФ Владимир Путин и министр обороны Сергей Шойгу.
2. В августе 2020 года в российском Омске состоится соревнование по скоростному выкапыванию могил.По условиям конкурса, команде из двух человек нужно выкопать стандартную могилу (200 сантиметров в длину, 80 - в ширину, 160 — в глубину) и сделать это как можно аккуратнее - гроб должен войти в неё с первого раза.
Вот о чем можно спорить с ними..., но "бриллиантом" в этом кошмаре смотрятся те кто кричал "Мокши придите и спасите мокшанский мир"... И вот с тААкОООй чугунной башкой оно лезут коментировать футбол...
lviv-999
Всі накинулись що Динамо купило тіпа гру. !!! А був другий пеналь в ворота Динамо ???!!!. Там такий самий лєвий пеналь як і на Де Пені. Але всі про те мовчать.Не кажучи вже про Ціташвілі в першому,там явно не було симуляції. !!! Диванні експерт б.....я.Це чудо лажало по повній в обидві стороно,але ботоферма валить що Динамо витягнули.!!!
UKRAINE FAN
А потом удивляются почему динамо не выходит из слабейшей группы в ле!
Kobe
Последнего пеналя не было 100%. Судья шуйло... как и само Дынамо днищенское, немогут даже 2 место занять без пробашливания ... позорище бело-голубое
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy1
С тем учетом как тянут за уши убогую Динаму надо чтобы Шахта сливала Заре и настроилась на 1 матч, чтобы снова унизить киевское недоразумение. 3 в день города на своем поле уже глотнули, теперь можно и 4 закинуть
wojsergivan
Вся срань колос не получит бабла от кротов вот и все пока ахметка все платит футбола в этой стране не будет
Ukraine
В этом всем сумбуре главное:
- Кто чемпион, все другое вода и сопли с носа.
- Достижения игроков, что бы понять ценность ресурсов.
ДК, карточки, обиды, ...это удачное забытое прошлое.
Останется результат, все другое уйдет.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил