Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 червня 2020, 01:52
1059
0

Руслан КОСТИШИН: «Склалося враження, що Шахтар грав не на повну силу»

Наставник «Колоса» – про поразку від «гірників»

| Оновлено 15 червня 2020, 01:52
1059
0
Руслан КОСТИШИН: «Склалося враження, що Шахтар грав не на повну силу»
ФК Шахтар Донецьк. Руслан Костишин

Головний тренер «Колоса» Руслан Костишин прокоментував поразку від донецького «Шахтаря» (0:1) в матчі 26 туру української Прем'єр-ліги.

– Ми докладали зусиль. Намагалися грати гідно, виконувати те, про що домовлялися. Проте об’єктивно «Шахтар» сильніший, і з цим нічого не вдієш. Наскільки могли, намагалися чинити опір. У матчі були як позитивні, так і негативні моменти. У цілому сьогодні «Колос», уважаю, виглядав гідно. Не було «прохідного двору». Та при цьому склалося враження, що «Шахтар» грав не на повну силу.

– Після пропущеного в другому таймі м’яча ви здійснили низку замін. Як оціните дії цих футболістів?
– Денис Антюх вийшов на поле після тривалої перерви й у нього було два гарні моменти. Виходи сам на сам у матчі із «Шахтарем» – уже добре. Отже, він правильно відкривався. А ось Мамаду Данфі значно важче. Йому потрібно вчити мову. Хоч би англійську. Поки він знає лише французьку. А це проблема, адже з партнерами майже нема спілкування. Йому складно розмовляти навіть із нашим ісландцем Арні Вільхамссоном. Практично все спілкування відбувається через перекладач у телефоні. Доки він не почне вчити мову, яку розуміють партнери, у Мамаду майже не буде шансів адаптуватися в команді. 

– Після поновлення сезону «Колос» поступився в трьох поєдинках поспіль. Проте чи задоволені ви самовіддачею футболістів?
– Грати в першій шістці – великий досвід для нас. Ми практично не готувалися до перших двох поєдинків, адже були під великими навантаженнями. А ось до «Шахтаря» наша підготовка була вже стандартною для чемпіонату. У першій шістці зібрані сильні клуби, і нам поки складно грати з ними на рівних. Проте лише через такі матчі та набутий досвід команда зможе рости, тому ми щасливі конкурувати з найкращими. Також хочу підтримати своїх хлопців. Окрім Кирила Петрова та Андрія Богданова, усі інші минулого року грали в Першій лізі. А зараз вони виступають у Прем’єр-лізі й гідно виглядають у матчах із «Шахтарем», «Зорею», «Десною». З об’єктивних причин «Колос» не може діяти першим номером і постійно володіти ініціативою. Проте моменти ми створюємо кожної гри. Звісно, є проблеми, наприклад, багато вікових футболістів. Так, сьогодні в основному складі було п’ять осіб, яким понад 30 років. Однак ми свідомо йшли на такий крок, не хотіли змінювати склад лише через те, що вийшли до Прем’єр-ліги. Хлопці додали й зробили дуже багато, пробившися до першої шістки. За це їм треба подякувати. І зараз вони гідно виступають: ми всім даємо бій. На жаль, ніяк не можемо забити гол, а це позначається на грі команди.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення
Футбол | 24 квітня 2024, 16:37 46
Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення

Клуби УПЛ таки зіграють у Дніпрі, а от молодіжки зустрінуться у Києві

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.