Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Італії
| Оновлено 14 червня 2020, 11:13
2271
0

Наполі відстояв путівку в фінал Кубка Італії, зігравши внічию з Інтером

У вирішальному поєдинку підопічні Дженнаро Гаттузо зіграють проти туринського «Ювентуса»

| Оновлено 14 червня 2020, 11:13
2271
0
Наполі відстояв путівку в фінал Кубка Італії, зігравши внічию з Інтером
twitter.com/sscnapoli

Футбольний календар Італії було змінено таким чином, щоб уникнути великої кількості офіційних поєдинків між клубами в чутливий період виходу з карантину. Апеннінський півострів провів без футболу більше трьох місяців, тому подібну обережність можна було цілком легко пояснити. А як ще можна розтягнути спортивні заходи, окрім як зіграти матчі-відповіді в рамках національного Кубку? За підсумком протистояння в першій парі днем ​​раніше, у вирішальному поєдинку завоював право на участь туринський «Ювентус», а тепер настала черга неаполітанського «Наполі» і міланського «Інтера» визначити найбільш гідного кандидата поміж собою.

Незадовго до відходу на карантин, було зіграно матч на полі стадіону «Джузеппе Меацца» в Мілані, фінальний свисток якого зафіксував мінімальну перевагу підопічних Дженнаро Гаттузо перед грою на своєму полі – 1:0. Успіх був здобутий за рахунок точного удару іспанського півзахисника Фабіана Руїса, який у матчі-відповіді склав компанію співвітчизнику Кальєхону, а також бразильцеві Аллану – гравцям основної обойми – на лаві запасних.

Початок зустрічі показав, що «Наполі» виявився гірше готовий психологічно до відновлення офіційних поєдинків, ніж суперник, за що поплатився пропущеним м'ячем вже на третій хвилині, коли прямо в ворота від кутового прапорця на лівому фланзі вдалося відправити м'яча Крістіану Еріксену. Таким чином, вищезгаданий м'яч відставання «зміям» вдалося відіграти без особливих зусиль.

Після такого успішного старту можна було довго спостерігати перевагу гостей в атакуючих діях, проте справжній кураж на лінії воріт зловив Давид Оспіна, індивідуальних дій якого виявилося досить для того, щоб «Наполі» спокійно перечекав період звикання до гри суперників. А коли господарі нарешті почали вести гру під своїм контролем, то миттю отримали момент для класичної контратаки, яку на двох зуміли розіграти Лоренцо Інсіньє і Мертенс. Бельгієць завершив випад точним ударом, за рахунок чого позбавив глядачів надій побачити продовження гри після свистка про закінчення другого тайму.

«Інтеру» було досить оформити один забитий м'яч для виходу в фінал, але колектив Антоніо Конте занадто затягнув з проведенням фінального штурму, а коли приступив насідати на чужі ворота, до кінця матчу залишалося близько чверті години. За такий короткий відрізок гостям лише двічі вдалося потривожити Оспіну, проте голкіпер, який зловив кураж ще в першому таймі, не мав наміру пропускати більше м'ячів у цей вечір. Перевернути гру замінами «зміям» також не вдалося, що в сукупності і зумовило їхню підсумкову поразку за нічийного результату окремої зустрічі.

Неаполітанський «Наполі» зіграє в фіналі Кубка Італії зразка 2020-го року від звітної пари. Суперником команди Гаттузо виступить чинний чемпіон – туринський «Ювентус».

Кубок Італії. 1/2 фіналу. Матч-відповідь.

Наполі – Інтер – 1:1 (перший матч – 1:0)

 Мертенс, 41 – Еріксен, 3

Оспіна, 86 – Янг, 11, де Врей, 38

Наполі: Оспіна – Хісай, Кулібалі, Максимович, Ді Лоренцо – Зьєлінські (Аллан, 84), Демме, Елмаз (Фабіан Руіс, 63) – Інсіньє (Амін, 84), Мертенс (Мілік, 74), Політано (Кальєхон, 63).

Інтер: Ханданович – Бастоні, Де Врей (Раноккья, 87), Шкриніар – Янг (Бірагі, 73), Брозовіч, Барелла, Кандрева (Мозес, 72) – Еріксен (Сенсі, 87) – Мартінес (Санчес, 72), Лукаку.

Арбітр: Даниеле Довері (Рим, Італія)

Стадіон: «Сан Паоло» (Неаполь, Італія)

Удари (у площину): 7 (2) – 14 (7)
Кутові: 7 – 6
Офсайди: 2 – 2.

НАПОЛІ-ІНТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C 
 

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.