Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 19 червня 2020, 14:02
14228
20

КОПОЛОВЕЦЬ: «Алієв і Мілевський були сильнішими, ніж нинішні гравці Динамо»

Відверте інтерв'ю спортивного директора «Миная» після півфіналу Кубка України з «Динамо»

| Оновлено 19 червня 2020, 14:02
14228
20
КОПОЛОВЕЦЬ: «Алієв і Мілевський були сильнішими, ніж нинішні гравці Динамо»
ФК Минай. Михайло Кополовець

Михайло Кополовець в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів, чого не вистачило «Минаю», щоб вийти у фінал Кубка України, згадав, як забивав Шовковському, а також висловив думку, що Мілевський і Алієв були на голову сильнішими за нинішніх гравців «біло-блакитних» .

— Михайле, чи були у «Миная» шанси пройти «Динамо»?
— Шанси є завжди! Якби ми перший тайм зіграли хоча б 0:0, може, у другому таймі було б легше. «Динамо» включило швидкості і показало свою майстерність. До того ж, кияни зараз у хорошому тонусі - зіграли три матчі з «Шахтарем», «Зорею» і «Олександрією». На мій погляд, у цих матчах вони виглядали непогано.

Тому ми розуміли, що нам буде важко. І знали, що недооцінки від них не буде, тому що це вже півфінал. У киян реально потужніша та сильніша команда. Вони показали клас і рівень. І, на мій погляд, декілька наших хлопців в першому таймі перегоріли, хвилювалися. Але це нормально. У першому таймі ми десь не змогли впоратися з хвилюванням, не змогли десь більш солідно зіграти. Але знову ж таки, бігли вперед, створювали якісь моменти, били по воротах, намагалися грати в футбол. Як це виходило - це вже інше питання. Ми і по воротах били, і атакували. Звичайно, і оголювали зони, але, знову ж таки, клас є клас. Могли десь зіграти краще, але не вийшло.

— Якби «Минай» був у кращих фізичних кондиціях, могли б піднести сенсацію?
— Зрозуміло, якби були в хорошому ігровому тонусі, може, якось і краще зіграли б. Складно сказати! Ми команда Першої ліги, а грали з грандом. За рахунок чого можна грати з такими командами? Зрозуміло, в класі програєш. За рахунок характеру, потужності, колективних дій можна грати з київським «Динамо». Може, якщо такий гранд підійде до матчу проти команди з Першої ліги з недооцінкою, можна зачепитися за щось тоді. Кияни в кубковому матчі викладалися максимально, щоб хоч щось виграти в цьому році.

— У ворота «Миная» дубль оформив Міккель Дуелунд. Не чекали небезпеки від нього?
— Не те, щоб здивований. Він уже  майже два роки в «Динамо». За такий час можна забити вже два голи в матчі. Якби він забив «Динамо» два, я б здивувався. А то, що він забив команді Першої ліги, що тут дивуватися? Людина в київському «Динамо» грає, за якісь якості його брали. Я за ним особливо не стежив, у нього і травма ж там була. Я тільки чув про нього, що він приїхав і далі він розчинився десь. Ну ось, може після матчу з нашою командою буде грати впевненіше.


Твіттер Динамо. Міккель Дуелунд

Я, чесно кажучи, люблю наших хлопців, наших українців, які там є. Наприклад, Буяльський, Шапаренко, Русин. З такими хлопцями я б сам виглядав не гірше, ніж Дуелунд. Коли люди в футбол грають і розуміють гру. Я дивився з боку на їхню гру. Наприклад, Вербич, Буяльський, Циганков. Видно клас цих хлопців. Навіть прийом м'яча, всі паси вперед. Про що тут говорити.

— А Піварич вам сподобався? Вперше за довгий час вийшов у старті.
— Так, дивився. Ну теж він, напевно, ще не в кращих кондиціях. Коли команда грає, всі футболісти непогано грають.

— На матчі «Минай» - «Динамо» і вболівальники були. Це було заплановано або люди самі приїхали?
— За парканом ми ж не можемо контролювати людей. На стадіон ми нікого не пускали, а там люди прийшли за стадіон. А скільки там було? Двісті осіб.

— Публіка залишилася задоволеною, що такий іменитий гість заїхав?
— Так. Подивилися на «Динамо» Київ. Звичайно, хотілося якоїсь розв'язки, інтриги! Не вийшло у нас це зробити. Якби на другий тайм перевели ці 0:0, там, може, Київ почав би нервувати. Може, серія пенальті була б, це було б цікавіше. А так пропустили швидкий гол, Київ трохи розкріпачився. «Динамо» і «Шахтар» не люблять, коли перший тайм 0: 0. Тоді починаються якісь нерви. Якби ми в другій тайм перевели інтригу, було б цікавіше. А так Київ забиває перший гол, другий. Команда розкрилася. І там уже без шансів. Хоча якісь моменти у нас були, і штанга була. Але, знову ж таки, клас є клас.

— Коли дивилися матч, свої поєдинки за «Карпати» проти «Динамо» згадували?
— Ми з Києвом завжди добре грали. На наші ігри на стадіон «Україна» по тисяч 30-40 збиралося. Зрозуміло, там були серйозні бої.

— Ви в ворота «Динамо» забивали?
— Так, забивав. Шовковський тоді в воротах грав. Там рикошетик був. Але один гол забив.

— Тоді «Карпати» були на порядок сильнішими, ніж зараз?
— Що тут порівнювати? Тоді інші футболісти були, інший рівень. Тоді «Динамо» Київ сильнішим було, ніж зараз. І все команди були сильні, і «Карпати» за Кононова в тому числі. Це був зовсім інший рівень гри, і футболісти були іншого рівня. Зараз рівень чемпіонату впав. Зараз у «Динамо» багато футболістів, які не грали б у тій команді, в якій були Алієв і Мілевський, а також, наприклад, бразильці там були сильні.

— Вважаєте, Алієв і Мілевський сильніші за нинішніх виконавців?
— Думаю що так.

— А якщо з Циганковим порівняти?
— Циганков —це на поточний момент лідер «Динамо». А тоді Алієв і Мілевський були футболістами збірної України. І яскраво, потужно вони виступали. Ви подивіться їхні ігри. Це зараз вони блогери. Послухайте, що, Мілевський - поганий футболіст? Він - шикарний футболіст! Я говорю про їхні кращі роки. Алієв - той з сорока метрів забивав! У «Локомотив» його забрали, в «Анжи» грав. А Мілевський, як він діяв у контактній боротьбі? У нього не було якоїсь швидкості. Але як він бачив поле, як він обігравав корпусом. А зараз в «Динамо» Буяльський дуже пристойний гравець, дуже виріс.

— Вербич теж поступається в класі Мілевському та Алієву?
— Він іншого плану виконавець. Вербич - хороший гравець. Я не кажу, що Київ взагалі ніякий. Я просто говорю, що те «Динамо» було сильнішим, на мій погляд. Те «Динамо» реально щось вигравало, вони з «Шахтарем» ще буцалися. Зараз же взагалі без шансів. Ще пам'ятаю, Срна з Алієвим постійно на поле влаштовували заруби, у них там між «Динамо» і «Шахтарем» реально була заруба. А зараз і «Шахтар» не найсильніший. Згадайте той «Шахтар»: Вілліан, Дуглас Коста, Фернандіньо, Мхітарян!

— В той же час, зараз у молодих українців є більше можливостей себе показати...
— Згоден. Можливості для українців є, тому що немає таких грошей, як були раніше. «Металіст» раніше який був? Чому там всіх порозпускали? Тому що впирається все в фінанси. Але наші не гірші. Для наших хлопців - це шанс. Для таких гравців, як Циганков, який може грати зараз в «Динамо», а потім поїхати, наприклад, в чемпіонат Італії.

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа
Футбол | 25 квітня 2024, 21:40 8
Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа

Тренер розраховує на Андрія в Лізі чемпіонів

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Denmark1107
Милевський, так - коли тільки з'явився у нас, та прийняв громадянство України, дійсно був ледь не золотий пацанчик, на кшталт Саленко чи Заварова. Але.., українські дівки-красуні, здебільшого легкої поведінки , плюс приємно-спокусливий антураж кабачків-ганделиків, довели його до цугундеру Водовка свою справу "зробила" на жаль...
Kevko
Кополовец интересен для журналистов как персонаж, который в больших объемах может выдавать всякую хе@ню
BekXan
Милевский мог наводить и круто закинуть в своей хорошей форме.Алиев это вообще был звиздец со штрафными тикайте все.Со штрафных он клипал на ура.Сильнее они были нынешних игроков это спорный вопрос.Да и по сути єто уже не важно.Увы алкоголь уграл их.
Diego Armando
Були, це факт.
Зараз один ще хайпує, інший вже став посміховиськом
Aer Bore
Были да сплыли
dd dent
Что ж наши тропари сезон другой от силы отыграли так, а остальное провалили начисто, особенно с 2О12 года
Mr.Frost
"какая отвратительная рожа!" ще й влазить куди не треба!
Муґунот Уух
смысл кополо-текста: с интригой позавчера не получилось, то хоть обосру
kino
Америку відкрив.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy1
Все по делу. Динамо действительно на фоне ШД колхозная команда сейчас. При том что состав ШД далек от того что раньше
Сергей Иванамофф
Радует молодежка Динамо. Через пару лет она будет серьезной грозой для мировых грандов.
Вопрос в другом. Как руководство клуба допустило такое падение уровня нынешнего Динамо до уровня первой лиги? Виновны конкретные люди, а выводов нет! Значит, что нас ждет печальное повторение. Хочется думать, что это не целенаправленная диверсия, а просто дурь и тупость,которая лечится сменой управления.
Ossa8860
Милевский сильнее Вербича? Алиев сильнее Цыганкова? Бред.