Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 21 червня 2020, 14:31
710
0

В Англії стартував Tour Championship

Мілтон-Кінс приймає передостанній рейтинговий турнір сезону

| Оновлено 21 червня 2020, 14:31
710
0
В Англії стартував Tour Championship

Незважаючи на пандемію коронавірусу, снукерний сезон наближається до завершення. Залишилося провести два турніри - Tour Championship і чемпіонат світу. В Мілтон-Кінсі на «Маршалл Арені», яка з успіхом прийняла Лігу чемпіонів, за титул сперечаються 8 кращих гравців річного рейтингу. Вірніше, Дін Цзюньхуей, №5 в списку кращих снукеристів сезону, відмовився від поїздки в Англію, і його місце зайняв Стівен Магуайр. До слова, співвітчизник Діна Янь Бінтао в момент початку карантину опинився в Шеффілді і не зміг потрапити на батьківщину. Тож він залишається єдиним китайським снукеристом, який потрапив до елітної вісімки гравців.

Tour Championship - третій і завершальний етап Coral Cup. Нагадаємо, гравець, який заробив більше всіх призових у серії, отримає додатковий бонус у розмірі 100 тис. фунтів. Перший турнір сезону, Гран-прі, виграв Ніл Робертсон. У фіналі другого, Players Championship, Джадд Трамп обіграв Бінтао. Що стосується Tour Championship, то призовий фонд змагань склав 380 тис. фунтів. Переможцю дістанеться 150, фіналісту - 60 тис. Передбачено і приз за найвищий брейк - 10 тис. фунтів. Тому теоретично крім трьох вищезгаданих гравців, на перемогу в Coral Cup претендують ще й Шон Мерфі, Стівен Магуайр і Джон Хіггінс.

Чвертьфінали та півфінали пройдуть у форматі до 9-ти перемог, фінал (запланований на 26 червня) - до 10-ти. Відзначимо, що всі головні особи - гравці і судді - перед стартом турніру пройшли тести на коронавірус і не будуть залишати «Маршалл Арену» аж до вильоту з турніру або ж до фіналу.

У перший день змагань відбулася і перша сенсація. Ніл Робертсон припинив боротьбу, поступившись Стівену Магуайру. Суперники обмінялися сотенними серіями, потім два фрейми взяв шотландець. Однак перша сесія завершилася фактично на користь австралійця, який видав сенчурі і два брейки «+70». А потім відбулося повторення матчу, який суперники провели в січні. Тоді на Мастерсі Ніл вів в рахунку 5:1, однак поступився 5:6. Тепер Стівен видав неймовірний камбек: за рахунку 4:4 Робертсон виграв фрейм, але потім Стівен оформив 4 (!) сотенних серії поспіль і завершив поєдинок півсотенною – 9:5.

 

«Мабуть, я ніколи більше не буду так грати», - заявив Магуайр після матчу. «Якщо чесно, я думав, що ми не будемо грати в снукер до вересня або жовтня і що не буде чемпіонату світу. Я думав про гірше». Ну що ж, казка для Стівена триває!

1/4 фіналу (20-23 червня):
Ніл Робертсон  – Стівен Магуайр  – 5:9
Джадд Трамп  – Джон Хіггінс 
Марк Селбі  – Янь Бінтао  
Шон Мерфі  – Марк Аллен  

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.