Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 червня 2020, 21:11
1179
2

ШЕПЕЛЄВ: «Не ставлю перед собою завдання стати найкращим асистентом Динамо»

Півзахисник «біло-синіх» - про матч з «Зорею» і свої успіхи

| Оновлено 14 червня 2020, 21:11
1179
2
ШЕПЕЛЄВ: «Не ставлю перед собою завдання стати найкращим асистентом Динамо»
ФК Динамо Київ. Володимир Шепелєв

Півзахисник «Динамо» Володимир Шепелєв прокоментував той факт, що вийшов на перше місце серед найкращих асистентів команди в чемпіонаті України сезону 2019/2020.

- Перемога над «Зорею» багато в чому допомогла закріпитися «Динамо» на другому місці в турнірній таблиці, і далі має бути легше?
- Звичайно, вчора потрібно було обов'язково перемагати, тому що, по суті, це була гра за друге місце. Звісно, уся боротьба за нього ще попереду, тож необхідно сконцентруватися і дограти усі матчі без травм і без втрат очок.

- Основні події у матчі розгорталися після перерви, це результат зміни погодних умов чи коректив, які вніс тренерський штаб?
- У першому таймі ми віддали «Зорі» ініціативу, оскільки, як ви пам'ятаєте, із «Шахтарем» перші 30-40 хвилин ми побігли пресингувати, і на другу половину зустрічі нас просто не вистачило. Тому цього разу ми трохи відійшли назад, а у другому таймі у нас було завдання активно пресингувати і більше грати на атаку. На жаль, ми пропустили м'яч, могли ще пропустити і другий, але на щастя, змогли зрівняти рахунок, а потім і вирвати перемогу.

- Той факт, що другий тайм був затриманий через сильний дощ, якось вплинув на гру, чи для вас це було просто додатковим часом, щоб відпочити?
- Ми особливо не відпочивали, а увесь час обговорювали різні моменти, кому куди бігти, де кого підстрахувати, куди віддати м'яч і як його розіграти, а також обговорювали інші тактичні моменти. Тому особливо і не помітили, як пролетів час, і пауза закінчилася.

- У другому таймі було мокре поле, слизький м'яч, у зв'язку з цим, чи знадобився вам якийсь час, щоб звикнути до нових умов?
- Як тільки ми вийшли на другий тайм, грали з невеликим побоюванням, оскільки на полі були калюжі, і ми боялися, щоб м'яч не застряг в траві, коли віддавали пас. Особливо потрібно було бути уважними при передачах назад або воротареві, щоб суперник не перехопив м'яч. У цілому ж поле було чудове, претензій до нього абсолютно ніяких немає. І коли світило сонце, і в дощ воно було відмінної якості.

- Гольова передача у матчі із «Зорею» дозволила вам вийти на перше місце серед найкращих бомбардирів команди, що для вас означає це досягнення?
- Якщо чесно, я особливо не слідкую за своєю статистикою, головне, щоб перемагала команда. Звичайно, приємно, що шість разів допоміг колективу забити м'ячі. Просто я граю у середині поля, і зазвичай це нормально, коли півзахисники віддають передачі на нападників, щоб вони забивали. Виходить, ми це робимо частіше, ніж інші.

- Розкажіть про момент з голом де Пени, як відчули, що він може забити?
- Миколенко віддав мені довгу передачу, я побачив, що Карлос біжить у зону, просто поставив корпус і віддав йому пас у цю зону. А подальше - це вже його майстерність, він здорово собі підробив м'яч і забив.

- Цей м'яч став переломним у матчі?
- У другому таймі вийшли свіжі футболісти, підсилили гру, у результаті, забили де Пена і Циганков, а крім цього, у нас було багато хороших контратак, але ми не змогли правильно розпорядитися м'ячем. Другий гол нам дуже допоміг, і після нього ми вже довели гру до логічного завершення. Циганков здорово виконав штрафний.

- Вам би хотілося стати найкращим асистентом за підсумками усього сезону?
- Саме таке завдання перед собою не ставлю. Головне - дограти сезон і перемагати в усіх матчах, що залишилися. А на всі інші показники подивимося потім і підрахуємо.

- Наступний матч вже в середу з «Минаєм» у Кубку України, чи встигнете підготуватися до поїздки в Ужгород?
- Думаю, так, постараємося відновитися до цього матчу, будемо готуватися у звичайному режимі. Очікую, що гра буде непростою, оскільки усі суперники налаштовуються на нас, як на останній бій. Нам потрібно обов'язково перемагати, а кому грати і досягати результату - буде вирішувати тренерський штаб, можливо, наставники проведуть ротацію.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін відреагував на пропозицію від топ-клубу. Він прийняв важливе рішення
Футбол | 16 квітня 2024, 00:02 1
Лунін відреагував на пропозицію від топ-клубу. Він прийняв важливе рішення

Український воротар не хоче переходити в «Баварію»

Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 16 квітня 2024, 08:01 1
Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

Реал та ПСВ гарантували собі участь у головному клубному єврокубку наступного сезону

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
8number
Понятное дело, что не ставишь.
Вы там в своём Динамо вообще ничерта не ставите.
rus
А зря! Не хватает уверенности в себе! А ток все ок.