Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 червня 2020, 17:40
49309
18

4 українські проспекти, які прийдуть на зміну Усику і Ломаченку

У профібоксі у нас є достойна зміна

| Оновлено 09 червня 2020, 17:40
49309
18
4 українські проспекти, які прийдуть на зміну Усику і Ломаченку
Boxing Scene. Cергій Богачук

Існує думка, що після Ломаченка та Усика в професійному боксі на Україну чекає застій і навіть стагнація. Нібито, після таких мастодонтів, запалювати буде нікому, і ніхто нас не врятує. Частина бачить віддушину в Олександрі Хижняку, але інша половина відповідає тим, що стиль українця яскравий, але безперспективний, і в профі розраховувати на нього не варто.

Тільки ось вже зараз досить хлопців, які знаходяться в топ-15 рейтингів своїх категорій і найближчими роками будуть активно підбиратися до поясів, попутно показуючи класний бокс.

Карен Чухаджян

Вік: 24 роки
Рекорд: 16–1, 7 КО
Вагова категорія: напівсередня

Українець Чухаджян почав свою професійну кар'єру, як Бернард Хопкінс - з поразки співвітчизнику. Карен поступився Андрію Веліховському і після того вже п'ять років не знає гіркоти поразок.

Під керівництвом екс-чемпіона світу В'ячеслава Сенченка Карен з кожним поєдинком показує все більш різноманітний бокс. Він і має відмінний джеб, і чудово рухається на ногах, і вміло перемикається з силових ударів на більш легкі і назад. Чухаджян все ще розвивається, але і зараз зрозуміло, наскільки хороший цей хлопець. Він спокійний, зосереджений на завданні на бій, слухає тренера і намагається мінімізувати всі влучання суперника, постійно ловлячи того на контратаках.

Ідеальний приклад - зустріч із Сергієм Воробйовим. Величезним, у порівнянні з Кареном, росіянином, фішка якого - важелезні удари. Так, після бою команда Сергія повідомила про хворобу свого бійця, але об'єктивно Воробйов не зміг зробити в ринзі нічого. Лише промахувався, злився, знову йшов уперед, натикався на зустрічні удари і знову промахувався. До кінця бою Карен настільки прочитав суперника, що став входити з ним у рубку і навіть звідти, зі стихії опонента, виходити переможцем.

Зараз Чухаджян виступає в напівсередній категорії - одній з найскладніших у сучасному боксі. Він займає 14 рядок у рейтингу WBA, де чемпіоном є Менні Пакьяо. А також володіє поясом WBA International і підписав контракт з новим промоутером, який обіцяє більш активний розвиток кар'єри українця.

Іван Голуб

Вік: 31 рік
Рекорд: 18–1, 14 КО
Вагова категорія: напівсередня

Іван Голуб не провів жодного поєдинку ні в Україні, ні поза США. Він - постійний учасник вечорів боксу в Америці і потроху підбирається до чільній десятки своєї непростої категорії. Головна фішка Івана - відмінний удар, в комплекті до якого йде відмінна техніка. Голуб може і перебоксувати суперника, і відправити того відпочивати в будь-який момент. 73.68% нокаутованих суперників точно це підтвердять.

Напівсередня вага, як ми вже говорили - непроста. Іван - 11-й номер у рейтингу IBF. Там чемпіон Еррол Спенс. У сусідніх організаціях пояси утримують Менні Пакьяо, Теренс Кроуфорд і Олександр Беспутін. Крім них, в цій же категорії є Шон Портер, Денні Гарсія, Майкі Гарсія, Йорденіс Угас, Кіт Терман, Сергій Липинець, Амір Хан та інші. За концентрацією топів напівсередня вага мало не найкраща в боксі на поточний момент.

Яка ймовірність, що 31-річному українцю вдасться прорватися до титулу? В першу чергу, варто підвищити рівень опозиції і увійти до топ-10, топ-7. Далі вже можна говорити більш серйозно і об'ємно. Голуб - хороший боксер, але тепер все залежить лише від опозиції, промоутерів і вже тоді від його боксу. А поки чекаємо.

В’ячеслав Шабранський

Вік: 33 роки
Рекорд: 21–2, 17 КО
Категорія: напівважка

Поки ми всі спостерігали за успіхами і провалами Олександра Гвоздика у напівтяжах, в цій же категорії близько до титулу підібрався В'ячеслав Шабранський. За великим рахунком, до статусу претендента йому всього два кроки.

На даний момент, В'ячеслав - п'ятий номер рейтингу WBA. Там відразу два чемпіони: Дмитро Бівол і Жан Паскаль. Титульний шанс українця є більш ніж реальним.

В'ячеслав, як і вся напівважка вага, може і прикласти суперника (більше 70% дострокових перемог), і побитися красиво. У нього хороша робота корпусом, все добре з ногами, а програвав він лише топам. Спочатку в 2017 - Салліван Баррера домігся перемоги нокаутом в сьомому раунді, після чого Сергій Ковальов швидко розібрав В'ячеслава, нокаутувавши його вже в другому раунді.

Варто відзначити, що і Баррера, і Ковальов у тих боях були близькі до свого піку і вважалися явними фаворитами, що і підтвердили. Чи зможе Шабранський перемогти тих же Бівола або Бетербієва? Навряд чи. Перший - розумний, технічний і сильний боксер. Другий - просто занадто сильний. Але не тільки через них можна дістатися до титулу. Яку б другу молодість не відчував би Жан Паскаль, з ним можна битися. Як і з усіма, хто зараз вище в рейтингу, ніж українець.

Цілком можливо, що після карантину ми побачимо кілька переможних поєдинків Шабранського та його титульний шанс.

Сергій Богачук

Вік: 25 років
Рекорд: 17–0, 17 КО
Категорія: перша середня

Найбільш вибуховий український професіонал на даний момент. Рівно нуль суперників почули в рингу з ним фінальний гонг. Далі п'ятого раунда теж не добирався ніхто, хоча деякі дуже старалися.

Сергій не тішить себе ілюзіями, розуміючи, що рівень опозиції на даний момент не був достатньо високим, щоб захоплюватися його ударною потужністю. І ми не збираємося цього робити, хоча і зрозуміло, що якщо Богачук зачепить, то фінішувати зможе практично будь-кого.

Перша середня вага не уподобана фанатами боксу і не така конкурентна, як у тих же Чухаджяна і Голуба, але й хороших імен тут досить. Зараз Сергій дванадцятий в рейтингу WBC, де чемпіон Жермелл Чарло. У цій же категорії виступають Келл Брук, Тоні Харрісон, Джаретт Херд, син Кості Цзю Тимофій і Ерісланді Лара. Тобто, компанія достатня, щоб було веселіше.

Якби не пандемія, ми б точно побачили вже кілька поєдинків Богачука, а після карантину він планує активніше працювати, кажучи, що йому потрібно набратися досвіду і вже вмикатися в боротьбу за другорядні титули. Часу у Сергія досить, тренер, який навчив важко бити тих же Гассієва і Головкіна, і стиль, з яким в США точно не загубишся.

Від цього хлопця точно варто очікувати поєдинків за титул.

 
Лев Кравців
Оцініть матеріал
(318)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 10
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Яценко
Проспекти в 31 і 33 роки? І вони прийдуть на зміну Лому і Усіку? Так вони ж їх однолітки.
scorpio16
Главное их от секты РПЦ подальше держать
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
Cтатья почти "ни о чем".
Шабранский давно уже не проспект, он просто околотоп, ошивающийся в десятке, но чемпионов-полутяжей и близко не тянущий.
Голуба, учитывая его возраст и оппозицию, тоже трудновато проспектом называть.
Что касается Чухаджяна, то тут реально можно будет судить не раньше, чем он выйдет на оппозицию уровня топ-10 рейтинга. Его категория на данный момент действительно одна из сильнейших в боксе. Да и 69-72 не сахар. Ну и Богачук то же самое, только он пока не проигрывал и на категорию выше.
Diego Armando
Головне щоб не чергова вата, а то будуть знову марно витрачені емоції.
vizuals
Яка дурня. Шабранський сам ось ось на пенсії буде, да і його максимум - один раунд проти Ковальова.
Хижняка, який мабуть скоро буде в профі та Вихриста забули взагалі. А Мітрофанов де?
Хто пише ці статті
DARK SIDE
Сиренко крутой боксер! Он круче Майка Тайсона нокаутер!
Akella_147
Ловкий список, включить Шабранского ,и не заметить Хижняка
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DKFC
Ну такое... Надо развивать бокс или чемпионы закончатся. Например по Киеву не знаю Кличко поддерживает или нет, но рекламы или продвижения вида спорта не видно ...
ser_nat
что это за бред?
an52
Шабранского можна одразу викреслити. Голуб також ніяк на проспекта не тягне.
Al Zolo
Не берите серьезно-Кавцив как аналитик-не приведи господь среди перечисленных-ток Богачук с малой вероятностью-околотоп остальные-мешкобои
UKRAINE FAN
Это самый не адекватный автор которого я встречал на спорт юа. Как такой бред можно было написать? Единственный кто может прийти на замену нынешним ватникам это Хижняк!
Руслан Руслан
Патріотизм- це добре, але об'єктивність важливіша. Шабранський- збитий льотчик, перспективи є лише у Богачука, Хижняка і Чухаджяна