Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 11 червня 2020, 15:46
1750
2

Конференція ПФЛ: присутні 30 делегатів, журналістів не допустили

Клуби повинні прийняти остаточне рішення про догравання Першої ліги

| Оновлено 11 червня 2020, 15:46
1750
2
Конференція ПФЛ: присутні 30 делегатів, журналістів не допустили
ФК Металіст 1925

У Києві розпочалася позачергова конференція ПФЛ. Пресу на засідання не допустили через спалах захворюваності на коронавірус. 

На Конференції ПФЛ присутні 30 делегатів (з 16 клубів Першої ліги та 14 представників Другої), президент УАФ Андрій Павелко, президент ПФЛ Сергій Макаров. Також присутні Ігор Гатауллін, Олег Протасов, Алан Плієв, Вадим Костюченко та інші керівники українського футболу.

Сергій Кантор (ФК «Миколаїв»): «Перед тим, як ми почнемо працювати, хочу сказати наступне. Ми втретє збираємося в Києві та повертаємося до одного й того ж питання. ПФЛ не виконує регламентні норми. Пропозиція полягає у тому, аби призначити чергову Конференцію ПФЛ».

Олександр Резніченко (ФК «Оболонь-Бровар»): «Чому все ж не пустили журналістів? Чому ми ховаємося від них? Пан Макаров відповідає, що сьогодні велика кількість захворювань на коронавірус». Президент ПФЛ відмовився ставити питання про присутність ЗМІ на Конференції.

Йде дискусія, чи кожна ліга повинна голосувати виключно за себе. Хтось проти, хтось – за. Досить жвава дискусія щодо порядку денного. Дехто хоче, аби, наприклад, долю Першої ліги вирішувала, у тому числі, і Друга.

Ігор Дедишин (ФК «Рух»): «Народ чекає рішення, щоб повернути футбол. Ліги чекають, аби ви це зробили. Чого ви питаєте у клубів, продовжувати чемпіонат чи ні? Скільки можна збирати ці наради? Ви ввели цю ситуацію у глухий кут. Рішення першої Ради ліг, а також скликання другої є нелегітимними. Хочу включити питання щодо легітимності рішень Президента ПФЛ та довіри до нього».

Андрій Павелко (президент УАФ): «Хотів би попросити всіх забути про емоції. Ніхто не забороняє вам поспілкуватися з журналістами після Конференції. На брифінгу у вас буде така можливість. Оскільки два засідання Ради ліг прийняли протилежні рішення, ми й скликали Конференцію, як вищий орган ПФЛ. Клуби повинні прийняти єдине правильне рішення!  Хочу бути максимально об'єктивним та не лобіювати інтереси окремих клубів. Треба сконцентруватися на порядку денному Конференції, а не сваритися та сперечатися».

Ігор Гатауллін (Профспілка футболістів України): «Кілька слів про позицію Профспілки. Полягає вона в тому, що професійний футбол повинен жити і грати в нього треба згідно з Регламентом! Нічого немає краще, ніж це зробити. Так, є ризики, але такі ж ризики переживають інші країни. Італію та Іспанію набагато більше вдарило пандемією, але там чемпіонати стартують незабаром. Я не бачу аргументу, аби зараз не грати. Ви ж знаєте, що Президенти двох клубів («Динамо» та «Інгулець») зголосилися оплатити тести всім командам Першої ліги. Якщо хтось хоче зупинити чемпіонат, це неправильно. Адже люди хочуть заробляти гроші та залишитися у Першій лізі. Це я про «Черкаси» та «Металург».

 
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна
Футбол | 27 квітня 2024, 02:10 1
Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрий Карпенко
Судя по словах все за, а как-то только дойдет дело до голосования сразу же большинство против будет
oleg61
Вертайте Мілентія Бальчоса!!!